۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۵
کد خبر: ۴۳۰۴۱۶
کارشناس مسائل مذهبی:

جسم انسان ابزار روح برای رسیدن به کمال است

حجت الاسلام موسویان با اشاره به این که جسم انسان ابزار روح برای رسیدن به کمال است، گفت: باید توجه داشته باشیم که در دنیا ابزار هدف نیست و اگر ابزار هدف شود از هدف اصلی غافل می شویم و مقصد اصلی که عقل و دینداری است گم می شود.
حجت الاسلام موسویان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام سید محسن موسویان، کارشناس مسائل مذهبی، عصر امروز در سلسله جلسات معرفت النفس گفت: شخصی نزد پیامبر اکرم(ص) آمد و گفت راهی به من نشان دهید که به بهشت بروم، حضرت فرمودند: به کسی دستور نده و کارهایت را خودت انجام بده.

 

وی ادامه داد: یک اندیشمند غربی می گوید امروز ما با سرعت بیشتر می خواهیم به وقت آزاد برسیم و وقتی به وقت آزاد رسیدیم می گوییم اوقات فراغتمان را چکار کنیم، این به خاطر این است که زندگی های ما به سمت ماشینی شدن رفته و دستور دادن ما به بدن کم شده است.

 

حجت الاسلام موسویان بیان داشت: وقتی انسان به صورت مداوم به بدن خود دستور بدهد نفس به کمال می رسد، کمال اهل بیت (ع) در حقیقت حفظ کمالشان است و این بسیار سخت است، وقتی روح از بدن جدا شود دیگر کمالی وجود نخواهد داشت.

 

وی اظهار داشت: جسم ما ابزار روح برای رسیدن به کمال است، ابزاری که ما را از مبدأ به مقصد می رساند تا زمانی به کار می آید که ما را به مقصد برساند، باید توجه داشته باشیم که در دنیا ابزار هدف نیست و اگر ابزار هدف شود از هدف اصلی غافل می شویم و مقصد اصلی که عقل و دینداری است گم می شود.

 

کارشناس مسائل مذهبی ابراز داشت: از طرفی نباید به ابزار بی توجهی کنیم و کاری کنیم که ابزار از بین برود، تا زمانی که ابزار سالم و بدون نقص باشد می تواند ما را به مقصد برساند از این رو توجه به سلامت جسم اهمیت ویژه ای دارد و این جمله معروف است که عقل سالم در بدن سالم است.

 

حجت الاسلام موسویان گفت: وقتی به مقصد نهایی رسیدیم دیگر به ابزار نیاز نداریم و مرگ ما واقع می شود، مرگ انسان دو نوع طبیعی و غیر طبیعی است، مرگ طبیعی انسانی زمانی واقع می شود که انسان به کمال خود رسیده باشد و نفس به  مقصد خود رسیده باشد.

 

وی بیان داشت: مرگ غیر طبیعی زمانی است که یا ابزار از بین برود و یا مرگ بر اثر یاس و نا امیدی و مواجهه با موانع به وجود می آید، اگر بخواهیم توجه روح از بدن برداشته شود باید به ریاضت برسیم، ریاضت در دو نوع فکری و عملی دسته بندی می شود، ریاضت عملی هم در دو نوع شرعی که همان انجام واجبات و ترک محرمات است و غیر شرعی ماندد رهبانیت تقسیم بندی می شود. /869/202/ب2

 

 

 

ارسال نظرات