اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، نشست خبری معاون امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی پیرامون برنامههای محرم۱۴۳۸هجری قمری و مصوبات ستاد ساماندهی شئون فرهنگدوشنبه ۵ مهر۹۵ از ساعت ۸:۳۰ در ساختمان شماره ۲ سازمان تبلیغات «شهید نواب» به نشانی خیابان ولیعصر (عج) نبش زرتشت غربی، طبقه سوم، سالن اجتماعات معاونت فرهنگی برگزار میشود.
گفتنی است، سازمان تبلیغات اسلامی علاوه بر ساماندهی و سازماندهی تشکلهای دینی از طریق شورای هیئات مذهبی و کانون مداحان و شعرای آیینی در سراسر کشور، مسئولیت مدیریت ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی را نیز بر عهده دارد.
فعالیت ۲۳۰۰ هیأت مذهبی و ۲۵۰۰ مداح در لرستان
حجتالاسلام مهدوی، مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان، در همایش بزرگ عاشوراییان ویژه هیئات مذهبی و مداحان که عصرسوم مهر۹۵ در سالن همایشهای سازمان جهاد کشاورزی لرستان برگزار شد، اظهار کرد: آنچه حماسه آفرید در دفاع مقدس، ولایتمداری و ولایت پذیری نیروهای نظامی، ارتش، سپاه و بسیج بود.
وی با اشاره به اینکه دفاع مقدس ما به حماسه حسینی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) تأسی نمود، اضافه کرد: امروز و در شرایط فعلی هم اگر میخواهیم کشور در بخش اقتصادی، سیاسی و امنیتی پیروز شود باید به عاشورا تاسی کنیم.
مهدویامین با بیان اینکه رزمندگان بسیجی ما در زمان دفاع مقدس همگی از اعضای هیئات مذهبی بودند، اضافه کرد: هر چه داریم از برکت خون اباعبدالله و عزاداریها، منبرها، روضهها و مداحیهایی است که بعد از عاشورا باقی ماند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان عنوان کرد: دو هزار و ۳۰۰ هیئت مذهبی شامل زنجیرزنی و سینهزنی در لرستان ثبت شدند و در حال ثبت در سامانه طوبی میباشند این در حالی است که تاکنون ۲۵۰۰ مداح در سراسر استان شناسایی شدهاند.
وی اظهارکرد: استان لرستان صاحب سبک عزاداری و مداحی است و عزاداری لرستان بهعنوان پدیده عزاداری کشور معرفی شد که کسب اینافتخارات به همت شورای هیئات مذهبی و کانون مداحان استان بوده است.
اقتصاد مقاومتی با پشتیبانی مردمی اجرا میشود
حجتالاسلام محمد فتاحی، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ایلام،به مناسبت نامگذاری روز چهارم مهرماه ۹۵ بهعنوان«اقتصاد مقاومتی، پشتیبانی مردمی و اصناف»در گفتگو با روابط عمومی این اداره کل، اظهار داشت: در این روز ویژهبرنامههایی با موضوع آمادگی دفاعی وپرداختن به نقش و تأثیر اقتصاد مقاومتی با نگاه به پشتیبانی مردمی و اصناف درکمرنگ سازی تحریمها و تهدیدات دشمن،همچنین توجه به پدافند غیر عامل توسط نهادهای مرتبط به اجرا گذاشته میشود.
وی افزود: تأکید مقام معظم رهبری بر اجرای عملی اقتصاد مقاومتی، بیان کننده سه وظیفه برای دولت، تولید کنندگان و مردم است، سه حلقهای که نحوه تعامل آنها با هم، تأثیر بسزایی دارد و رشد اقتصادی این مرزو بوم به این تعامل وابسته است.
وی افزود: یعنی هرچه قدر مردم را تشویق به خرید کالای داخلی کنیم اما کیفیت تولید کالای داخلی پایین باشد، عملاً رغبتی از سمت مردم به خرید کالای تولید داخلی نخواهد بود. اگر تولید کنندگان هم برای تولید کالای باکیفیت همت کند ولی دولت و سیستم بانکی کشور، خدمات پولی و مالی ارائه ندهند و یا قوانین اقتصادی، فضای کسب و کار را سخت کند و یا مردم نسبت به کالای داخلی بی رغبت باشند، باز هم نتیجه منفی خواهد بود. لذا باید تمامی ارتباطات این سه حلقه باهم اصلاح شده و در راستای افزایش تولید ملی بهبود پیدا کند.
حجتالاسلام فتاحی تصریح کرد: تحقق اقتصاد مقاومتی صرفاً با مشارکت مردمی امکان پذیر است و برای بالابردن مشارکت مردمی باید از هر نوع فعالیت اقتصادی مردمی استقبال کرد. فضایی باید بر کشور و جامعه حاکم شود که مردم خودشان را مولد در اقتصاد و شریک در پیشرفت و مقاومت کشور، حس کنند و برآن ببالند در نظریه های اقتصادی نقش مردم بهعنوان مصرف کنندگان کالاها بسیار حائز اهمیت است. امروزه تعادل درمصرف یک حرکت جهادی است و همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی و همچنین آحاد مردم باید موضوع پرهیز ازاسراف و استفاده ازتولیدات داخلی را جدی بگیرند. جلوگیری از هر گونه اسراف و تبذیر، مهم ترین اصل در ارائه یک الگوی اسلامی مصرف است.
وی در پایان سخنان خود اذعان داشت: امیرالمؤمنان حضرت علی علیه السلام تأمین زندگی سالم اقتصادی و آسایش را مبتنی بر قناعت تعریف میکنند، پس قناعت و اقتصاد واقعی به معنای مصرف به مقدار کفایت است که مهم ترین عامل در ایجاد آسایش پایدارجامعه است. مردم جامعه باید تفکر خود را نسبت به مصرف تغییر دهند و از مصرفگرایی و مصرف غیر ضروری خودداری کنند. پر واضح است که مردم حق استفاده از کالای باکیفیت را دارند، ولی ترجیحاً باید کالای ساخت داخل را مصرف کنند و این امر نیازمند تحکیم نگاه علمی است، به نحوی که دست اندرکاران عرصه تولید، دولت و دانشگاه ها حلقه ارتباط و تعامل پایداری را باید با یکدیگر ایجاد کنند.
۱000 گفتمان دینی در نیمه دوم سال ۹۵ در شهر تهران برگزار میشود
هادی رضائی، رئیس اداره امور فرهنگی، پژوهشی و آموزشی شهر تهران، با تبریک آغاز سال تحصیلی ۹۶- ۹۵، آرزوی موفقیت و ارتقای بعد آموزشی و تربیتی دانش آموزان میهن اسلامی گفت: در راستای ایجاد زمینه لازم در رفع شبهات و فضای مناسب برای پاسخگویی به پرسش های جوانان و نوجوانان، گفتمان های دانش آموزی در دبیرستان های دوره اول و دوم برگزار میشود.
رضائی، خاطر نشان کرد: گفتمان دینی یکی از طرح های مؤثر و جذاب سازمان تبلیغات اسلامی در سال های اخیر است که بحمدالله با استقبال عمومی دانش اموزان، مربیان مدارس و خانواده ها مواجه شده است به طوری که خواستار تداوم و افزایش این برنامه را داشته اند.
این مسئول فرهنگی، با اشاره به اینکه با اجرای طرح گفتمان قصد داریم تمامی سؤالات نوجوانان در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، دینی، اعتقادی و حتی مناسبتی پاسخ داده شود، تصریح کرد: پس از نیاز سنجی آموزشی، گفتمان ها متناسب با ظرفیت و حتی علاقمندی مخاطبین با موضوعاتی همچون عفاف و حجاب، مهدویت، اردواج، تحکیم بنیان خانواده، اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، آسیب های فضای مجازی، مهارت های زندگی، ویژگی های دوست خوب و راه های دوستیابی، حدود روابط دخترو پسر و موضوعات مناسبتی همچون امر به معروف و نهی از منکر، زعامت امام مهدی(عج)، عزاداری محرم و صفر و فاطمیه برگزار خواه دشد.
وی، گفت: بر اساس تفاهم نامه بین ادارات کل تبلیغات اسلامی و آموزش و پرورش شهر تهران،علاوه بر اجرای ۱۰۰۰ گفتمان برای دانش آموزان، ۲۰۰ دوره آموزش تحکیم خانواده ویژه والدین دانش آموزان و نیز دوره آموزش تخصصی معلمین و اساتید پیش بینی و با قوت به اجرا در می آید.
هادی رضائی، اظهار داشت: دبیرستان های شهر تهران می توانند برای هماهنگی بیشتر، با ادارات تبلیغات اسلامی شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب، جنوب شرق، شمیرانات و شهرری تماس بگیرند.
کاهش آسیبهای اجتماعی از برکات کلاسهای قرآنی است
مهراب شفیعی، مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منتظران مهدی(عج) هفشجان، با اشاره به برگزاری کلاسهای قرآنی مؤسسه منتظران مهدی(عج) از سال ۷۶ تاکنون، گفت: این کلاسها با حضور اساتید و مربیان قرآنی شهر هفشجان که در مجموع ۱۰ نفر مربی قرآنی دارای تحصیلات دیپلم و کارشناسی هستند، تشکیل میشود و بنیانگذار موسسه منتظران مهدی(عج) حجتالاسلام و المسلمین آیت کیوانی است.
وی با اشاره به اینکه کلاس های قرآنی موسسه منتظران مهدی(عج) با محوریت سنجش، جذب، ارتقا و حمایت استعدادهای قرآنی در طول سال برگزار میشود، افزود: در شهر هفشجان کلاسهای قرآنی به صورت خانگی و در هفته دو تا سه جلسه برگزار میشود و از اهداف اصلی این موسسه شعبهبندی کلاسها در مکانهای مختلف شهر است تا عموم مردم هفشجان بتوانند از این کلاسهای قرآنی بهرهمند شوند.
مدیر موسسه منتظران مهدی(عج) اظهار کرد: مربیان قرآنی هفشجان در محلههای مختلف با برگزاری کلاس های قرآنی در کنار مباحث آزاد و حفظ قرآن، سیر مطالعاتی اساتیدی چون شهید مطهری را نیز تدریس میکنند.وی تصریح کرد: آموزش نکات تربیتی برای والدین و برگزاری اردوهای فرهنگی از دیگر برنامههای موسسه منتظران مهدی(عج) است.
شفیعی ادامه داد: موسسه منتظران مهدی(عج)، امکانات و هزینه کافی برای برگزاری کلاسهای قرآنی ندارد ولی کلاسهای قرآنی برگزار شده در سطح کنونی، تاثیرات بسیار مثبتی در سطح شهر و خانوادهها داشته است.
وی افزایش تعداد نمازگزاران جوان و نوجوان در مساجد و کاهش آسیب های اجتماعی و فردی در بین جوانان و نوجوانان را از برکات برگزاری این کلاسهای قرآنی در شهر هفشجان دانست.
مدیر موسسه منتظران مهدی(عج) عنوان کرد: سالانه ۵۰ قرآنآموز برای شرکت در کلاس های قرآنی موسسه منتظران مهدی(عج) ثبت نام میکنند که بیشتر آنان از بین دانشآموزان و دانشجویان هستند./1325/پ204/ی