۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶
کد خبر: ۴۴۷۷۰۴

اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی

برگزاری کارگاه آموزشی اساتید گفتمان دینی، ضرورت غنی سازی احکام فرهنگی برنامه ششم توسعه، ازدواج گامی مثبت در انجام مسئولیت عبادی و اجتماعی، حفظ قرآن، بهترین وسیله برای ساختن جامعه قرآنی، ارائه آمار فعالیت موسسات وابسته سازمان تبلیغات اسلامی به کمیسیون فرهنگی مجلس از اخبار کوتاه سازمان تبلیغات اسلامی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی،علیرضا مزروعی با اعلام این خبر گفت: اصلی‌ترین راهبردی که دشمن در مقابله باقدرت نرم نظام جمهوری اسلامی یعنی فرهنگ دنبال می‌کند، تغییرنگرش و بینش و رفتارفرهنگی جامعه خصوصا جوانان ونوجوانان است.

وی ادامه داد: برای مصونیت بخشی به نوجوانان و جوانان که دارای ذهن فعال و پرسشگر هستند تولید برنامه به اقتضای نیاز فکری وایجاد فضای گفتگوصمیمانه و شنونده موثربودن نسبت به مطالب ایشان و پاسخگویی به سوالات وابهامات ورفع شبهات گامی موثردراین راستا محسوب می‌شود.گفتمان‌های دینی سبک جدیدی از تعامل و گفت‌وشنود با محوریت موضوعات دینی محسوب می‌شود که می‌تواند روشی برای برقراری ارتباط موثر با نسل نو در انتقال مفاهیم دینی به آنها باشد.

مزروعی یادآور شد: به نظر می‌رسد با توجه به  زبان ارتباطی مخاطبان نوجوان و جوان این سبک ارتباطی دو سویه و چند سویه که در آن مخاطب صرفاً در حالت انفعالی به سر نمی‌برد بلکه درتعامل با فرستنده پیام بعنوان گیرنده خود نیزمی تواند نقش فرستنده پیام رابرعهده گیرد، به‌ویژه در مقام پرسشگری، نقد و اظهار نظر قرار دارد و از یک مخاطب منفعل به مخاطب فعال تبدیل می‌شود. خصوصاً که با زبان علمی واستدلالی، آمیخته با زبان احساس وهمدردی پاسخ گویی به سؤال‌های جوانان و نوجوانان در فرایند ارتباط صمیمانه صورت می گیرد و باهمدلی به حل مسائل جوان و نوجوان جامعه کمک می‌کند.در مجموع این عوامل سبب ترغیب واقناع مخاطبان می‌شود.

وی تاکید کرد: ازسویی منابع انسانی واساتید گفتمان های دینی قدرت نرم ونرم افزاراین برنامه محسوب می شوند ودر اثربخشی و کار آمدی برنامه نقش موثر دارند.بنا براین نباید از ظرفیت‌های اساتید بومی در حوزه ایده‌پردازی غافل بود. برگزاری کارگاه های تخصصی ویژه اساتید به منظوردانش افزایی مهارت های گفتمانی اساتید وایجاد فضای ایده‌پردازی و رصد تغییرات محیطی و با رویکرد آموزش‌های مهارتی برنامه ریزی شده است.

دبیر گفتمان‌های دینی سازمان در پاین گفت: دراین راستابا همکاری معاونت محترم فرهنگی و مرکز آموزشهای کاربردی دفترتبلیغات حوزه علمیه قم  بنا شد ازمنابع انسانی و تخصصی آن مرکز نیز دربرگزاری این سلسله کارگاه های تخصصی مورد بهره برداری قرارگیرد. اولین کارگاه تاریخ ۱۸ مرداد دراستان تهران و دومین کارگاه تاریخ ۲۸ مرداد سال جاری دراستان یزد برگزارشد و اکنون سومین کارگاه باحضوراساتید گفتمان دینی در استان البرزیکشنبه تاریخ ۱۴ شهریور صبح وعصر برگزار می‌شود.

غنی سازی احکام فرهنگی برنامه ششم توسعه ضروری است

حجت‌الاسلام سیدناصرالدین‌نوری‌زاده بیان داشت: مقوله فرهنگ با توجه به ابعاد تأثیرگذار آن در جامعه اسلامی و ارتباط مستقیم آن با زندگی مردم و به‌ویژه آینده نسل جوان بسیار دارای اهمیت است و می‌‌بایست در همه برنامه‌ریزی‌ها و امور اجرایی کشور مورد توجه قرار بگیرد. حجت‌الاسلام نوری زاده ادامه داد: دستگاه‌های مرتبط فرهنگی در این میان دارای نقش بسیار اساسی هستند و با نیازسنجی‌های کارشناسانه می‌بایست در جهت تشخیص خلا‌ء‌های به وجود آمده و رفع معضلات فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از توان دیگر دستگاه‌های اجرایی و همچنین قوه قانون‌گذار کشور جهت رسیدن به نقطه مطلوب تلاش کنند.
معاون امور مجلس و استان‌های سازمان تبلیغات اسلامی در پایان تصریح کرد: از این‌رو غنی سازی احکام فرهنگی برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور در جهت دستیابی به اهداف مطلوب و همچنین تحقق منویات مقام معظم رهبری امری اجتناب ناپذیر است و معاونت امور مجلس و استان‌ها هم دراین خصوص پیشنهادات مورد نظر سازمان تبلیغات اسلامی برای بررسی به کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس شورای اسلامی ارائه داده است.

 ازدواج گامی مثبت در انجام مسئولیت عبادی و اجتماعی انسان است

حجت‌الاسلام ولی الله مصائبی معاون فرهنگی گفت: خداوند در قؤآن کریم در خصوص ازدواج میگوید او خدایی است که شما را از نفس واحدی آفرید و همسر شما را از جنس شما قرار داد تا در کنار او آرامش و آسایش بیابید.
حجت‌الاسلام مصائبی بمناسبت گرامیداشت روزازدواج حضرت علی(ع)وحضرت زهرا(س)گفت: یکی از مفاهیم مهم و از مسائل قابل تأمل در زندگی هر انسان مسئله ازدواج است. این امر مهمترین و در عین حال حساس ترین اتفاق دوره حیات انسانی است که عمدتاً مربوط به دوره جوانی بوده و هر شخص خواه و ناخواه با آن روبرو می‌گردد، تحولی که پیش از هر چیز باید آن را قبول و باور داشته و خود را برای پذیرش آن آماده کرده باشد. ازدواج پذیرش یک مسئولیت خطیر، مهم و حساس است که باید از سوی زوجین به شدت مورد مراقبت قرار گیرد، چرا که کوچکترین سهل انگاری در این امر موجب بروز فاجعه ای برایتمام طول عمر خواهد شد

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان افزود: ازدواج پیوندی مقدس، میثاقی محکم، بنایی محبوب نزد خداوند و عاملی مؤثر در حفظ دین، پذیرش عبادت انسان، تکوین مودت و رحمت، پاسداری از حریم عفت، تضمین رزق و تعظیم سنت نبوی است. پیمان مقدس ازدواج آرامش بخش روح های سرگشته و سرگردان، حیات بخش دل های افسرده و نگران و هدایتگر افکار گسسته و پریشان است
حجت‌الاسلام مصائبی ادامه داد: مکتب متعالی اسلام ازدواج را وسیله ای برای رشد و کمال و بقای دین، تکامل اخلاق، تأمین سلامت جامعه و دوام و بقای نسل می داند و پیروان خود را به تسریع در امر ازدواج و ترک عزوبت دعوت می‌کند و آن را گامی مثبت در انجام مسئولیت عبادی و اجتماعی انسان نیز به شمار می آورد

وی اظهار داشت: ازدواج به‌عنوان راه حل اجتماعی کارآمد و کاربردی، وسیله ای برای سامان دادن و ثبات زندگی فردی و اجتماعی و اهرمی برای رهایی از پرتگاه پر مخاطره گناه و تباهی است. نادیده گرفتن امر ازدواج و سستی بنیاد آن در جوامع غربی و کشورهای توسعه یافته، گواهی روشن در نمایش بی بند و باری و حرکت بی وقفه و برق آسا به سوی فساد و هرزگی وانحرافات جنسی و اخلاقی است که بحران های خطرناکی برای تمدن غرب بوجود آورده است
به سخن دیگر خانواده که با ازدواج شکل می گیرد از ابتدای تاریخ تاکنون در بین جوامع بشری به‌عنوان اصلی ترین نهاد اجتماعی، زیربنای جوامع و منشأ فرهنگ ها و تمدن ها و تاریخ بشر بوده است

مصائبی ازدواج وزندگی سراسرخیروبرکت امیرالمومنین علی(ع)وفاطمه زهرا(س)رابهترین الگوبرای تمام جوامع بشری بخصوص جوانان مومن ومتدین ایران دانست.

حفظ قرآن، بهترین وسیله برای ساختن جامعه ی قرآنی است

افشین محمدی، حافظ کل قرآن کریم که با حضور در مدرسه شبانه‌روزی حفظ یک‌ساله قرآن و نهج‌البلاغه مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان در سال تحفیظی ۹۵ – ۹۴ در مدت یک‌سال موفق به حفظ کل قرآن شده است، گفت: حفظ قرآن، بهترین وسیله برای ساختن جامعه قرآنی است.

وی که متولد سال ۷۰ بوده و از شهرکرد در مدرسه شبانه‌روزی حفظ یک‌ساله قرآن مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان حضور یافته در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل مقام معظم رهبری از ضرورت تربیت ۱۰ میلیون نفر حافظ قرآن صحبت کرده‌اند، افزود: علاوه بر اینکه در احادیث و تفسیر برخی از آیات قرآن به حفظ سفارش شده است به نظر من هدف مقام معظم رهبری از قائل شدن چنین ضرورتی برای حفظ، ساختن و ایجاد جامعه قرآنی و اسلام ناب محمدی(ص) است چرا که بهترین وسیله برای رسیدن به این هدف، حفظ قرآن است.

این حافظ کل قرآن کریم بیان کرد: با استقراء در بین حافظان و دیگر اقشار جامعه می‌بینیم که یک حافظ خوب، بیشترین انس را با قرآن دارد و انس با قرآن و سپس فهم و تدبر در آن و عمل به آن باعث تشکیل جامعه قرآنی می‌شود.

وی که تحصیلات حوزوی دارد، مهم‌ترین نقش در ترویج معارف قرآن، نهج‌البلاغه و اهل بیت(ع) را بر‌عهده حوزه‌های علمیه دانست و افزود: علاوه بر بهره‌مندی از ثواب دنیوی و اخروی، حفظ قرآن هم در دانشگاه و به‌ویژه در حوزه‌ها بسیار کارآمد است، چرا‌که یک حوزوی با استفاده از قرآنی که در ذهن دارد بزرگترین منبع اسلام را به همرا‌ه دارد و سطح انجام تمام وظایف طلبگی از قبیل تبلیغ و... بسیار بالا می‌رود.

محمدی همچنین افزود: قرآن در وجود انسان و به‌ویژه دانشگاهیان و حوزویان، باعث دفع تفکرات مغایر با قرآن و رذائل اخلاقی می‌شود، به بیان دیگر، قرآن خود تبدیل به یک وجدان بیدار در وجود انسان می‌شود که انسان را امر و نهی می‌کند.

وی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری درخصوص تربیت ۱۰ میلیون نفر حافظ قرآن کریم و اقداماتی که باید در این خصوص صورت گیرد، افزود: باید قرآن آن طوری که هست در جامعه معرفی شود یعنی قرآن را در تمامی ارکان یک جامعه اسلامی از نحوه برخورد با فرزندان تا سیاست‌های کلان، اقتصاد و فرهنگ ورود دهند.

این حافظ قرآن کریم در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر قرآن به چه میزان در خانواده‌ها و بین نوجوانان و جوانان توانسته است جایگاه خود را پیدا کند،تصریج کرد: از لحاظ کمی در بین تعداد محدودی از افراد، جایگاه خود را پیدا کرده و از لحاظ کیفی نیز حتی کمتر، چرا که بسیاری از افراد هستند که ظاهری از قرآن گرفته و باطن آن را رها کرده‌اند.

محمدی حفظ قرآن همراه با فهم آن و فراگیری این موضوع در جامعه را در کاهش غربت این کتاب شریف مؤثر دانسته و گفت: اهمیت دادن به حفظ قرآن، اختصاص دادن بودجه جهت انجام حفظ و تشویق حافظان قرآن از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توان بر اساس آن حفظ قرآن را در جامعه ترویج داد.

وی در پایان در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل مقام معظم رهبری حفظ قرآن را مقدمه تدبر و فهم قرآن می‌دانند، اظهار کرد: چون حفظ قرآن زمینه‌ساز مرور زیاد قرآن است، لذا در هر بار خواندن مطالب جدیدی از آن مورد توجه قرار می‌گیرد.

 ارائه آمار فعالیت موسسات وابسته سازمان تبلیغات اسلامی به کمیسیون فرهنگی مجلس

حجت‌الاسلام علی‌دارابی بیان داشت: سازمان تبلیغات اسلامی با وجود گستره فعالیتی در حوزه‌‌های گوناگون فرهنگی – تبلیغی در سراسر کشور و همچنین تولیدات و محصولات فرهنگی فاخر توسط مجامع و موسسات وابسته خود همواره بعنوان یکی از دستگاه‌های تاثیرگذار فرهنگی در کشور شناخته شده است.
حجت‌الاسلام دارابی ادامه داد: از اینرو ارائه آمار فعالیتی اقدامات انجام شده جهت سنجش و رصد تاثیرگذاری در جامعه جهت استمرار موفقیت‌آمیز فعالیت‌ها و همچنین آگاهی بخشی نمایندگان مردم در خانه ملت ازین فعالیت‌ها امری ضروری و با اهمیت است و معاونت امور مجلس و استان‌های سازمان تبلیغات اسلامی هم دراینخصوص و درجهت آشنایی هر چه بیشتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی بویژه اعضای کمیسیون فرهنگی با اقدامات صورت گرفته و تولیدات فرهنگی،اساسنامه و چکیده‌ای از فعالیت‌های انجام شده توسط مجامع و موسسات سازمان تبلیغات اسلامی را دراختیار اعضای کمیسیون فرهنگی قرار خواهد داد.
مدیر کل امور مجلس سازمان تبلیغات اسلامی در پایان تصریح کرد: بی‌شک آگاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از اقدامات انجام شده و اهداف درپیش رو به رفع خلاء‌های قانونی و استمرار فعالیت‌های فرهنگی – تبلیغی می‌انجامد./1325/ت303/ی

ارسال نظرات