مراسم بزرگداشت آيت الله هاشمي نژاد برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بهشهر، مراسم بزرگداشت آیت الله هاشمی نژاد ظهر امروز با حضور علما، مردم ولايتمدار، خانواده هاي معظم شهدا و مسئولان، با سخنراني حاج حسين كاجي از يادگاران 8 سال دفاع مقدس در مسجد صاحب الزمان(ع) فراش محله برگزار شد.
حاج حسين كاجي از راويان و يادگاران هشت سال دفاع مقدس در اين مراسم با بزرگداشت نام و ياد علما كه الگوي جوانان ما در شهادت طلبي و ولایتمدار بودند، از آيت الله شهيد هاشمي نژاد بعنوان عالم بزرگواري نام برد كه در برابر طاغوتيان با تمام توان ايستاد تا از امام راحل و انقلبا دفاع كند.
وي افزود: برگزاري اين يادواره شهدا فرصتي مناسب براي بازخواني آيت الله شهيد هاشمي نژاد است تا جوانان ما با اين شهيد آشنا شوند و ايده هاي فكري و ولايتمداري ايشان را در زندگي پياده كنند.
كاجي ادامه داد: نقش جوانان فراش محله و شهرستان بهشهر در لبنان و در طول هشت سال دفاع مقدس بي نظير است و همين جوانان امروز هم با الگو از شهداي ديروز در دفاع از حريم و حرم وارد شدند و دشمن را به نابودي رساندند.
وي يادآور شد: امروز جوانان مازندران پيشتاز در مقابله با داعش و تكفيري ها هستند كه اين روحيه ايثار و شهادت در جوانان ما برگرفته از توجه به وصاياي شهدا و عمل به فرامين امام و رهبري و دنباله روي از آنان است.
اين راوي و يادگار هشت سال دفاع مقدس گفت: تجلیل از شهدای گمنام و شهدای دفاع مقدس ، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مایه ی بقای انقلاب اسلامی است چرا كه به برکت شهدای انقلاب ، امروز ایران اسلامی در عرصه های ملی و بین المللی در اوج و اقتدار است و بايد توجه به وصاياي شهدا در دستور كار جدي ما باشد.
وي همچنين با گرامي داشت نام و ياد آيت الله هاشمي نژاد از ايشان بعنوان يار هميشگي امام راحل در طول انقلاب و ايجاد روشنگري ها در جامعه دانست و يادآور شد: اين عالم بزرگوار عليه رژيم پهلوي و توطئه هاي آنان روشنگري هاي فراواني كردند و تروهاي مختلفي براي ايشان انجام شد و برگزاري اين يادواره فرصتي شد تا نقش علما، گفتمان ديني و نقش مجتهدين در انقلاب و جنگ بيان شود.
زندگينامه شهيد آيت الله سيد عبدالكريم هاشمي نژاد:
شهيد آيت الله سيد عبدالكريم هاشمي نژاد در تاريخ 5/5/1311شمسي در شهر بهشهر مازندران در خانوادهاي مذهبي چشم به جهان گشود. پدرش سيد حسن مردي با ايمان و با تقوا و كاسب محل بود كه با زحمت فراوان مخارج زندگي خود و خانواده اش را تامين مي كرد.
سيدعبدالكريم كه داراي هوش و ذكاوت خاصي بود ضمن درس خواندن بعدازظهرها در مغازه پدرش به او كمك ميكرد و از آنجائي كه علاقه شديد به علم داشت با تشويق پدرش در حوزه علميه آيت الله كوهستاني در روستاي كوهستان در 6 كيلومتري بهشهر به تحصيل علم پرداخت. پس از اين ايام عازم حوزه علميه قم شده و به ادامه تحصيل پرداخت و از اساتيد بزرگ حضرات آيات عظام بروجردي، علامه طباطبايي، امام خميني (ره)، آيت الله صدوقي، سيد رضا صدر، آيت الله مجاهدي و مرحوم داماد كسب علم نمود. در سال 1340 پس از فوت آيت الله بروجردي به مشهد مقدس مشرف شد و در درس آيت الله ميلاني و آيت الله شيخ مجتبي قزويني به تحصيل پرداخت. وي در سال 1335 ازدواج نمود.
از سال 1340 با برپايي مجالس تبليغي و آگاهي دادن به مردم همت گماشت و همواره به سفرهاي تبليغي در شهرهاي مختلف عازم ميشد و در سال 1343 كانون بحث و انتقاد ديني را جهت ارشاد نسل جوان بنا نهادند. اين كانون تا سال 1351 ادامه داشت تا اينكه ساواك سخنراني و پاسخگويي به سئولات جوانان را از ناحيه شهيد هاشمي نژاد ممنوع نمود.
اما سيد عبدالكريم همچنان به مبارزات سياسي خود ادامه مي داد و آشكارا جنايات خاندان پهلوي را آشكار مي نمود و بارها و بارها در اين خصوص بازداشت و زنداني و مورد شكنجه قرار گرفته بود.
در سال 1342 در ايام دهه فاطميه مجالسي در سطح شهر مقدس مشهد برپا شد. شهيد ابتدا در منزل آقاي اخوان فاطمي واقع در كوچه عباسقلي خان جنب گرمابه اسلامي منبر مي رفته و در شبهاي 21 و 22 و 23 سال 1342 در مسجد فيل واقع در پايين خيابان منبر داشتند و در آنجا درباره حقوق زن و انجمن هاي ايالتي و ولايتي و كاپيتولاسيون صحبت مي كردند كه در شب سوم روز 3 شنبه 23/7/1342 مامورين شهرباني مسجد را محاصره كردند و قصد بردن شهيد هاشمي نژاد را داشتند . در اين حادثه كه جمعيت منسجم حدود پانزده هزار نفر بوده است تعدادي شهيد، تعدادي مجروح و تعدادي اسير و زنداني شدند و شهيد بزرگوار بازداشت و زنداني و سپس ممنوع الملاقات شدند . رژيم منحوس با تلگراف ابراز تاسف آيت ا... ميلاني، شهيد را به دو ماه زندان قابل خريد محكوم نمود . ضمن اينكه دادستان تقاضاي اعدام براي ايشان نموده بود./950/پ202/ج1