اجرای طرح «پیوند جوانان و نوجوانان با مساجد» در استان چهارمحال و بختیاری

حجت الاسلام علیرضا ملکمحمدی، مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد چهارمحال و بختیاری، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با اشاره به اینکه مسجد مهمترین و مؤثرترین مکان برای هدایت انسان است، اظهار داشت: کم توجهی به مسائل معنوی، نبود تنوع در برنامه های مساجد، سرگرم شدن به اینترنت، فضای مجازی و ماهواره از جمله دلایل کمرنگ شدن حضور جوانان و نوجوانان به مساجد است.
وی برنامه ریزی برای حضور مستمر جوانان و نوجوانان به مساجد را ضروری دانست و گفت: باید بکوشیم بین مسجد و جوانان و نوجوانان ارتباط تنگاتنگ برقرار شود و این تنها در سایه برنامه ریزی و برگزاری برنامه های فرهنگی و ارتباط تنگاتنگ مجموعه های فعال در مسجد محقق می شود.
حجت الاسلام ملکمحمدی با بیان اینکه ارتباط مستمر جوانان با مسجد سبب رشد و ارتقاء فکری آن ها می شود، ابراز داشت: باید بدانیم که تقویت مبانی اعتقادی و پاسخ گویی به شبهات دینی جوانان از مهم ترین اولویت ها و نیازهای امروز آن ها است که این مهم تنها در سایه ارتباط با مسجد محقق می شود.
مسؤول مرکز رسیدگی به امور مساجد چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون اقداماتی از طرف سپاه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی در زمینه حضور جوانان و نوجوانان در مساجد انجام شده اما این اقدامات کافی نیست، افزود: از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد این استان طرحی با عنوان پیوند جوانان و نوجوانان با مساجد پیش بینی شده که در حال حاضر در مراحل مقدماتی است.
این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه این طرح در ابتدا به صورت آزمایشی در 50 مسجد استان اجرایی میشود، تصریح کرد: مهم ترین هدف از اجرای این طرح، جذب جوانان و نوجوانان به مساجد و حضور مستمر آنها در فعالیت های مسجد است.
وی نحوه برخورد مسؤولان مساجد را در جذب جوانان و نوجوانان بسیار مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: در همین راستا، شورای سیاستگذاری امور مساجد در خصوص نحوه ارتباط با یکدیگر به ویژه افراد وارد شونده در مساجد، جلسات توجیهی و آموزشی برگزار میکند.
مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه جوانگرا و جوانپسند بودن ائمه جماعات، راهی برای جذب جوانان به مساجد است، گفت: به یقین برگزاری جلسات توجیهی با همکاری بخشهای مختلف در این زمینه بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
این مقام مسؤول با بیان اینکه مساجد استان از لحاظ فرهنگی، هنری و اجتماعی متناسب با فضای جامعه نیست، افزود: تلاش بر این است که مساجد شورایی داشته باشند که این شورا متشکل از اقشار مختلف مردم مخصوصا جوانان و نوجوانان، افراد با ایدههای مناسب و همچنین خواهران است و همه فعالیت های مسجد زیر نظر این شورا صورت می گیرد.
حجت الاسلام ملکمحمدی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم توجه ویژه مسؤولان فرهنگی استان به سنگرهای انسان ساز، اصلاح و بهبود مساجد در زمینه سختافزاری و نرمافزاری و همکاری کارکنان در مساجد با عنایت و توجه ویژه انجام شود./9457/302/ب3