۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۶
کد خبر: ۴۳۳۱۴۳
استاد حوزه علمیه خواهران:

تبعیت از عادات ها نوعی عبادت غیر خدا است

استاد حوزه علمیه خواهران با اشاره به آیه 84 سوره اسراء، گفت: تبعیت از عادات های خود نوعی عبادت غیر خدا است، برای تغییر خود ابتدا باید عادت های خود را تغییر دهیم.
عبادت بی فکر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مریم پورحسینی، استاد مؤسسه علمی تحقیقی مکتب نرجس روز گذشته در این مکتب به تبیین چگونگی اصلاح خود در ماه مبارک رمضان پرداخت.


وی با اشاره به تأکید قرآن به اصلاح خود، گفت: قرآن کریم ما را دعوت به اصلاح در اعتقادات و رفتار می کند و در ایات متعددی در قرآن به ان اشاره کرده است و نیز می فرمابید که اگر توبه و خود را اصلاح کنید خداوند به شما پاداش می دهد.


پورحسینی با بیان این که برای استجابات دعا، نخست باید خود را اصلاح کرد، اظهار کرد: محورهایی از جمله بحث حج، شهادت در راه خدا، درک شب قدر، توسعه رزق را در ماه مبارک رمضان از خدا می خواهیم که همه آن ها به اصلاح برمی گردد که چه قدر خود را اصلاح کرده ایم تا دعا مستجاب شود.
 

این استاد حوزه علمیه خواهران با بیان این که تبعیت از عادات های خود نوعی عبادت غیر خدا است، گفت: برای تغییر خود ابتدا باید عادت های خود را تغییر دهیم و در آیه 84 سوره اسراء نیز شاکله به معنای خلق و خو و رفتار به این امر تأکید دارد که شخص نخست باید روی شخصیت، نقات ضعف و قوت خود باید کار کند تا اصلاح شود.
 

وی با اشاره به آیه 84 سوره اسراء درباره اصلاح، ابراز کرد: خداوند در این سوره می فرماید:«هر کسی بر طبق شاکله خود رفتار می کند، پروردگار به کسی که راه یافته تر است، داناتر است.»، خداوند قبل از این آیه می فرماید:« ما قرآن را برای شفای مؤمنان فرستادیم اما انسان های ظالم خسارت می بینند.» بنابراین باید عادات منفی خود را تغییر دهیم.
 

پورحسینی با اشاره به این که کلمه «شاکله» فقط برای انسان به کار می رود، اظهار کرد: منظور از «شاکله» راه و روش یک سلوک معنوی است که از سه مرحله امور تربیتی، اخلاقی و معنوی تشکیل شده است.


این استاد حوزه علمیه با تأکید بر این که برای سلوک معنوی باید هر سه مرحله امور تربیتی، اخلاقی و معنوی را با هم داشته باشیم، ابراز کرد: برخی بر این باور هستند که با ذکر دعا خود را برای تمام عمر بیمه می کنند در حالی که قرآن می فرماید که شخص هر سه امور تربیتی، اخلاقی و معنوی را باید در کنار هم داشته باشد.
 

وی خاطرنشان کرد: منظور از امور تربیتی این است که هر شخصی با هر هدفی و در هر موقعیتی به آن ها ملزم باشد، در امور تربیتی برای همه کارهای خود از قبیل خوردن، خوابیدن پرهیز از بیهوده گویی باید برنامه ریزی کرد.
 

پورحسینی افزود: ماه رمضان فرصتی برای تغییر عادت ای منفی است و گام نخست برای اصلاح انسان در رمضان است./1310/202/ب2

ارسال نظرات