آزادی که در آن عقل در بند نفس باشد، عین اسارت است
حجتالاسلام شعبان تقیخانی مسؤول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه قزوین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به نامگذاری روز 7 تیرماه به نام روز عفاف و حجاب به تعریف مقوله حجاب در دین اسلام اشاره و اظهار کرد: منظور از حجاب در دین اسلام داشتن پوشش مناسب برای حفظ حیا و حرمت و دوری از تحریک جنسی است.
وی با بیان اینکه حجاب پوشش ظاهری افراد است عنوان کرد: منظور از عفت حفظ باطنی و رعایت مسائل اخلاقی است از این رو باید توجه کرد که حجاب و عفاف لازم و ملزوم هم و مقدمه عفاف و حیا «پوشش» است.
حجت الاسلام تقی خانی افزود: اسلام می خواهد انسان انسانیت خود را به نمایش گذارد و مقوله جنسیت که امری اختصاصی است را تنها در حریم محرمیت مورد توجه قرار دهد.
این کارشناس امور خانواده با بیان اینکه انسان ترکیبی از حیوانیت و فرشته خویی است گفت: اگر عقلانیت در خدمت حیوانیت باشد انسان با حیوان تفاوتی نخواهد داشت اما اگر خود حیوانی خود را زیر مجموعه عقل قرار دهیم بی شک مقام و درجه انسان بالاتر از فرشتگان الهی خواهد شد.
وی تاکید کرد: خداوند وجه تمایزی به نام حجاب را میان انسان و حیوان قائل شده و از انسان می خواهد حد و حدود مشخص شده را رعایت و حرمت و وقار و متانت خود را حفظ کند.
حجت الاسلام تقی خانی تصریح کرد: حجاب و پوشش ویژه انسان است و حیوانات در عالم حیوانی خود چیزی به نام پوشش به جز پوست و مو ندارند.
وی با تاکید بر اینکه رعایت ظاهر و حجاب زمینه پاکی باطن است گفت: همه ما در مقابل یکدیگر مسؤول هستیم از این رو نباید زمینه را برای بی عفتی دیگران محیا کرده و دست جاهلان را به سمت خود دراز کنیم.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه قزوین ادامه داد: اگر خدا را فراموش کرده و خود را همه چیز بدانیم در این صورت برای انسانیت خود نیز به مانند خالق خود حقی قائل نخواهیم بود از این رو باید تقوا پیشه کرد چرا که بهشت نتیجه تقوایی است که از سوی افراد مورد توجه قرار گرفته و در زندگی خود به کار می برند.
وی تفاوت مفهوم آزادی در دنیای غرب با دین اسلام را چنین دانست: غرب عقل و انسانیت را در بند کشیده و هوای نفسانی و حیوانی را آزاد گذاشته اما در دین اسلام تاکید بر این است که خوی حیوانی و هوای نفسانی در بند باشد و انسانیت آزاد.
حجت الاسلام تقی خانی خاطرنشان کرد: چه مقدار عقل هایی که تحت اسارت نفس است و آن را آزادی می پندارند در حالی که این آزادی نیست بلکه عین اسارت است که در آن رشته هوای نفس بر گردن وی آویخته و شیطان سر آن را بر دست خود دارد.
مسؤول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه قزوین در پایان با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) که فرمود «حتی اگر بهشت و جهنمی هم نبود انسان عاقل رفتار خود را مبتنی بر اخلاق قرار می دهد» عنوان کرد: کسی که چشم به روی حرام و گناه می بندد آرامش نصیب وی خواهد شد./302/955/ب1