چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان مدارس علوم ومعارف اسلامی، مراسم معارفهی رئیس جدید سازمان مدارس معارف اسلامی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم استاد محمدعلی فتحی با حضور محمد رضا اسماعیلی مدیرکل امور مجامع و موسسات وابسته سازمان تبلیغات اسلامی و مشاور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در امور مدارس صدرا و مسئولان سازمان مدارس علوم و معارف اسلامی در سالن جلسات سازمان مدارس علوم ومعارف اسلامی برگزارشد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام دانی با بیان این موضوع که مرحوم محمد علی فتحی برای اعتلای مدارس صدرا، تلاشی خستگی ناپذیر داشت، اظهارکرد: مرحوم محمد علی فتحی در حوزه مدیریت آموزشی فرهنگی علاوه بر اشراف کامل بر امور تمام مدارس صدرای سراسر کشور؛ بسیارفعال، صبور و با درایت بود و اخلاق و رفتاری پسندیده داشت.
در ادامه این مراسم محمد رضا اسماعیلی مدیرکل امور مجامع و مؤسسات وابسته سازمان تبلیغات اسلامی ضمن گرامیداشت و قدردانی از تلاشهای مرحوم محمد علی فتحی در ایّام مدیریت در سازمان مدارس علوم ومعارف اسلامی، اذعان داشت: عرصه تعلیم و تربیت میدانی است که ساختن و ساخته شدن توأمان در آن وجود دارد و استاد محمد علی فتحی شخصیت والایی داشت که در این میدان ساخته و پرداخته شده بود.
مدیر کل امور مجامع با مهم برشمردن فعالیت در حوزهی تعلیم و تربیت، بیان داشت: تلاش در حوزه تعلیم و تربیت کاری بس عظیم و با اهمیت است اما فعالیت در عرصه تعلیم و تربیت معارف اسلامی بسیار مهمتر و عظیمتراست.
محمدرضا اسماعیلی جایگاه و منزلت سازمان مدارس علوم ومعارف اسلامی را در سازمان تبلیغات اسلامی ممتاز قلمداد کرد و کارکرد این سازمان را برای آینده نظام و جامعهی ایران اسلامی حائزاهمیت دانست.
وی با اشاره به اینکه انتخاب و انتصاب داوود بهرامسری بهعنوان فردی شایسته، با تجربه و مورد اجماع مسئولان در اعتلای مدارس صدرا مؤثراست، تصریح کرد: امید است که راه استاد محمد علی فتحی رئیس فقید سازمان مدارس معارف اسلامی با رییس جدید و تلاش تمامی کارکنان این سازمان استمرار یابد.
در پایان این مراسم حکم صادره از سوی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید مهدی خاموشی برای داوود بهرامسری بهعنوان رئیس جدید سازمان مدارس علوم و معارف اسلامی توسط محمد رضا اسماعیلی قرائت و به وی تنفیذ شد.
داوود بهرامسری نیز طی سخنانی ضمن تشکراز اعتماد رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، ابراز داشت: فعالیت درعرصهی فرهنگ و بهویژه در سازمان مدارس علوم و معارف اسلامی؛ همفکری،همدلی، تلاش فراگیر و همکاری جمعی را میطلبد و خیرکثیری در این امر نهفته است همچنین باید بر برنامهها و فعالیتهای سازمان مدارس علوم ومعارف اسلامی نگاهی عمیق و الهی حاکم باشد.
ولایت فقیه تضمین کننده وحدت اجتماعی و انسجام ملی است
حجتالاسلام حشمت ا...رستمی به مناسبت نامگذاری چهارمین روز از دهه امامت و ولایت بهعنوان( ولایت، وحدت اسلامی، اقتدار ملی)در گفتگو با روابط عمومی گفت: ولایت فقیه علاوه بر استحکام و اقتدار نظام،وحدت اجتماعی و انسجام ملی را در کشور تضمین میکند.
وی افزود: همه مسلمانان یک امت واحد هستند و جمهوری اسلامی ایران سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف واتحاد ملل اسلامی قرار داده وکوشش به عمل می آورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی وفرهنگی جهان اسلام را تحقق بخشد. وجود این اصل در قانون اساسی از یک سو وتعهد وآموزه های اسلامی، مبنی بر « تولا» و« تبرّا » از سوی دیگر، دولت اسلامی ودر رأس آن ولی فقیه را نسبت به موضع گیری های هدفمند در قبال سیاست های جهانی، حفاظت از کیان اسلامی، وحمایت بی دریغ از ملل مسلمان ومستضعفان جهان مکلف می نماید. براساس چنین اصلی قامت بلند اندیشه امام (ره)در روابط خارجی صورت می گیرد، وقدرت های استکباری وجهان خوار را بدون کوچک ترین دلهره ای نهیب زده واز عواقب ستم گری وشیطنت ها علیه مسلمانان بر حذر میدارد، در مقابل، بال حمایت ورأفت وعطوفت برسر محرومین، مظلومین، مستضعفین، آزادی خواهان وسازمان های آزادی بخش گشوده وآنان را به وحدت ومبارزه تشجیع می نماید. بر اساس این تفکر اسلامی است که سفارت رژیم اشغالگر قدس در ابتدای پیروزی انقلاب برچیده شده، سفارت فلسطین جایگزین آن میشود.
حجتالاسلام رستمی در ادامه با اشاره به کلامی از حضرت امام خمینی (ره) که می فرمایند: « پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت آسیبی وارد نشود » افزود: از دیدگاه امام خمینی (ره ) خداوند حاکمیت مطلق انسان وجهان را بر عهده دارد و هم او، این حاکمیت را به واسطه قاعده لطف وحکمت، از طریق مقررات واحکام الهی به انسان واگذار نموده است وحکومت که شعبه ای از ولایت عام ومطلقه رسول الله است، در زمان غیبت با همان اختیارات حکومتی، به ولی فقیه میرسد.
رستمی در پایان تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی در قدرت نظامی، اقتدار علمی، و سایر مولفههای اقتدار پیشگام است و این امر ناشی از حضور مردم در صحنه و پیوند عمیق آنها با ولایت فقیه است و مردم عزیز ما دارای بصیرت هستند و میفهمند که باید در کدام صحنه برای دفاع از انقلاب اسلامی حاضر شوند و وقتی اصل نظام مطرح باشد، همه مردم علیرغم مشکلات موجود یکصدا و منسجم در صحنه حاضر میشوند.
تشریح فعالیت های تبلیغات اسلامی شهر تهران در ۵ ماهه نخست سال۹۵
حجتالاسلام نصیر نیک نژاد، به تشریح عملکرد پنج ماهه اول سال ۹۵ در این اداره کل پرداخت.
حجتالاسلام نیک نژاد، گفت: با هماهنگی و برنامه ریزی های انجام شده،تمهیداتی اندیشیده شد تا علیرغم کمبود نیروی انسانی و منابع مالی و اعتباری، با هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت های موجود در حوزه مأموریتی ادارات و مشارکت سازمان های مردم نهاد، شاهد اجرای چشمگیر و موفق طرح ها و برنامه های فرهنگی، تبلیغی در استان تهران باشیم.
نیک نژاد، در همین رابطه به برگزاری ۵۰ هزار نفر ساعت دوره آموزش تخصصی و سازماندهی روزانه ۱۱۱۱ روحانی برای اقامه نماز جماعت و پاسخگویی به سؤالات اشاره کرد و افزود: استقرار ۱۵۸ روحانی در روستاها و شهرک های فاقد روحانی؛ ۲۰۰ هزار نفر روز تبلیغ در مناسبت هایی همچون هفته بزرگداشت مقام معلم، سالگرد ارتحال امام خمینی؛ اعیاد شعبانیه، دهه کرامت، ولادت امام رضا(ع)، عید مبعث پیامبر(ص)؛طرح اوقات فراغت تابستان ۹۵ از جمله اقدامات اداره کل تبلیغات اسلامی تهران از ابتدای سال تا پایان مرداد جاری بوده است.
نیک نژاد، در گفتگو با روابط عمومی این اداره کل به راه اندازی و فعالیت ۹۰ پایگاه طرح اوقات فراغت تابستان در شهر تهران و برگزاری کلاس های مختلف دینی، قرآنی، ورزشی، هنری، اجرای اردوها و مسابقات فرهنگی، قرآنی؛ حمایت از فعالیت ۵۰ امام جماعت مساجد فعال و محوری؛ اجرای ویژه برنامه های مربوط به اعتکاف، دهه غبارروبی مساجد، سالروز ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی، کارگاه های آموزش معارف رضوی، فرهنگ صادقی؛ ساماندهی و ثبت اطلاعات مداحان و شعرای ائینی، مبلغین و مبلغات، هیئات مذهبی در سامانه طوبی؛ تقویت و تجهیز کتابخانه شبستانی و حوزه دین در محل فعالیت روحانیون مستقر بهعنوان فعالیت های تبلیغات اسلامی در پنج ماهه نخست سال جاری شهر تهران نام برد.
برگزاری کارگاه آموزشی ویژه اساتید گفتمان های دینی، گردهمایی مبلغین، مبلغات؛ جلسات متمرکز استانی مانند برپایی ۶ جلسه هم اندیشی اعضای کانون مداحان وشعرای آئینی، ۶ جلسه شورای هیئات مذهبی، ۳ جلسه اعضای کانون های فرهنگی تبلیغی، شرکت در ۶ جلسه شورای هیئات مذهبی شهر تهران، حمایت از ۴ عنوان کتاب و نشریه حوزه دین مانند کتاب اعتکاف، مدرسه خودسازی و نشریه بیت عتیق؛ توسعه فعالیت های دینی در فضای مجازی سایت موج نور از طریق تولید مقاله، اخبار فرهنگی، پاسخ به سؤالات، اجرای مسابقات نیز از مواردی بود که حجتالاسلام نیک نژاد به آنها اشاره کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی تهران، از اجرای ۷۴۸ گفتمان دینی در مدارس و مراکز فرهنگی شهر تهران خبر داد و اظهار داشت: ۸۰ گفتمان به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم، ۷۵ نشست در مساجد و هیئات مذهبی همزمان با سالروز ارتحال امام خمینی، ۴۵ برنامه در دهه کرامت، ۴۸ گفتمان در مراسم اعتکاف دانش آموزی، ۵۰ نشست در ماه مبارک رمضان برگزار شده است.
این مسئول فرهنگی، خاطرنشان کرد: از مجموع اعتبارات نیمه اول سال ۹۵، ۲۳ درصد به امور آموزشی؛ ۱۴ درصد برنامه های مناسبتی؛ ۲۳ درصد اعزام مبلغ؛ ۱۲ درصد به سایر بخش ها (اوقات فراغت، صدور کارت مداحان، تبلیغات، حمایت از کانون مداحان)؛ ۱۸ درصد متعلق به امور مساجد، اعتکاف و دهه غباروبی مساجد، هزینه شده است.
مساجد بهترین محل ترویج سبک زندگی اسلامی
حجتالاسلام حمید برازش درسخنانی با اشاره به جایگاه مساجد در نظام اسلامی و نقش این اماکن دینی در فرهنگسازی و تقویت و احیاء شعائر مذهبی، اظهار داشت: نقش و کارکرد مساجد از صدر اسلام تا کنون بهخصوص در این سه دهه از عمر انقلاب اسلامی بر هیچ کس پوشیده نیست، اما نکته مهمی که باید در دستور کار نهادهای فرهنگی و کارگزاران نظام قرار گیرد، بهرهبرداری حداکثری وشایسته ازاین اماکن مقدس است.
وی افزود: امروز دشمنان نظام اسلامی با طراحی و راه اندازی جنگ نرم، بر تضعیف عقاید دینی مردم به خصوص جوانان و نوجوانان کمر همت بستهاند لذا ضروری است ما هم با بهرهمندی از ظرفیت های مردمی و مذهبی با این توطئه دشمنان مقابله کنیم.
حجتالاسلام برازش در قسمت دیگری از سخنان خود با تأکید بر فراهم کردن شرایطی برای اجرای سبک زندگی اسلامی درجامعه و ایفای نقش مساجد، تصریح کرد: مساجد به لحاظ کارکردهای متفاوت فرهنگی مذهبی؛ بستر مناسبی برای تقویت و احیاء ارزشهای والای دینی و مذهبی هستند و شایسته است این اماکن در قسمت نرم افزاری و سخت افزاری تجهیز شوند وهمچنین مانند گذشته مساجد باید محلی برای تولید علم و ترویج سبک زندگی اسلامی باشند و چنانچه در این خصوص موفق عمل کنیم شاهد تحول و شکوفایی فرهنگی خواهیم بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان در پایان خاطر نشان کرد: جوانان و نوجوانان بزرگترین و مهم ترین سرمایههای مادی و معنوی نظام به شمارمیروند به همین دلیل در رأس هرم تهاجم فرهنگی جوانان قرار دارند لذا نباید قشرجوان و نوجوان مورد غفلت و یا کم توجهی قرارگیرند.
ثبت اولین هیأت عشایری در نهاوند
حجتالاسلام موسی محبی رئیس تبلیغات اسلامی نهاوند ۲۵ شهریور ۹۵ درگفتگوئی با روابط عمومی این اداره، اظهارداشت: اولین هیئت عشایری نهاوند با ارائه درخواست اعضاء به اداره تبلیغات اسلامی و بعد ازانجام مراحل قانونی و موافقت شورای هیئات مذهبی، مجوزاین هیئت مذهبی صادرشد.
وی اضافه کرد: این هیئت مذهبی با عنوان انصارالحسین (ع) درمنطقه خزل ازتوابع شهرستان نهاوند فعالیت میکند.
حجتالاسلام محبی به برنامههای فرهنگی هیئت مذکوراشاره و تصریح کرد: برگزاری مراسم درمناسبتهای ملی و مذهبی، قرائت زیارت عاشورا، دعای توسل و تشکیل کلاسهای قرآن ازجمله فعالیتهای این هیئت عشایری محسوب میشود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی نهاوند ادامه داد: فرایند ثبت این هیئت مذهبی ازاوایل شهریور۹۵ دراداره تبلیغات اسلامی آغازشد وبعد ازانجام مقدمات و طی مراحل قانونی و انجام استعلام ازمراجع قضائی پروانه فعالیت این هیئت مذهبی به نام محمد خزائی که ۴۵سال سن دارد صادرشد.
وی درپایان سخنان خود، گفت: مدت اعتبار این مجوز از تاریخ صدور به مدت یکسال است که بعد از ارزیابی فعالیتهای فرهنگی مذهبی این هیئت، تمدید خواهد شد./1325/ت303/ی