زندگی بشر باید بر مدار محبت الهی بنا شده باشد/ لازمه محبت الهی بهره مندی از ولایت معصومین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، ظهر امروز در ادامه مبحث محبت الهی در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر امام رضا(ع) با بیان این که در راستای محبت الهی باید بندگان به جایگاهی برسند که تمام فصل و ترک آنها چه از جانب ظاهر و چه باطن در مدار خداوند قرار داشته باشد، گفت: اگر کسی بتواند به مقام محبت معصومین برسد مطلقا به محبت خداوند متعال نیز دست پیدا کرده است.
وی ادامه داد: یکی از اسباب رسیدن به محبت الهی تحمل سختی و ریاضت است و بدون شک لازمه وصول جایگاه اعلای رضای الهی تحمل مشقت و دشواری هاست، در حقیقت هموار ترین راه برای رسیدن به صفات نیک درخواست از خدای متعال و دعا کردن است.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان این که عقل ها از درک جمال حقیقت خداوند عاجز بوده و دیده های ما نزدیک بین تر از آن هستند که زیبایی های جمال خالق خود را درک کنند، ابراز کرد: اگر انسان به محبت الهی دست پیدا کند، خداوند متعال راه سعادت را برای او هموار می کند و انسان باید از راه ریاضت، مشقت، زحمت و سختی های فراوان خود را به آرمان های مد نظر محبت الهی نزدیک کند.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری افزود: انسان باید از جانب پرودگار خالصانه اینگونه درخواست کند که خدایا من از تو محبتت را خواهانم و هر آنچه که مرا به تو نزدیک می کند؛ از تو می خواهم من را در نزد خود محبوب قرار دهی و محبت الهی درون من ریشه بدواند.
وی با بیان این که مقام محبت الهی انسان را به مقام رضوان می رساند، تاکید کرد: خداوند به پیامبر می گوید که ای پیامبر، اگر شما خدا را دوست دارید، من را تبعیت کنید تا خداوند شما را دوست بدارد؛ در زیارت آل یاسین نیز به این مفهوم اشاره شده است که خداوند متعال رسول اکرم(ص) و خاندان ایشان را دوست دارد و سایر ابنای بشر بر اساس میزان محبت به ایشان و خاندانشان به محبت الهی دست پیدا می کنند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان این که خداوند به طالبان معرفت راه هدایت را نشان می دهد، خاطر نشان کرد: یکی از آثار محبت الهی سبک بالی و شب زنده داری در حالت نشاط و سرزندگی است، به تعبیری دیگر اگر عشق به ائمه اطهار و محبت الهی در وجود کسی ریشه دوانده باشد، آن فرد شب ها با نشاط برای مناجات و راز و نیاز با پرودگار عالم از خواب برمیخیزد.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با بیان این که موسی کلیم الله چهل روز برای عبادت خداوند خالصانه قدم برداشت و در این چهل روز مناجات گرسنه و تشنه نشد و چیزی نخورد، تصریح کرد: این مقام، درجه محبین الهی است؛ یکی دیگر از آثار این محبت دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خداوند متعال است، به تعبیری دیگر ایمان چون رشته ای است که انسانها را به خداوند متعال متصل می کند.
وی با بیان این که ایمان دارای شاخه هایی چون تسلیم، یقین، رضای الهی و توکل است، یادآور شد: محکم ترین رشته ای که انسان را به خداوند گره می زند این است که انسان در راه خدمت به خداوند با دوستان خدا دوستی و با دشمنان او دشمنی و خصومت داشته باشد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان این که اگر می خواهید ببینید در راه خداوند متعال قرار گرفته وخداوند به شما نگاه می کند، به قلبتان نگاه کنید، تصریح کرد: زمینه ای از ولایت امام باید درقلب انسان باشد که به سبب آن خداوند انسان را دوست داشته باشد، یکی از نشانه های ایمان نیز آن است که اگر کار نیکی انجام دادی خرسند و اگر کار زشت و ناپسندی انجام دادی ناراحت و اندوهگین باشید.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به عبارت «متحابون فی الله» گفت: در دیدار دو مومن هر یک دیگری را بیش تر دوست بدارد، مومن و محب خداوند بوده و محبت پرودگار در قلب او ریشه دوانده است، در روز قیامت نیز متحابون فی الله بدون حساب و کتاب وارد بهشت می شوند زیرا که در دنیا دوستی آنان برای رضای خداوند متعال بوده است؛ در حقیقت هر حب و بغض انسان باید در راستای رضای الهی و بر مدار محبت خداوند باشد. بدون شک محبت الهی انسان را در روز قیامت در صف حق و جبهه پیامبر گرامی اسلام(ص) قرار می دهد./864/202/ب3