داستان های قرآن کریم واقعی و عبرت آموز هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک شب گذشته در جلسه تفسیر قرآن کریم که همزمان با هفتمین روز از ماه مبارک رمضان در مصلی بیت المقدس اراک برگزار شد، بیان کرد: داستان های قرآن با سایر داستان های دیگر تفاوت های اساسی دارند.
داستان های قرآن کریم هیچ یک اسطوره ای نیستند
آیت الله دری نجف آبادی خاطر نشان کرد: داستان های قرآن واقعی و عبرت آموز است و هیچ یک اسطوره ای نیست.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: داستان های قرآن براساس حقیقت و واقعیت و با هدف عبرت آموزی برای بندگان بیان شده اند.
داستان رستم و سهراب نیز داستانی غیر واقعی است
آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: بعضی از داستان ها همچون کلیله و دمنه که از زبان حیوانات بیان می شوند واقعی نیستند، البته شاید آنها هدف تعلیم و ترییت را داشته باشند ولی واقعیت ندارند.
امام جمعه اراک اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم از زبان حیوانات همچون مورچه سخن می گوید اما داستان کلیله و دمنه داستانی است که فقط قصه پردازی شده است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به داستان رستم و سهراب، افزود: داستان رستم و سهراب نیز داستانی غیر واقعی است که با هدف زنده کردن روحیه جوانمردی، شجاعت و جوانی در بین مردم بیان شده است.
ضرورت روحیه شجاعت و جوانمردی برای مقابله با داعش
آیت الله دری نجف آبادی خاطرنشان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به روحیه شجاعت و جوانمردی برای مقابله با داعش، جنایتکاران آمریکا و صهیونیسم و اسرائیل در جامعه نیاز داریم، اما داستان رستم و سهراب نیز یک داستان غیر واقعی است.
امام جمعه اراک در ادامه با بیان اینکه تمامی داستان های بیان شده در قرآن کریم واقعی هستند، تصریح کرد: داستان اصحاب کهف، یوسف پیامبر، موسی (ع)، ابراهیم خلیل و عیسی بن مریم داستان هایی هستند که افسانه ای و اسطوره ای نیستند و همه واقعی بوده اند.
تفسیر آیات 9 تا 24 سوره مبارکه کهف
آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به تفسیر آیات 9 تا 24 سوره مبارکه کهف، اظهار داشت: آیات قبلی این سوره مبارکه مقدمه ای برای این سوره 110 آیه ای مکی هستند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه خداوند تبارک و تعالی در حدود 18 آیه از این سوره داستان اصحاب کهف را مطرح کرده است، ادامه داد: خداوند در این سوره در 4 آیه به صورت اجمالی و در 14 آیه بعدی به صورت تفسیری این داستان را بیان فرموده است.
آیت الله دری نجف آبادی، عنوان کرد: خداوند در آیه 13 این سوره می فرماید: ما خبر و قصه را برایتان به حق بیان می کنیم و این یک نکته مهم است.
تمام عالم و نظام هستی عجیب و شگفت انگیز هستند
امام جمعه اراک با اشاره اینکه خداوند با مطرح کردن این داستان به پیامبر(ص) می فرماید: آیا تصور می کنی این داستانی شگفت انگیز است!؟ گفت: تمام عالم و نظام هستی عجیب و شگفت انگیز هستند و فقط چون برای ما به صورت روزمره درآمده اند این حالت عادی شده است و داستان اصحاب کهف فقط قسمت کوچکی از این شگفتی ها است که به اندازه سایر عالم شگفتی ندارد.
آیت الله دری نجف آبادی تصریح کرد: چشم، گوش و سایر اعضای بدن داستان عجیبی دارند و اگر فقط برای لحظاتی دچار اختلال شوند آن هنگام است که متوجه شگفت انگیز بودن و با عظمت بودن این دستگاه ها خواهیم شد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: خداوند این نظام عالم شگفت انگیز را با توجه به این موارد ذکر شده باطل نیافریده و از آفرینش آنها هدفی داشته است.
امام جمعه اراک ادامه داد: در آیات قبل این سوره مبارکه اشاره شده که آنچه در زمین برای زیور قرار دادیم و خداوند وجود مبارک پیامبر(ص) و قرآن را در زمین نازل کرد که هر دو معجزه ای بزرگ و شگفت انگیز هستند.
اصحاب کهف برای خدا قیام کردند
آیت الله دری نجف آبادی توضیح داد: اصحاب کهف در برابر این عظمت ها آنقدر نیز شگفت انگیز نیستند و خداوند از بیان این داستان قصد دلجویی از پیامبر(ص) را نیز داشته است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: داستان های زیاد و مختلفی در قرآن کریم بیان شده که هر یک با مثل ها و داستان های مطرح شده از سوی دیگران تفاوت های بسیاری را دارند.
امام جمعه کلانشهر اراک گفت: خداوند در این سوره مبارکه به پیامبر(ص) می فرماید: پیامبر(ص) تو برای هدایت انسان ها نزدیک است روح از بدنت جدا شود، چرا که شب ها را عبادت می کنی و روزها برای هدایت انسان ها از آنها سنگ می خوری و مجروح می شوی در حالی که ما اینقدر از تو انتظار نداریم.
آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: خداوند با بیان این داستان از پیامبر(ص) دلجویی می کند و می فرماید: اصحاب کهف برای خدا قیام کردند و تاب تحمل طاغوت را نداشتند و برای آنها دستور تعقیب صادر شد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: آنها با هدایت خداوند به غار پناه بردند و آن غار تبدیل به مکان امنی برای آنها شد.
آیت الله دری نجف آبادی در پایان تصریح کرد: خداوند در داستان های قرآن عصاره مطلب را بیان می کند و هیچ کلام و سخن زایدی در این داستان ها دیده نمی شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ابراز کرد: خداوند به پیامبر (ص) می فرماید: تو خیلی نگران نباش، چرا که خداوند حکیم راه را بلد است و تو را یاری می کند./842/202/ب2