۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۶
کد خبر: ۴۴۳۸۷۳

چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی

دهه کرامت بهترین فرصت برای ترویج فرهنگ رضوی، اعزام ۲۸۵ مبلغ و مبلغه در دهه کرامت در گلستان، پناه بردن به قرآن راه مقابله با هجمه فرهنگی، آسیب‌های فرهنگی نشانه نفوذ و رخنه دشمنان به جامعه اسلامی و همراهی تربیت با تزکیه از اخبار کوتاه سازمان تبلیغات اسلامی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان، حجت‌الاسلام علی اکبر انصاری راد شنبه ۲۳ مرداد ۹۵ گفت: کار و تلاش برای ترویج فرهنگ رضوی نوعی عبادت محسوب می‌شود که با هدف تقویت بنیه دینی و اعتقادی و ترویج فرهنگ اسلام ناب محمدی (ص) و فرهنگ رضوی صورت می گیرد.

وی افزود: وجود نورانی حضرت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) سراسر ایران اسلامی را به فرهنگ رضوی و اهل بیت (ع) منور کرده و مردم ایران همواره ارادت ویژه خود را نسبت به این بزرگواران ابراز کرده اند.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی هرمزگان با اشاره به عشق و ارادت مردم هرمزگان نسبت حضرت معصومه (س) و حضرت امام رضا (ع) تصریح کرد: جشنهای مردمی بسیار خوبی همزمان با دهه کرامت در سراسر هرمزگان در حال برگزاری است که نشان از ارادت خاص آنان نسبت به ائمه اطهار (ع) است.

حجت‌الاسلام انصاری راد، ایام دهه کرامت را بهترین فرصت برای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ منور رضوی دانست و گفت: باید از آموزه های نورانی ائمه اطهار(ع) به‌ویژه امام رضا(ع) و خواهر بزرگوارشان فاطمه معصومه(س) درمسیر رشد و تعالی بهره جست.

وی با تاکید بر اینکه دختران باید فضائل حضرت فاطمه معصومه (س) را سرلوحه کار خود قرار دهند برازداشت: بدحجابی زن در جامعه سبب نقش بازی کردن وی در اسلوب ها و مدل های گوناگون می‌شود و این اعمال او را به صورت موجودی بی اختیار و بی اراده، به هر طرف می کشد و دیگر بر زندگی اش تسلط آگاهانه نخواهد داشت بنابراین با تاسی از فضائل حضرت معصومه(س) می تواند الگویی مناسب برای دختران باشد.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی هرمزگان ادامه داد: چرا که با رعایت حجاب و عفاف خواهران و مادران و زنان جایگاه خود را پیدا کرده و به اصلیت خود که همان عفت و پاکدامنی است، دست یافته‌اند.

 اعزام ۲۸۵ مبلغ و مبلغه در دهه کرامت در گلستان

حجت‌الاسلام نور الله ولی نژاد گفت:به منظور تبیین سیره علمی و عملی امام رضا (ع)،حضرت معصومه (س) و الگو دهی از سبک زندگی اهل بیت(ع) ۲۸۵ مبلغ و مبلغه در سطح گلستان اعزام شدند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی گلستان در ادامه با اشاره به اینکه این دهه می تواند فرصتی برای شناخت و معرفی بیشتر موضوع امامت و ولایت باشد،ابراز داشت:دهه کرامت باید فرصتی برای شناخت موضوع امامت و ولایت باشد.

این مقام استانی با اشاره به این نکته که ایام دهه کرامت،فرصت ارزشمندی برای گسترش معارف ناب اسلامی است،اظهار داشت:فاصله میان میلاد باسعادت حضرت معصومه(س) و ولادت امام رضا(ع) به نام دهه کرامت نامگذاری شده است واین دهه یادآور بسیاری از مطالب عالی و مفاهیم بلند و سازنده است و اعزام مبلغ و مبلغه موجب شده است تا مردم بیشتر  با سبک زندگی اهل بیت(ع) آشنا شوند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان گلستان افزود:ازاهداف اصلی این دهه ترویج و نهادینه کردن ارزش های موجود در سنت و سیره ائمه (ع) است که با توجه به این سیره و سنت انسان ها می توانند ائمه را بیشتر شناخته و معنویات خود را به این وسیله گسترش دهند چرا که این دهه موقعیتی برای رشد فردی واجتماعی است.

ولی نژاد با اشاره به اینکه با اعزام مبلغ و مبلغه توانسته ایم از این دهه به خوبی استفاده کنیم،بیان داشت:دهه کرامت فرصتی برای ایجاد پیوند مستحکم مردم با ائمه اطهار (ع) و تبیین فرهنگ قرآنی،اسلامی و رضوی است.

وی تصریح کرد:مبلغ ومبلغه های اعزامی با حضور درمناطق مختلف،ضمن ترویج سیره و روش زندگی حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) به سوالات دینی مردم پاسخ داده اند و با این اعزام توانسته ایم مردم را با مفاهیم سیره و راه امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س)و عمل به معارف رضوی آشنا کنیم. 

راه مقابله با هجمه فرهنگی پناه بردن به قرآن است

حجت‌الاسلام مختار کرمی در مراسم تجلیل از فعالان قرآنی شهر دلبران که در مسجد جامع این شهر برگزار شد، اظهار داشت: جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری به ترویج معارف بلند قرآنی نیاز دارد.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه قرآن همه چیز ماست، افزود: راه جبران عقب‌ماندگی‌ها با قرآن و آموزه‌های قرآنی است.

به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان، اگر معارف بلند قرآنی در زندگی جاری شود، جایی برای افکار شیطانی باقی نمی‌ماند و به همین دلیل جامعه امروز ما نیازمند تربیت قرآنی است تا روح و جسم و جان افراد با این آموزه‌ها آراسته شود.

وی قرآن را حاوی روش درست زیستن و دربردارنده سعادت فردی، اجتماعی و اخروی اعلام کرد و گفت: پیامبر اعظم(ص) زندگی سعادتمندانه و مرگ شهادت‌گونه و هدایت روز قیامت را در پناه بردن به قرآن و عمل به آموزه‌های آن عنوان کرده‌اند.

حجت‌الاسلام کرمی افزود: قرآن محکم‌ترین دژ در برابر نفوذ شیطان است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان با بیان اینکه برنامه‌های قرآنی در کردستان در سال جاری توسعه می‌یابد، افزود: محوریت تمام برنامه‌های فرهنگی استان بر اساس قرآن کریم خواهد بود.

وی از فعالیت ۱۰۰ خانه قرآن روستایی و ۱۲۶ خانه قرآن شهری در کردستان خبر داد و گفت: ۲۷ مؤسسه قرآنی نیز در استان فعالیت دارند که سه واحد آن به شهرستان قروه اختصاص دارد.

حجت‌الاسلام کرمی افزود: ۳۵ خانه قرآن شهری و ۲۷ خانه قرآن روستایی در شهرستان قروه برای آموزش قرآن کریم به علاقه‌مندان وجود دارد.

وی با بیان اینکه از سال۹۱ تا کنون ۴۹ دوره تربیت معلم قرآن کریم در استان برگزار شده است، افزود: ۴ دوره از این تعداد مختص شهرستان قروه بوده است.

به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان، ۴ دوره حفظ قرآن کریم نیز در این مدت در استان برگزار شده که نیمی از این دوره‌ها در شهرستان قروه بوده است.

حجت‌الاسلام کرمی برگزاری همایش تجلیل از فعالان قرآنی را از برنامه‌هایی اعلام کرد که در تمام شهرستان‌های استان برگزار خواهد شد و گفت: این همایش به همت شورای عالی قرآن استان برگزار می‌شود که تاکنون در شهرستان‌های مریوان، سروآباد و دلبران برگزار شده است.

وی در پایان برای راه‌اندازی مؤسسات و کانون‌های فرهنگی در تمامی نقاط استان اعلام آمادگی کرد.

 آسیب‌های فرهنگی نشانه نفوذ و رخنه دشمنان به جامعه اسلامی است

حجت‌الاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی، در دیدار مدیران اداره کل تبلیغات اسلامی، مسؤولان کانون مداحان واعضای شورای هیئات مذهبی استان خراسان شمالی با حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، با اشاره به برخی آسیبهای موجود در استان، اظهار کرد: اگرچه مردم خراسان شمالی ولایتمدار بوده و همچنان به باورهای اصیل دینی خود پایبند هستند اما در برخی بخشها ازجمله در حوزه خانواده، گرفتار آسیب‌های ناگواری شده‌اند.

وی با بیان اینکه وجود چنین آسیبهایی در کشور نشان می‌دهد دشمنان تا حدی توانسته‌اند در جامعه اسلامی ما نفوذ و رخنه کنند، افزود: باید بپذیریم که با وجود تلاش و فعالیت زیاد نهادهای فرهنگی و مذهبی، دشمنان توانسته‌اند بخشهایی از جامعه ما را تحت تأثیر قرار دهند.

حجت‌الاسلام خادمی تصریح کرد: با پذیرش این ضعف و نقیصه، باید مسؤولان و متولیان امر تلاش خود را افزایش داده و با مانع‌تراشی و خاکریزسازی در برابر هجمه دشمن، مشکلات و آسیبهای موجود در جامعه اسلامی را کاهش دهند.

دبیرستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی استان خراسان شمالی با اشاره به اینکه در این راستا روحانیان و هیأتهای مذهبی به همراه مداحان ظرفیت خوبی برای ایستادگی در برابر هجمه دشمنان هستند، اضافه کرد: غالب مردم جامعه ما در ماه‌های محرم و صفر در محافل دینی و هیأتهای مذهبی حضور می‌یابند؛ درنتیجه این ایام فرصت خوبی برای تبلیغ آموزه‌های دینی و شعائر اسلامی در بین آنها است.

وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی و نیروهای مذهبی فعال در آن نقش مهمی برای جهت‌دهی نسل جوان به‌ سوی ارزشهای اسلامی دارند، خاطرنشان کرد: باید با برنامه‌ریزی دقیق و از دست ندادن فرصتها، از ظرفیت روحانیان و مداحان به‌خوبی استفاده شده و برنامه‌های اجرایی را بیش از گذشته کیفی‌تر کرد.

حجت‌الاسلام خادمی در ادامه با گرامیداشت دهه کرامت و در پیش بودن سالروز میلاد امام رضا(ع)، اظهار کرد: فرا رسیدن سالروز میلاد امام هشتم و هم‌جواری خراسان شمالی با مشهد مقدس، فرصت ذی‌قیمتی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و مذهبی مناسب و متناسب با این ایام است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه‌های دهه کرامت در مساجد استان خراسان شمالی، افزود: در این ایام کاروانهای «دین، نشاط و زندگی» در سطح مناطق مختلف استان در حال اجرای برنامه‌های ویژه و متناسب دهه کرامت هستند.

عضو شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی با بیان اینکه هدف از اجرای این برنامه‌ها اشاعه فرهنگ قرآنی و دینی و ترویج عفاف و حجاب در جامعه به‌ ویژه در بین دختران و بانوان است، اضافه کرد: تعامل با دستگاه‌ها، نهادها و هیئات مذهبی بانوان، برگزاری گفتمانهای دینی با موضوع سیره حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، الگودهی به دختران، تبیین نقش حضرت معصومه (س) در دفاع ازامامت و ولایت، برگزاری مراسم جشن و مولودی‌خوانی گروه ریحانة النبی و برگزاری نمایشگاه مد اسلامی برخی از برنامه‌های دهه کرامت در استان هستند.

تربیت باید با تزکیه همراه باشد

حجت‌الاسلام حسن بت شکن در همایش ائمه جماعات ادارات، روحانیون مستقر و طرح هجرت ومبلغات استان گفت: قرن ها پیش و به‌ویژه بعد از رنسانس اعتقاد داشتند که منابع و سرمایه ی اصلی، سرمایه های اقتصادی و پولی است، اما در قرن حاضر پی به این نکته برده شده که بهترین سرمایه، سرمایه ی نیروی انسانی است.

حجت‌الاسلام بت شکن افزود: اگر به سرمایه ی انسانی همانگونه که مورد هدف است، ساخته و پرداخته شود، منابع اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و خود به خود حاصل می‌شود.

وی ادامه داد: اگر جامعه ای نتواند نیروی انسانی خود را به صورت صحیح و طبق برنامه هایی که دارد تربیت کند، به هیچ کدام از اهداف عالیه ی خود نخواهد رسید و این مسئله در آیات قران به خوبی نمایان است.

حجت‌الاسلام بت شکن با اشاره به آیه ی ۳۲ سوره مائده گفت:خداوند در این آیه می فرمایند« هر کس یکی را احیا کند، گویا همه مردم را احیا کرده است.» و گرچه ظاهر آیه احیاکردن به معنی احیا کردن جان و زندگی یک انسان است، ولی مفسرین با توجه روایتی از امام صادق علیه السلام منظور از حیات را در این آیه شریفه، نجات دادن از ضلالت و گمراهی در دین دانسته است.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری با توضیح روایت امام صادق علیه السلام گفت: منظور از این آیه ی شریفه این است که کسی را دعوت به حق کنیم و آن شخص دعوت به حق را بپذیرد و در مسیر الی الله و مسیر معارف و آموزه های اسلامی، دینی و قرآنی قرار بگیرد.

وی ادامه داد: دین مبین اسلام، قبل از اینکه دانشمندان غربی به اهمیت سرمایه ی انسانی پی ببرند، اشاره می‌کند که زندگی، تربیت و احیای یک نفر این اندازه مهم است که مساوی با تربیت یک جامعه است.

حجت‌الاسلام بت شکن با اشاره به تفاوت نگاه دینی و اسلامی با نگاه مادی و غربی در بحث تربیت گفت: جامع شناسی و روانشناسی غربی منظورشان از تربیت در جوامع، حیثیت مادی و حیثیت جسمی انسان هاست و خیلی به تربیت معنوی و روحانی انسان توجهی نمی شود ولی در آموزه ها و نگاه دینی ما آن چیزی که مهم است، تربیت روح و حیثیت معنوی انسان است.

معاون اداره کل تبلیغات اسلامی با اشاره به آیه ی ۲ سوره مبارکه جمعه بیان کرد: خداوند کریم در آیات بسیاری از قرآن کریم، وقتی هدف از رسالت را بیان می‌کند اشاره به تربیت همراه با تزکیه انسان ها می‌کند و تربیت را بدون تزکیه موثر نمی داند.

وی ادامه داد: از نگاه دینی و قرآنی، تربیت به تنهایی ممکن است ضرر هایی هم داشته باشد همانگونه که گفته اند: چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا و تزکیه که همان رشد اخلاقی دادن است، جلوتر از تعلیم آمده است.

معاون اداره کل تبلیغات اسلامی افزود: تربیت و تزکیه باید بر اساس آموزه های الهی، قرآنی و اهل بیت علیهم السلام باشد چون که رسالت انبیا و اولیای الهی بر اساس فطرت انسان هاست و اگر مبلغین ما هم بر این اساس دعوت کنند قطعا دعوتشان بهتر پذیرفته می‌شود.

وی با اشاره به روایتی از امام رضا علیه السلام که: «خدا رحمت می‌کند کسانی را که احیا می‌کنند امر ما را»، وقتی سوال می‌شود چگونه احیا می‌کنند، می فرماید:سخنان، آموزه های دینی از زبان ما،منطق، رفتار و روش ما را یاد می گیرند و برای مردم بیان و ترویج می‌کنند.

حجت‌الاسلام بت شکن گفت:اگر مردم با اصل و اساس معارف دینی از زبان انبیا و اولیای دین،بدون هیچ کسر و زوائدی آشنا شوند و اگر مبلغین سخنان ائمه علیهم السلام و آموززه های دینی را بدون هیچ برداشت شخصی، نفسی و جناحی  به مردم منتقل کنند، آنها می پذیرند.

گفتنی است، همایش ائمه جماعات ادارات، روحانیون مستقر و طرح هجرت ومبلغات چهار محال و بختیاری، پنجشنبه ۲۱ مرداد۹۵ در سالن همایش های اداره کل تبلیغات اسلامی برگزار شد./1325/ت303/ی

ارسال نظرات