دولت تسهیلات بیشتری برای رفع محرومیت در مناطق روستایی اختصاص دهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، سمیه محمودی عصر امروز در جلسه هم اندیشی مسؤولان اجرایی شهرستانهای شهرضا و دهاقان که با حضور دکتر رضوانی معاون روستایی و توسعه مناطق محروم رییس جمهور برگزار شد، عنوان کرد: سکنه روستایی اصلیترین افرادی هستند که نقش اساسی در تولید محصولات زراعی و پروتئینی دارند و از این نظر اقتصاد کشور تا حد زیادی به فعالیت آنا وابسته است.
وی اضافه کرد: روستاییان عناصر پویا و پرتلاش هستند که سلامتی و اقتصاد جامعه به آنان و فعالیت آنها بستگی دارد، اما متأسفانه این قشر از جامعه از امکانات و توانمندیهای رفاهی برخورداری کمتری داشتهاند بنابراین باید تمام تلاش دولت و مجلس برای ارتقای سطح رفاه عمومی در مناطق روستایی متمرکز شود.
نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کوچک کردن دولت و در مقابل تقویت نهادهای مدیریتی همانند شوراهای اسلامی روستایی زمینه ساز ایجاد افقهای درخشان در راستای رشد و توسعه مناطق روستایی و محروم خواهد بود.
محمودی تأکید کرد: آبادانی مناطق روستایی ثمره کار کارشناسی و استفاده از نظرات مدیرانی با تجربه است، حفظ هویت روستایی هم از نظر فرهنگی و هم با در نظر گرفتن جاذبههای توریستی یک ضرورت انکار ناپذیر است؛ ما برای حل مشکل بیکاری در مناطق روستایی و کاهش مهاجرت از روستاها به شهرها چارهای جز اصلاح و توسعه همه جانبه امور روستاها نداریم.
وی گفت: ارتقای سطح معیشت مردم در مناطق روستایی نیاز دیگری است که دولت باید به آن توجه کند، مردم در منطق روستایی نیازمند اشتغال پایدار و کسب درآمد مکفی هستند تا بتوانند امور زندگی خود مدیریت کنند.
نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه در کشور مسائل زیست محیطی مناطق روستایی مغفول مانده و ایجاد و اسقترار صنایع مختلف زمینه افزایش آلایندگی مناطق روستایی را ایجاد کرده است در حالی که بهترین صنایع برای استقرار در مناطق روستایی، صنایع تبدیلی با تکیه بر محصولات زراعی و باغی و دامی روستاها است.
محمودی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: بحران آب که یک معضل ملی است بیش از هر منطقهی دیگری به روستاها آسیب میزند، با توجه به اشتغال اکثریت روستاییان به کشاورزی و صرف 90 درصد از منابع آبی کشور در این بخش لازم است حمایتهای دولتی از توسعه سیستمهای آبیاری نوین در روستاها انجام شود.
وی تصریح کرد: یکی از زمینههایی که سبب افزایش اشتغال و ایجاد منابع درآمد پایدار در مناطق روستایی میشود، توسعه صنعت توریسم و گردشگری است که افزون بر اشتغال زایی زمینه حفظ آثار و ابنیه تاریخی را هم فراهم میکند.
گفتنی است، شهرستانهای شهرضا و دهاقان مجموعاً دارای 36 روستا هستند./202/868/ب1