۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵
کد خبر: ۴۳۳۸۲۵
امام جمعه چالوس:

انفاق به‌ عنوان یک اصل دینی باید در جامعه حمایت، تقویت و نهادینه شود

امام جمعه چالوس با بیان این که انفاق به‌ عنوان یک اصل دینی باید در جامعه حمایت، تقویت و نهادینه شود، گفت: اسلام در آیات متعدد بر توجه خاص مسلمانان به مبحث انفاق و یاری مستمندان سفارش کرده است.
امام جمعه چالوس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در غرب مازندران، حجت الاسلام محمدمهدی راشدی نوری، امام جمعه چالوس امروز در جمع مسؤولان مراکز خیریه این شهرستان با اشاره به آیات و احادیث قرآنی، ادامه داد: نزدیک ترین بنده به خدا، کسی است که در دل برادر مسلمان نیازمندش محبت و شادی ایجاد کند. 

 

وی با بیان این که انفاق به‌ عنوان یک اصل دینی باید در جامعه حمایت، تقویت و نهادینه شود، تصریح کرد: اسلام در آیات متعدد بر توجه خاص مسلمانان به مبحث انفاق و یاری مستمندان سفارش کرده است.

 

استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که انفاق اصلی مهم در دین مبین اسلام است و جامعه نیاز به گسترش فرهنگ بخشش برای عبور از مشکلات قشر نیازمند دارد، تصریح کرد: اسلام دین نوع‌دوستی و انفاق است و دستگیری و برای کمک به نیازمندان بسیار سفارش و توصیه کرده است.

 

حجت الاسلام راشدی به فعالیت خیران در کشور اشاره و تصریح کرد: نیکوکاران با باور دینی برای مدرسه‎سازی، مسجد، حسینیه و بیمارستان‎سازی اقدام می کنند که اعمالشان ماندگار و جاودان است. 

 

امام جمعه چالوس با تأکید بر رسیدگی به مشکلات مردم از سوی مسؤولان، تصریح کرد: باید با رفع مشکلات مردم دل‌های نگران را خوشحال و آنان را به اسلام، دین، قرآن و نظام جمهوری اسلامی خوشبین کنیم. 

 

وی، ملت ایران اسلامی با عاطفه ترین مردم دنیا معرفی کرد و گفت: با وجود این که پیشرفت مادی همه دنیا را فرا گرفته؛ اما عاطفه انسانی در بین ملت ایران همچنان زنده است.

 

حجت الاسلام راشدی با بیان این که نیکوکاران، میراث ماندگاری هستند که باید در همه حال قدردان آنها باشیم، خاطرنشان کرد: شادکردن دل مؤمن و شاد کردن دیگران از اجر و پاداش دنیوی و اخروی برخوردار است، انفاق و دستگیری از محرومان مهم ترین شاخصه یک فرد مؤمن و مسلمان است. 

 

وی با اشاره به این که در اندیشه اسلامی، ثروت وسیله خیر است، نه هدفی برای مرد مؤمن، و به این صورت انسان مؤمن باید در انفاق و اعطا و کمک به مستمندان عجله کند، افزود: کمک به فقرا و انسان‎های مستمند مهم‏ترین شاخصه جامعه اسلامی است.

 

استاد حوزه علمیه مازندران، انفاق و کمک به دیگران را یکی از مهم‎ترین سفارش‎های ائمه معصومین(ع) دانست و خاطرنشان کرد: پیامبران و امامان معصوم ما شیعیان پیشگام این عرصه الهی بودند.

 

حجت الاسلام راشدی با بیان این که دین مبین اسلام و آموزه‎های فرهنگی ایران، همواره بر دستگیری از مستمندان، کمک به نیازمندان و به نوعی حمایت از محرومان جامعه تأکید کرده است، خاطرنشان کرد: آنچه از آیات قرآن به دست می‌آید این است که احسان، نوعی گذشت از حق شخصی و ایثار است.

 

وی با اشاره به این که انسان ها در سایه فضیلت‌هایی همچون گذشت، بخشش، ایثار و همدلی، روح انسانی می‌یابند، ادامه داد: در جامعه‌ای که بر مبنای الگوی اسلامی و مکتب علوی تشکیل شده است، مسلمان نمی‌تواند در برابر نیازها و گرفتاری‌های برادران دینی خود بی‌تفاوت باشد.

 

امام جمعه چالوس با بیان این که شاد کردن دل مؤمن و شاد کردن دیگران از اجر و پاداش دنیوی و اخروی بسیار زیادی برخوردار است، ادامه داد: انفاق و دستگیری از محرومان مهم ترین شاخصه یک فرد مؤمن و مسلمان است.

 

حجت الاسلام راشدی نوری با تأکید براین که جامعه اسلامی و انقلابی ما، باید به پیروی از پیشوای محرومان حضرت علی(ع) روح و جان خود را با ایثار و انفاق صفایی تازه بخشد، تصریح کرد: دستگیری از محرومان و مستمندان، همواره جزء وظایف ملی و مذهبی مردم ایران بوده است.

 

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که خداوند افراد توانمند و متمکن جامعه را مورد امتحان خود قرار می‌دهد، افزود: توانمندی تنها به معنای توانایی مادی نیست؛ بلکه توانمندی فکری و رفتاری را نیز شامل می‌شود.

 

وی در ادامه سخنان خود با بیان این‌که تأسیس نهاد کمیته امداد امام خمینی(ره) پس از 22 روز بعد از برپایی نظام جمهوری اسلامی نشان از اهمیت دستگیری از فقرا و نیازمندان داشت، تصریح کرد: همان‌طور که هدف از تشکیل انقلاب اسلامی در جهت حمایت از محرومان بود امام راحل نیز با صدور فرمان تأسیس کمیته امداد سعی کرد تا فرهنگ حمایت از نیازمندان برای همیشه نهادینه شود.

 

امام جمعه چالوس با بیان این‌که مهم‌ترین ویژگی ماه رمضان اطعام، احترام به مردم و رفع مشکلات آنها است، خاطرنشان کرد: دستگیری از نیازمندان و به‌دست آوردن دل محرومان نیز از تأکیدات مؤکدی است که در روایات و آیات از آنها نام برده می‌شود.

 

حجت الاسلام راشدی‌نوری با اشاره به اینکه اطعام و اکرام ریشه در دین و فلسفه دارد، اظهار کرد: مسأله دستگیری از نیازمندان و مستمندان در جای جای قرآن مورد توجه قرار گرفته است و همین امر سبب شد تا در ادبیات کهن ایران زمین نیز ریشه دواند و بسیاری از شاعران در ابیات خود به امر کمک و نوع‌دوستی تأکید کردند.

 

وی با تأکید بر اینکه همه افراد باید به فکر یکدیگر بوده و کمک و دستگیری از دیگران را در سرلوحه کارهی خود قرار دهند، افزود: نخستین فکری که در ذهن امام خمینی (ره) خطور کرد، صدور فرمان تأسیس نهاد کمیته امداد بود و این یعنی که انقلاب اسلامی ما نیز انقلابی فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است که سخاوت و کرامت آن ارجحیت دارد./950/203/ب2

ارسال نظرات