۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۷
کد خبر: ۴۵۰۳۲۶

مدرسه علمیه مکتب الصادق افتتاح شد

مراسم افتتاحیه مدرسه علمیه مکتب الصادق با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین عندلیب همدانی برگزار شد که در آن، سابقه این مدرسه و تعریف طلبگی تبیین شد.
مدرسه علمیه مکتب الصادق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم افتتاحیه مدرسه علمیه مکتب الصادق شب گذشته در مسجد باب الحق در جنوب تهران با سخنرانی حجت‌الاسلام حسن نادربیگی مؤسس و مسؤول این حوزه و آیت‌الله محمد عندلیب همدانی، یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، برگزار شد.

آیت‌الله سید احمد شهرستانی در اینجا درس می‌ گفت

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام نادربیگی گفت: مرحوم سید ابوالحسن اصفهانی، مرحوم سید نورالله شوشتری و امثالهم از مال و جان و عمرشان برای مذهب حقه تشیع گذاشتند و چون هدفشان مقدس بود موفق شدند، امروزه تمام دنیا تلاششان را برای نابودی تشیع جمع کرده‌اند، از این رو ما خواستیم حوزه علمیه مکتب الصادق(ع) را راه‌اندازی کنیم که با عنایت امام‌زمان(عج) موفق شدیم.

وی در مورد سابقه مدرسه علمیه مکتب الصادق، یادآور شد: در زمان حیات مرحوم آیت‌الله سید احمد شهرستانی، که 22 سال از آن زمان می‌گذرد، ایشان در این مسجد، درس می‌گفتند و برخی علما از درس ایشان استفاده می‌کردند؛ در زمان ما، طبقه بالا که به صورت خرابه درآمده بود را ترمیم کردیم و با طلاب کمتری درس را شروع کردیم و خدا کمک کرد و وجود مقدس امام‌زمان(عج) کمک کردند، اهالی محل نیز کمک کردند و چند حجره جدید نیز درست کردیم و مدرسه علمیه مکتب‌الصادق(ع) را راه‌اندازی کردیم.

مؤسس مدرسه علمیه مکتب الصادق در مورد پیشرفت کارهای این مدرسه، بیان کرد: بضاعت ما این مقدار بود هرچند اینجا به نحو احسن به چیزی تبدیل شد که خودمان نیز فکر نمی‌کردیم، چون کار به دست امام‌زمان(عج) است. کلاس از 6 صبح تا 12 ظهر است و بعد از ناهار و نماز نیز کلاس داریم.

وی در پایان سخنانش با تشکر از حجت الاسلام والمسلمین عندلیب همدانی برای حضورش در این مراسم، گفت: جا دارد از حجج اسلام والمسلمین سید عبدالجواد علم الهدی، سید محمدحسین میرسجادی و سید حسین بطحایی تشکر کنم که این بزرگان تلاش و کمک‌های بسیاری برای تأسیس این حوزه داشتند.

طلبگی اساساً به معنای نقادی است

در ادامه این مراسم، آیت‌الله عندلیب همدانی گفت: برخی علم دارند اما ادب و اخلاق مناسب ندارند، امام‌صادق(ع) چنین شاگردانی نمی‌خواهند؛ بلکه علم باید عجین با اخلاق و ادب باشد و همچنین با نقادی، نکته‌سنجی همراه باشد.

وی در تعریف طلبه، اظهار کرد: طلبه کسی است که هر حرفی می‌شنود بنا را بر این می‌گذارد که نپذیرد مگر اینکه با دلیل قبول کند؛ طلبگی اساساً نقادی و اشکال کردن است، زندگی طلبه باید با نقد، اشکال و بررسی همراه باشد؛ ساده نپذیرد بلکه بپرسد و حتی استاد را به چالش بکشد زیرا هر حرفی را نباید پذیرفت؛ هر مطلبی یا باید از قرآن باشد یا باید از معصوم(ع) باشد یا برهان بگوید اما چیزی که قرآن و برهان بر آن نیست را نمی‌توان پذیرفت.

این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: علوم حوزوی، توکل و توسل می‌خواهد؛ بدانیم که هر چه داریم از اوست، مبادا بعد از اینکه مقداری جلو رفتیم غرور علمی ما را بگیرد، با یک حادثه کوتاه مغزی، کار انسان تمام است، پس هر چه هست از اوست و باید به او توکل کرده و به ائمه(ع) مخصوصاً امام‌عصر(عج) توسل کرد. اگر روزی بر ما بگذرد و عرض ارادت خالصانه به امام‌عصر(عج) نداشته باشیم شکرگذارش نیستیم؛ خدا را فراموش نکنیم و امام‌عصر(عج) را از یاد نبریم، برای اینکه جلب نظر ولی‌عصر(عج) شود، توسل به حضرت‌ سیدالشهدا(ع) فرض و لازم است، این چیزی بود که به نظرم می‌رسد اگر این سرفصل‌ها در زندگی طلبه بروز پیدا کند می‌تواند طلبه موفقی باشد.

وی در پایان با آرزوی موفقیت برای این مدرسه علمیه، گفت: شهر تهران سابقه بسیار درخشانی در علم و عالمان دارد، وظیفه شماست که از همین نقطه‌ای که شروع کردید بتوانید طلاب متدین، دین‌دار، عالم و دردشناس به جامعه تحویل بدهید./805/201/ب2

ارسال نظرات