چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان،حجتالاسلام مهدوی، مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان در گفت و گو با خبر نگار دفتر روابط عمومی گفت: توانمندی در تحقق برنامه های فرهنگی به خصوص آن گاه که با اثار نامطلوب و نا محتمل مواجه می شویم وابسته به وجود پیوست اجتماعی است.
وی افزود: اگر ما نتوانیم پیوستهای اجتماعی فرهنگی خود را دقیق تبیین بکنیم، در واقع قاصریم از اینکه در عمل بتوانیم به سیاستها و اقدامات توسعه در بخشهای مختلف جهت فرهنگی بدهیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان به گلایههای رهبر معظم انقلاب از بحث فرهنگ اشاره و تصریح کرد: متأسفانه ما در بخش فرهنگ ضعیف عمل کردهایم و شاید دلیل آن کمبود بودجهها و اعتبارات فرهنگی است و از طرفی دشمن با در دست داشتن تکنولوژی برتر از راه فرهنگی وارد و باعث شده فعالیتها در بخش فرهنگ کمتر تأثیر گذار باشد.
مهدوی اضافه کرد: امروز کشور ما با آسیبهای اجتماعی فراوانی از جمله طلاق، اعتیاد، حاشیهنشینی، خودکشی، بدحجابی و بیحجابی، مواجه است و باید در مناسبت ها با برگزاری مراسم مذهبی برای کاهش و رفع آسیبهای اجتماعی اقدام شود کما باید به این موضوع نیز به طور ویژه توجه داشت که در ماههای رمضان و محرم آمار جرم و جنایت به حداقل می رسد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه با هر کار فرهنگی ما باید یک آسیب اجتماعی فروکش کند، ادامه داد: لازم است برای کاهش و رفع آسیبهای اجتماعی از این فضاهای معنوی و مراسمهای معنوی مثل دعای عرفه کمک بگیریم.
ظرفیت عظیم در ایجاد تحول فرهنگی به شمارمیروند،
حجتالاسلام سید عباس مسعودی، مدیر کل تبلیغات اسلامی البرز با تأکید بر این موضوع که هیئتهای مذهبی، ظرفیت عظیم سازمان تبلیغات اسلامی در ایجاد تحول فرهنگی به شمارمیروند، تصریح کرد:هیئت های مذهبی در تمامی مناسبت های ملی و مذهبی در طول سال در سطح کشور حضوری اثرگذار دارند و حضورفعال این تشکلهای مذهبی با همکاری ادارات تبلیغات اسلامی سرار کشور انجام میشود.
مسعودی،ادامه داد: در استان البرز۲۸۰۰ هیئت مذهبی شناسنامهدار مشغول فعالیت هستند که این هیئت ها با همکاری تبلیغات اسلامی البرز در برگزاری مراسم و مناسبت های مذهبی نقشی فعال دارند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی البرز،اظهار کرد: هیئتهای مذهبی عامل اصلی جذب اقشار مختلف مردم به برنامههای مذهبی هستند به همین منظور حمایت و هدایت اصولی این هیئت ها نقش اثرگذاری در ایجاد تحول فرهنگ جامعه دارد.
وی یادآور شدند:می توان با برگزاری دورههای متنوع آموزشی ویژه مسئولان هیئتهای مذهبی آنان را به سمت و سوی ارزشهای اصیل اسلامی و دوری از هرگونه انحراف هدایت کرد و با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی برای این هیئتها میتوان در جهت دهی اصولی به برنامههای آنها اثر گذار بود.
برگزاری چهارمین کارگاه آموزشی اساتید گفتمان دینی با موضوع اقتصاد مقاومتی
علیرضا مزروعی دبیر گفتمان دینی سازمان با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی و تبیین آن توسط رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنهای، گفت: در چند سال اخیر « اقتصاد مقاومتی » به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است. حائز اهمیت است که این واژه اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور سال ۱۳۸۹ مطرح شد.
وی ادامه داد: در همین دیدار، مقام معظم رهبری « اقتصاد مقاومتی » را معنا و مفهومی از کارآفرینی برشمردند و « فشار اقتصادی دشمنان » و « آمادگی کشور برای جهش » را دو دلیل نیاز به کارآفرینی در جامعه معرفی کردند.
مزروعی یادآور شد:پس از ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی، رهبرمعظم انقلاب اسلامی در سخنرانی در حرم مطهر رضوی درسال جاری به سئوالات و ابهاماتی که در این باره مطرح شده بود پاسخ دادند. پرداحتن به این موضوع به دلایل مختلف امری مهم و ضروری است. از یک طرف دشمنان ملت ایران تلاش دارند تا نسبت به در هم ریختگی اقتصاد ایران اقدام کنند و از ناحیه اقتصاد، ضرباتی را به ملت شریف ایران اسلامی وارد کنند و از طرف دیگر مقاومت در اقتصاد نسخهای کارساز برای عبور از تحریمها، موانع دشمن و به تعالی رسیدن جامعه است.
دبیر گفتمان دینی سازمان تصریح کرد: موضوع اقتصاد مقاومتی موضوعی بسیار بدیع و جدید محسوب میشود و تجربه منتشر شده مکتوبی دراین حوزه وجود ندارد بنابراین باید تمام جوانب آن بررسی شود و مورد توجه و گفتمان سازی قرار گیرد. با توجه به اهمیت این مسئله یکی ازعناوین برنامه گفتمانهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی اقتصاد مقاومتی است که دردستورکارقرارگرفته. همچنین درخصوص برگزاری کارگاههای مهارتافزایی اساتید گفتمان دینی ذیل محورهای سه گانه، اقتصاد مقاومتی قرار دارد.
مزروعی اظهار کرد: تمهیدات لازم برای برگزاری کارگاه تخصصی پیشبینی شده است و دراین راستا با همکاری معاونت فرهنگی و مرکز آموزشهای کاربردی دفترتبلیغات حوزه علمیه قم مقرر شد ازمنابع انسانی و تخصصی آن مرکز دربرگزاری این سلسله کارگاههای تخصصی بهرهبرداری شود.
وی در پایان گفت: اولین کارگاه 18 مرداد دراستان تهران و دومین کارگاه تاریخ ۲۸ مرداد دراستان یزد وسومین کارگاه در استان البرزیکشنبه تاریخ ۱۴ شهریور۹۵ برگزارشد واکنون چهارمین کارگاه با حضوراساتید گفتمان دینی با عنوان اقتصاد مقاومتی 24 شهریور۹۵ دراستان اردبیل برگزارمی شود.
گردهمایی مداحان و هئیتهای مذهبی، مانور بزرگ مذهبی است
حجتالاسلام سید جعفر مرتضوی، مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری، در نشستی مشترک با رئیس و کارکنان تبلیغات اسلامی شهرستان شهرکرد، چگونگی برگزاری همایش مداحان و هئیتهای مذهبی شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان را بررسی کرد.
حجتالاسلام سید عبدالحمید صفوی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرکرد، در این نشست گفت: با برنامههایی که پیشبینی شده است روسای هئیتهای مذهبی و مداحان شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان به همایش دعوت خواهند شد که این تعداد بیش از هزار نفر میشوند.
وی افزود: حجج اسلام مرتضی وافی و جعفر واضحی برای سخنرانی در این همایش دعوت شدهاند و تلاش ما این است که این همایش بهصورت یک گارگاه آموزشی برگزار شود تا شرکت کنندگان موارد کاربردی را فراگرفته و در کار هئیتداری و مداحی به کار ببرند.
در این نشست عبدالله نیکبخت، رئیس شورای هئیتهای مذهبی شهرکرد، و محمدرضا توسلی، رئیس کانون مداحان شهرکرد، و طاهر خسروی، کارشناس تشکلهای تبلیغات اسلامی شهرکرد، گزارشی از اقدامات خود برای برگزاری همایش ارائه دادند.
حجتالاسلام مرتضوی هم گفت: گردهمایی مسئولان هئیتها و مداحان پیش از شروع محرم یک مانور بزرگ مذهبی است و زنگ آغاز محرم را به صدا درمیآورد و به همه مردم برای ورود به این ماه اعلام آماده باش میکند.
وی تاکید کرد: مسئولان همه هئیتها و همه مداحان حتما به این همایش دعوت شوند و کسی را از قلم نیندازید و سعی شود برنامههای همایش طوری باشد که هم خستهکننده نباشد و هم بار آموزشی برای شرکت کنندگان داشته باشد.
گفتنی است گردهمایی بزرگ مسئولان هئیتها و مداحان شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان رو چهارشنبه هفتم مهر ۱۳۹۵ در مصلی بزرگ شهرکرد برگزار میشود.
دهه امامت و ولایت فرصت مناسبی برای بازخوانی مکتب اهل بیت(ع)
حجتالاسلام رستمی معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان ایلام گفت: معرفت به مبانی اعتقادی و تعمیق بصیرت، آشنایی و انس با امامت و ولایت از پیامهای محوری و ارزشمند دهه ولایت است. وی نشر، ترویج و توسعه فرهنگ خودسازی و فداکاری در راه آرمانهای الهی و قربانی کردن هواهای نفسانی را از دیگر پیامهای اعیاد قربان و غدیر عنوان کرد.
حجتالاسلام رستمی در ادامه گفت: مناسبتهای دینی و مذهبی فرصت مناسبی برای رونمایی ارزشهای دینی در جامعه است و این دهه جریانی الهی است که با عید قربان بهعنوان مظهر عبودیت آغاز و با عید غدیر بهعنوان خاستگاه و تجلیگاه امامت و ولایت به کمال میرسد. لذا تبیین مبانی امامت و ولایت خصوصاً در این دهه بسیار ضروری است.
وی با اشاره به اینکه امروز همه دنیا معترف است که حاکمیت ولایتفقیه باعث شد تا ایران اسلامی با اقتدار در برابر استکبار جهانی ایستادگی کند، اظهار کرد: باید قدر نعمت ولایت در جامعه اسلامی را بدانیم و ارزشهای آن را به نسلهای جدید منتقل کنیم، اکمال دین و اتمام نعمت به جامعه شیعه با امامت و ولایت است و این فلسفه باید بهدرستی برای اقشار مختلف جامعه تشریح شود./1325/ت303/ی