اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی، حجتالاسلام صفر قربانپور با اشاره به اینکه عاشورا و ائمه اطهار (ع) در زندگی و وجود ایرانیان پیوندی ناگسستنی دارد، اظهار کرد: امام حسین (ع) با همراه آوردن اعضای خانواده خود در کربلا ایثارگری را به انتها رسانیده و به جهانیان اعلام کرد که در راستای احیای دین و بقای اسلام همه آنچه را که سرمایه هستی است، باید فدا کرد.
وی با اشاره به اینکه زندگی و رفتار امام حسین (ع) با خانواده، یاران و حتی دشمنانش برای هر فردی میتواند الگو باشد، گفت: این در حالی است که خانوادههای عاشورایی الگوی موفق و شایسته را از رفتار و قیام امام حسین (ع) میگیرند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان داشت: نهضت حسینی نمونههای گوناگون الگو را در سنین مختلف دارد؛ لذا هیچ قشری نمیتواند بگوید که دارای عذر هستیم و نمیتوانیم در دوره کنونی و عصر حاضر بیتفاوت بمانیم.
قربانپور افزود: بدین لحاظ اگر عزت و اقتدار و شایستگی خانوادگی و پاکی و طهارت در زندگی میخواهیم باید پناه به حسین بن علی و خانواده گرامی ایشان ببریم و از زندگی سراسر آموزش و درس عبرت بگیریم.
بدعتها بزرگترین آسیب و آفت برای عزاداری حسینی
حجتالاسلام مهدی ستوده در مصاحبه ای گفت: در طول تاریخ بسیاری از منحرفان و آنهایی که مخالف اندیشه اسلامی و انسانی بودند، سعی کردند در مسیر عزاداری سیدالشهدا(ع) به اشکال مختلف و با بدعتها و انحرافات گوناگون خدشهای وارد کنند اما امروزه وظیفه ماست تا این مکتب ارزشمند را مورد صیانت قرار داده و بر غنای معنوی و ارزشی آن بیفزاییم.
وی تصریح کرد: بدعتها و روشهای غلط در عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) آسیب جدی به این مکتب و مرام ارزشی وارد میکند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با یادآوری اینکه عزاداری امام حسین(ع) باید سال به سال پختهتر و با منطق و عقلانیت توأم با تفکر عمیق برگزار شده تا به دور از احساسات بتوانیم اندیشه ناب حسینی را به نسلهای بعدی منتقل کنیم، گفت: آیینهای عزاداری سیدالشهدا(ع) شایستهترین فرصت برای احیای ارزشهای ناب اسلامی است که ضرورت دارد در چنین مکتبی انحرافات، بدعتها و برخی حرکتها و اقدامات ناشایست از دستگاه حضرت سیدالشهدا(ع) برچیده شود.
حجتالاسلام ستوده افزود: محوریت عزاداریها باید سیره و سلوک انبیای الهی و همچنین روش نبی مکرم اسلام باشد که با عقلانیت و منطق سعی کرده راه و روش درست را در این زمینه به امت اسلامی خود نشان دهد.
وی نقش محوری و اساسی حضور مردم و عزاداران حسینی را در رونقبخشی به این محافل و مجالس یادآور شد و بیان کرد: البته روحانیان باید در مساجد و با رفتن به منبر و بیان حقایق قیام امام حسین(ع) و فلسفه نهضت سیدالشهدا(ع) ابعاد مختلفی از این مبانی و اندیشههای دینی را به خوبی تبیین کنند.
حجتالاسلام ستوده با بیان اینکه امروز جهان بشری تشنه معارف حسینی است که این معارف برگرفته از نابترین اندیشههای دینی، اعتقادی و اسلامی است، اضافه کرد: ضرورت دارد در عصر معاصر بیش از هر زمان دیگر به بیان حقانیت نهضت امام حسین(ع) در تبیین جبهه حق همت داشته باشیم و بتوانیم جبهه باطل را که نماد شیطان است، به خوبی تبیین کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل از عزاداران حسینی خواست تا با توجه به دشمنی و لجاجت گروههای منحرف تلاششان بر این باشد تا در عزاداریها کمترین خرافات و بدعتها ورود پیدا کند چرا که گروههای تکفیری، وهابی و سلفی به دنبال بهانهای هستند تا به اندیشه امت اسلامی ضربه و خدشهای حقیقی وارد کنند.
عامل اصلی تداوم انقلاب های مردمی علیه ظالمان
حجتالاسلام سید عباس مسعودی، مدیرکل تبلیغات اسلامی البرز،گفت:نهضت عاشورا، عامل اصلی تداوم انقلابهای مردمی علیه ظلم و ستم است و قیام حضرت اباعبدالله الحسین و یاران باوفای ایشان نقش مهمی در ظهور انقلابهای مردم در اقصی نقاط جهان برعلیه ظالمان و ستم گران زمانه داشته است به همین منظور معرفی و شناخت اهداف این نهضت به عامه مردم یکی از وظایف اصلی دستگاههای فرهنگی است.
سید عباس مسعودی،تصریح کرد:قیام حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام نقش اثرگذاری در بیداری اسلامی انقلابیون داشته است که نمونه بارز آن را میتوان در مبارزه مردم مظلوم یمن علیه رژیم منحوس سعودی است و یکی از عوامل اصلی حرکت مردمی علیه رژیم پهلوی همین قیام سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام بود که در هیئتها و حسینیههای سطح کشور نمود پیدا کرد.
حجتالاسلام مسعودی،ادامه داد:باید قدر و منزلت این نهضت را بهخوبی درک کرده و با تبیین اهداف اصلی قیام حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام برای نسل جوان آنان را با این فرهنگ غنی و سراسر شور عشق به شهادت مأنوس کرد.
وی اظهار کرد:تبلیغات اسلامی البرز با اعزام مبلغ و مبلغه به حسینیهها و هیئتهای مذهبی سطح استان البرز و همچنین برگزاری نشستهای مختلف با مسئولان این هیئتها نقش اثرگذار خود را بهمنظور تبیین این واقعه بزرگ در تاریخ اسلام تا حدود زیادی ایفا کرد.
وی ادامه داد: عشق به حسین علیهالسلام و یاران باوفای ایشان در دل پیر و جوان بهخوبی در این ایام دیده میشود و هرچقدر که ما بتوانیم واقعه عاشورا را برای مردم تبیین کنیم شناخت مردم از این واقعه تاریخی و حب به آن بیشتر میشود.
وی برگزاری گفتمان عاشورایی توسط روحانیون مستقر و مبلغین اعزامی را از مهمترین اقدامات تبلیغات اسلامی بهمنظور تبیین این واقعه تاریخی برای اقشار مختلف مرد برشمرد.
مسعودی،ادامه داد:دشمن سعی میکند بانفوذ در هیئتها و حسینیهها و با اشاعه انحرافات عزاداری بهنوعی مردم را از واقعیت فرهنگ عاشورایی که مبارزه با ظالم و ستمگر میباشد، دور کنند و این وظیفهای است که دستگاههای فرهنگی بهویژه سازمان تبلیغات اسلامی بهخوبی در آن نفوذ کرده است.
اقامه نماز اول وقت یکی از مهمترین اهداف حماسه عاشورا است
حجتالاسلام مجید الهیان رئیس اداره بروجن با اعلام این خبر گفت: نماز ظهر عاشورا دارای مضامین بدیع و والایی است، مضامین متعددی که هر یک دنیایی است از زیباترین جلوه های آسمانی، این نماز آمیزه ای است از حماسه، دین خواهی، مظلومیت، شرف، آرمانگرایی، حقانیت، اصالت، تعهد است.
حجتالاسلام والمسلمین مجید الهیان افزود: عزاداران و دلسوختگان حسینی، اعضای هیئت های مذهبی شهرستان بروجن همزمان با ظهر دهم محرم الحرام، نماز ظهر عاشورا را با شکوه هرچه تمام تر در سراسر مساجد، حسینیه ها و تکیه های شهری و روستایی، به جماعت اقامه کردند.
وی با اشاره به اهمیت اقامه نماز، آن هم به جماعت، خاطر نشان کرد: اقامه نماز اول وقت یکی از مهمترین اهداف حماسه عاشورا است و امام حسین(ع) در کارزار عاشورا و در میان هیاهویِ جنگی نابرابر، اقامه نماز اول وقت را بر هر چیز مقدم دانستند و در زیر بارش خصمانه تیرهای جفا، نماز ظهر عاشورا را اقامه کردند.
گفتنی است، این آیین معنوی که بعد از پایان عزاداری و سوگواری روز عاشورا در ظهر روز عاشورا برگزار شد، یاد آور آخرین نمازی بود که حضرت اباعبدلله الحسین(علیه السلام) در دشت کربلا همراه یاران باوفای خود اقامه کرد.
هنرمندان با قلم و هنر خود قیام عاشورا را به تحریر در بیاورند
سید شهاب الدین حسینی عصر شنبه در مراسم هشتمین سوگواره ادبی بغض واژه ضمن تسلیت سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) اظهار داشت: کربلا مصاف عقل و عشق است و هر هنرمند با نگاهی جز زیبایی به این موضوع نداشته باشند و با قلم خود زیبایی ها را به تحریر در بیاورند.
گفتنی است همچنین در ادامه این مراسم از آلبوم صوتی نواهای عاشورایی شبیر رونمایی شد و از برخی ازهنرمندان و شاعران عاشورایی تجلیل به عمل آمد.
در ادامه مراسم هشتمین سوگواره ادبی بغض واژه گروه تواشیح و مدیحه سرایی طارق تبریز هنرنمایی کردند و مهدی خادم آذریان نیز مرثیه سرایی کرد.
در پایان این مراسم محمد رنجی، صالح سجادی، جاوید سیف، مهران عباسیان و یاسر شاعر شعرهای خود را در وصف مصیبت های سالار شهیدان امام حسین (ع) قرائت کردند./1325/پ204/ی