اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام مهدوی،مدیر کل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره این سخن امام خمینی(ره) که انقلاب ما شمه ای از قیام امام حسین (ع) است اشاره کرد و گفت: دفاع مقدس کشور نیز به حماسه حسینی تاسی کرد و اگر ما درجنگ پیروز شدیم به این دلیل بود که این انقلاب و این دفاع و حماسه به امام حسین (ع) تاسی کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان افزود: امروز هم اگر می خواهیم کشورمان در مباحث اقتصادی، سیاسی، امنیتی و... پیروز میدان باشد باز هم باید به نهضت عاشورا توجه کنیم.
حجتالاسلام مهدوی امین با اشاره به اینکه بسیجیان کشور در دوران دفاع مقدس حماسه های زیادی خلق کردند، عنوان کرد: بسیج کشور در دوران دفاع مقدس نیز برخواسته از هئیت بود لذا ما هرچه که داریم از برکت خون امام حسین (ع) وسخنرانی ها، منبرها و مجالس عزای ایشان است.
وی با اشاره به اینکه بیش از دو هزار و ۳۰۰ هیئت در لرستان ساماندهی شده و در حال ثبت سامانه «طوبی» هستند، تصریح کرد: حدود دو هزار و ۵۰۰ مداح دراستان شناسایی و سامان دهی شده اند که به تدریج در حال ثبت در سامانه «طوبی» هستند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به اینکه استان لرستان دارای سبک عزاداری و مداحی است، بیان داشت: عزاداری هیئات مذهبی استان بهعنوان پدیده عزاداری ها در کشور معرفی شد و این امر با همت شورای هیئات مذهبی و کانون مداحان استان صورت گرفت.
حجتالاسلام مهدوی امین افزود: تمام مراسمات در مناسبت های مختلف در طول سال توسط شورای هیئات مذهبی و کانون مداحان استان برگزار میشود و اداره کل تبلیغات اسلامی لرستان در این زمینه تنها نقش نظارتی و حمایتی دارد.
وی اضافه کرد: امیدواریم امسال نیز مانند سال های گذشته مراسم عزاداری سید الشهدا (ع) باشکوه و بدون هیچ آسیبی در استان برگزار شود.
بنا براین گزارش، در پایان این همایش از مداحان نمونه شهرستان های مختلف استان تجلیل به عمل آمد و حکم «برزو کسری» بهعنوان رئیس خیران کانون مداحان شورای مداحان شعرای آیینی شهرستان خرم آباد به مدت یک سال داده شد.
ضرورت شکل گیری رفتار براساس توحید
حجتالاسلام علی دشتکی مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان در برنامه همایش خانواده که با موضوع سبک زندگی اسلامی برگزارشد طی سخنانی گفت: رفتارها باید براساس توحید شکل بگیرند و سر منشاء اینگونه رفتارهای اسلامی در قرآن به صراحت اشاره شده است.
وی سرلوحه قرار دادن این نشانه ها را در جامعه اسلامی بعنوان سبک زندگی اسلامی معرفی نمود و افزود: اگر بخواهیم از زندگی لذت ببریم باید راه کسانی را که خداوند به آنها نعمت ویژه میدهد بشناسیم، خاطر نشان کرد: خداوند در قرآن هر سه نوع سبک زندگی را برای ما ترسیم کرده است اما رسیدن به کمال تنها با پیروی از راه این افراد و انس با قرآن کریم حاصل میشود.
وی ادامه داد: در قرآن برای تمامی لحظات زندگی همچون کودکی، نوجوانی، انتخاب همسر و ارتباط با اطرافیان توصیهها و راهکارهایی وجود دارد که گاهی خداوند آنها را در قالب داستان و گاهی به صورت دستوراتی متذکر شده است.
حجتالاسلام دشتکی گفت: خانواده از منظر اسلام جایگاه والا و مهمی است، زیرا اولین واحد اجتماعی و پایهی فرهنگ افراد است و شالودهی اولیهی سبک زندگی افراد در خانواده ریخته میشود،،در خانواده دیگر شخص بهعنوان فرد نیست و آنجا مثلاً بهعنوان زنِ خانواده و یا پدر و مادر خانواده است و مسئولیت و فعالیت جدیدی برای او تعریف میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان گفت: توحید بهعنوان بینش و نگرش اساسی و بنیادین نیز از این امر جدا و مستثنا نیست؛ از این رو می توان همه کارکردها را شناسایی و ردگیری کرد، به نظر می رسد بیش تر از آن که به مساله کارکردهای اجتماعی توحید اشاره و تبیین و تحلیل گردد، کارکردهای عاطفی و معنوی در حوزه رفتار فردی و منشی افراد توجه شده است.
حجتالاسلام دشتکی افزود: خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی است که حداقل با حضور دو نفر شکل می گیرد، اما از دیدگاه تربیتی و فرهنگ دینی، خانه و خانواده جهانی کوچک، با فرهنگ، قوانین و نظام خاص خود می باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان ادامه داد: از جملۀ این آموزه های وحدت آفرین را می توان به تکیه بر عناصر مشترک دینی،وحدت درونی و باطنی،گفتگوی احسن با دیگر مذاهب اسلامی؛ تمسّک به حبل الله؛،وحدت و تعامل میان ادیان و دیگر موارد اشاره کرد و تأثیر این رفتارهای وحدت آفرین را در تحقق تقریب مذاهب اسلامی به منصۀ ظهور نشاند.
حجتالاسلام دشتکی گفت: در کاربردهای قرآنی این معنا به دست می آید که آموزش برای کسب دانش بیش تر یک نیاز طبیعی برای بازسازی درست انسان است؛ زیرا انسانیت انسان را می بایست در حوزه رفتاری جست و جو و ردگیری کرد. در آیات قرآنی و فرهنگ آن، دست یابی به مقام انسان کامل و تمامیت و اکمالیت اخلاق، بهره مندی از مقام تسبیح است. بدین معنی که انسان باید مقام سبوحیت الهی را بشناسد و بدان ایمان و اذعان داشته باشد.
ضرورت جلوگیری از ورود خرافات به نهضت عاشورا و عزاداریهای حسینی
حجتالاسلام موسوی از اساتید حوزه علمیه مشهد مقدس ۶ مهرماه ۹۵ در همایش هیئات مذهبی و مداحان که به مناسبت فرارسیدن ایام محرمالحرام و به همت تبلیغات اسلامی حاجیآباد برگزار شد، طی سخنانی ضمن عرض تسلیت ایام محرم ماه حزن و اندوه اهلبیت (ع) اظهار داشت: عزاداری یکی از سنتها و آئینهای مسلمانان جهان است که در سوگ ائمه اطهار (ع) برگزار میشود، مردم سراسر ایران اسلامی هرسال باشکوهتر از گذشته این مراسم را برگزار میکنند.
وی بابیان اینکه هیئات مذهبی باید آسیبهایی را که عزاداریها را تهدید میکند، پرهیز کنند افزود: عدم آگاهی مردم در زمینه آسیبها میتواند موجب افزایش این تحریف شود.
حجتالاسلام موسوی بر ضرورت جلوگیری از تحریفهایی که در زمینه عزاداریها وجود دارد، تأکید کرد و گفت: هیئات مذهبی نیز همانند مبلغان دینی باید در امر تبلیغ بهروز و بر اساس معیارهای جامعه امروزی عمل کنند.
استاد حوزه علمیه مشهد مقدس در حاجیآباد تصریح کرد: امروز باید بیش از هر زمان دیگری برای جلوگیری از ورود خرافات به این نهضت و عزاداریهای حسینی توجه شود چراکه دشمنان سخت در تلاش هستند تا ضربات سختی به این نهضت وارد و آنها منحرف کنند.
حجتالاسلام موسوی خاطرنشان ساخت: امروز تکتک عزاداران و رهروان راه حسینی باید تلاش کنند و وظیفهدارند تا اجازه ندهند تا دشمن به خواسته خود که همانا خارج کردن این نهضت از صراط مستقیم است، برسد.
محرم، ماه بیعت با ولایت است
حجتالاسلام حمید برازش گفت: محرم یعنی صبر و ایستادگی، ماه هجرت و جهاد، فنا و شهادت است، ماهی که به نسل ها ی جوان راه پیروزی خون بر شمشیرها و سرنیزه ها را آموخت، ماه بیعت با ولایت و اطاعت از رهبر است.
وی افزود: حماسه کربلا به ما آموخت که باید در برابر ظلم و ستمگری قدرت های زورگو به پاخیزیم، فداکاری کنیم و با قدرت حق، باطل را تا ابد محکوم و حکومت های شیطانی را نابود کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی اظهار داشت: انسان موحد و توحید مدار چون به حق گرایش دارد و از بی عدالتی و بیداد بیزار میشود لذا در راستای بینش توحیدی خود در همه اعمال و حوزه ها می کوشد تا اصلاح امور را سرمشق خویش قرار دهد و امام حسین (ع) بر این اساس حرکت تاریخی خود را برای اصلاح جامعه اسلامی از انواع فساد آغاز میکند.
حجتالاسلام برازش تاکید کرد: اولین چیزی که امام را وادار کرد تا در روز عاشورا از همه چیز بگذرد و اسیر الکربات ( اسیر گرفتاری ها) شود و هر مصیبتی را تحمل کند عشق به خدای متعال بود و این موضوع در تمام دوران حضرت وجود داشت و حادثه عظیم عاشورا در حقیقت ثمره این عشق و ارادت بود.
وی با اشاره به فلسفه قیام امام حسین (ع) گفت: اگر روحیه و بستر سازی فریضه مهم امر به معروف و نهی ازمنکر که بهعنوان اصلی ترین هدف قیام امام حسین (ع) می باشد در جامعه امروزی به خوبی انجام گیرد، دیگر فرهنگ بیگانه رواج پیدا نمی کند.
برگزاری گردهمایی مسؤولین هیأت های مذهبی تبلیغات اسلامی شهر ری
این همایش با هدف بصیرت افزائی و تبیین نقش مهم هیئات مذهبی در تحکیم فرهنگ اسلامی و با سخنرانی حجتالاسلام نوری زاده، معاون امور مجلس و استان های سازمان تبلیغات اسلامی به اجرا در آمد.
حجتالاسلام نوری زاده، در سخنانی اذعان داشت: هیئات مذهبی باید رسالت خود را نسبت به حفظ حقایق جریان کربلا انجام دهند تا شیعیان، با عظمت، استقلال، حریّت و آزادی خواهی کربلا آشنا و آن را به نسل آینده انتقال دهند.
ایشان تأکید کرد: مداحان و ذاکران نباید روش و کاری که از جلال و شکوه اهل بیت(ع) بکاهد را انجام دهند و سخن بی سند بیان کنند.
گفتنی است، این گردهمایی ۴ مهرماه جاری، در سالن تبلیغات اسلامی شهرری برگزار شد./1325/ت303/ی