انسان باید در همه حال شكرگزار خداوند متعال باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمدباقر حيدري كاشاني، سخنران حرم مطهر رضوی و مدیر موسسه طلیعه ظهور قبل از ظهر امروز در جمع زائرین و مجاورین حرم مطهر رضوی به موضوع شکر گذاری اشاره کرد و افزود: شكر به معني قدرداني و قدرشناسي و تشكر از نعمت های الهی است.
وی در ادامه با بیان اینکه سپاس از منعم، وظيفهاي وجداني است كه شرع بر آن تاكيد فراوان دارد، اظهار داشت: انسان در همه حال باید بابت همه چيز شكرگزار خداوند متعال باشد که در احادیث و روایات به این شکرگزاری نیز تاکید شده است.
شکرگزاری قلبی یعنی انسان در قلب خودش خشوع و خضوعی نسبت به خداوند کریم داشته باشد
مدیر موسسه طلیعه ظهور حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را مصداق بارزی برای شکر گذاری در روز عاشورا دانست و افزود: در این روز بزرگ هر چه عرصه جهاد و جنگ بر این امام تنگ تر و سخت تر می شد باز هم شکر خداوند را بر زبان داشت.
وی در ادامه به چهار مراتب از مراتب شکر گذاری اشاره کرد و افزود: اولین شکرگزاری، شکر گزاری عقلی است یعنی انسان نعمت های خداوند را بشناسند و نگرشی به جهان هستی داشته باشد.
حجت الاسلام حیدری کاشانی با اشاره به اینکه شکرگزاری قلبی یعنی انسان در قلب خودش خشوع و خضوعی نسبت به خداوند کریم داشته باشد، به مرتبه دوم شکر گزاری عملی اشاره کرد و افزود: شکر نعمت به شکل عملی از ارزش و جایگاه بالایی برخوردار است و لازم است انسان افزون بر شکر زبانی، به عمل نیز شکرگزار باشد.
گلایه هایی که نماد ناشکری و کفران نعمت است ،باعث گره های کور در زندگی ها می شود
وی با بیان اینکه بالاترین شکر عملی ترک گناه، دوری از گناه، ترک محرمات و انجام واجبات است، به مرتبه بعدی شکرگزاری لسانی و زبانی با ذکر و سجده شکر اشاره کرد و افزود: امام زمان(عج) نسبت به سجده شکر تاکید داشتند و فرمودند: سجده ی شکر از موکدترین سنت های پیامبر و ائمه است.
سخنران حرم رضوی با اظهار به اینکه ما بندگان نعمت های الهی را نشناخته ایم و باید اعتراف کنیم که این نعمت های الهی چقدر بزرگ هستند، خاطر نشان کرد: گلایه هایی که نماد ناشکری و کفران نعمت است ،باعث گره های کور در زندگی ها می شود.
یکی از مصادیق شکر گزاری عملی، انجام واجبات و ترک محرمات است
وی در ادامه با توجه به آیه قرآن کریم «لَئِنْ شَکرْتُمْ لَاَزیدَنَّکمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِي لَشَدِيدٌ» نسبت به اینکه خداوند می فرماید: اگر اهل شکرگزاری باشید نعمت شما زیاد می شود و اگر کفران نعمت کنید عذاب الهی شدیدی برای شما است، افزود: افزایش نعمتهای خداوند که به شکرگزاران وعده داده شده تنها به نعمتهای مادی منحصر نیست بلکه خود شکرگزاری توأم با توجه خاص به خداوند نعمت بسیار بزرگ است که موجب تربیت نفس و هدایت به مسیر حق است.
مدیر موسسه طلیعه ظهور در ادامه با بیان اینکه دو سوم از دعای عرفه در مورد شکر گزاری نعمت های الهی است، خاطرنشان کرد: یکی از مصادیق شکر گزاری عملی، انجام واجبات و ترک محرمات است.
وی با اشاره به آیه قرآن کریم «وَ مَنْ یَتَّقِ اللهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْث لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ اِنَّ اللهَ بالِغُ اَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِکُلِّ شَیْىء قَدْراً»خاطر نشان کرد: این آیه دارای دو پیام تقوا و توکل است که هر دو از مراتب و مصادیق شکر نیز می باشند.
حجت الاسلام حیدری کاشانی در ادامه به توصیه مرحوم شیخ نخودکی به امام رحمت الله علیه که از حضرت آیتالله آقا موسی شبیری زنجانی نقل شده است اشاره کرد و افزود: در سفری که امام خمینی(ره) و پدر این بزرگوار جهت زیارت به مشهد مقدس رفته بودند امام درصحن حرم امام رضا (ع) با سالک الی الله حاج حسنعلی نخودکی مواجه می شوند.
وی ادامه داد: امام امت (ره) که در آن زمان شاید درحدود سی الی چهل سال بیشتر نداشت وقت را غنیمت می شمارد و به ایشان می گوید با شما سخنی دارم وحاج حسنعلی نخودکی می گوید: من درحال انجام اعمال هستم، شما در بقعه حر عاملی (ره) بمانید من خودم پیش شما می آیم و بعد از مدتی حاج حسنعلی خدمت امام می آید و می گوید چه کار دارید؟
حجت الاسلام حیدری کاشانی افزود: امام (ره) خطاب به شیخ حسنعلی نخودکی رو به گنبد و بارگاه امام رضا (ع) کرد و گفت: تو را به این امام رضا، اگر (علم) کیمیاداری به ما هم بده؟
وی ادامه داد: حاج حسنعلی نخودکی انکار به داشتن علم (کیمیا) نکرد بلکه به امام (ره) فرمودند: اگر ما «کیمیا» به شما بدهیم و شما تمام کوه و در و دشت را طلا کردید آیا قول می دهید که به جا استفاده کنید و آن را حفظ کنید و درهر جائی به کار نبرید؟
مدیر موسسه طلیعه ظهور بیان داشت: امام خمینی (ره) که از همان ایام جوانی صداقت از وجودشان می بارید، سر به زیر انداختند و با تفکری به ایشان گفتند: نه نمی توانم چنین قولی به شما بدهم.
وی در ادامه گفت: حاج حسنعلی نخودکی که این را از امام (ره) شنید روبه ایشان کرد و فرمود: حالا که نمی توانید «کیمیا» را حفظ کنید من بهتر از کیمیا را به شما یاد می دهم و آن این که بعد از نمازهای واجب یک بار آیه الکرسی را تا «هوالعلی العظیم» می خوانی.و بعد تسبیحات فاطمه زهرا(س) را می گویی.وبعد سه بار سوره توحید را می خوانی و بعد سه بار صلوات می فرستی و بعد سه بار آیه مبارکه: و من یتق الله یجعل له مخرجاو یرزقه من حیث لایحتسب و من یتوکل علی الله فهو حسبه ان الله، بالغ امره قد جعل الله لکل شیء قدراً؛ را می خوانی که این از کیمیا برایت بهتر است
حجت الاسلام حیدری کاشانی در پایان گفت : شيخ حسنعلي به امام فرموده بود كه اين دستورالعمل براي انجام شدن هر خواستهاي، مناسب است./859/201/ب3