چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی، مدیر کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: کتاب و کتابخانه در تمدن از درجه و جایگاه ویژه و والایی برخوردار بوده است و این جایگاه بیشتر ناشی از تعالیم مکتب اسلام است.
حجتالاسلام نور الله ولی نژاد به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در گفتگو با اصحاب رسانه اظهار داشت: اسلام به میراث های علمی،جایگاه والای علم و دانش و کتاب اهمیت می دهد و از جهت اجر اخروی نیز ثواب بزرگی را برای آن وعده داده است.
وی افزود: اسلام، مکتب علم و دانش است و مسلمانان را به دانش اندوزی توصیه میکند و احادیث و روایات بی شماری از پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) درباره فضایل علم و دانش که از طریق کتاب و کتابخانه منتقل می شوند، وجود دارد.
ولی نژاد با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی برای ترویج فرهنگ مطالعه، کتابخانههای شبستان مساجد را در روستاها و مراکز بخشها دایر کرده است،افزود:کتابخانه های شبستان مساجد در روستاها و مراکز بخشها دایر شده است و تمام تلاش سازمان تبلیغات اسلامی بستر سازی جهت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
وی گفت: یکی از شاخصههای رشد فرهنگی جامعه میزان مطالعه است و اگر رشد مطالعه پایین بیاید نشانه آن است که یک بخش از فرهنگ افت کرده است.
به گفته وی با راه اندازی این کتابخانه در مساجد و مراکز دینی به خصوص مناطق محروم و روستایی توانسته ایم فرصت کتاب و کتابخوانی را برای همگان مهیا کنیم.
اجرای 30 کرسی آزاد اندیشی و گفتمان دینی دانشجویی در شهرستان های تهران
سید منصور مجدالاشرافی، رئیس اداره فرهنگی، پژوهشی و آموزشی شهرستان های تهران گفت: 30 کرسی آزاد اندیشی و گفتمان دینی دانشجویی طی ماه های آبان و آذر سال جاری برگزار میشود.
مجدالاشرافی، گفت: کرسی های آزاد اندیشی و گفتمان های دانشجویی، فرصتی است برای ایجاد و تقویت عزت نفس، خودباوری، انگیزش دانشجویی و نمایان شدن مطالبات علمی، فرهنگی ، مذهبی و اجتماعی که به نوعی از چشم جامعه دور و مغفول مانده و در نظام آموزشی و بروکراسی اداری مجال بروز پیدا نکرده است.
این مسئول فرهنگی، افزود: جوشش تفکرات مختلف دانشجویی، بررسی و دسته بندی نقطه نظرات ارایه شده، سپس تحلیل و فرصت سازی از آن، از مزایای گفتمان های دانشجویی است که می توان از آن برای تبیین راهبردهای خرد و کلان در حوزه های مختلف کشور بهره جست.
وی اظهار داشت: اداره فرهنگی، آموزشی و پژوهشی تبلیغات اسلامی شهرستان های استان تهران 30 کرسی آزاد اندیشی و گفتمان فرهنگی، دینی دانشجویی را در محورهای تحقق اقتصاد مقاومتی مبتنی بر آموزه های دینی؛ آیات و روایات و مبانی فرهنگی سبک زندگی ایرانی، اسلامی؛افزایش سواد رسانه را تا پایان آذر ماه جاری اجرا میکند و در صورت اسقبال از سوی ادارات و مراکز دانشگاهی علاقمند، قابل افزایش خواهد بود.
ساماندهی 2500 مبلغ برای برنامه های دهه آخر صفر در خراسان رضوی
حجتالاسلام حسینعلی رحمتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: به منظور توجیه برنامه های دهه آخر صفر برای مبلغان اعزامی و ساماندهی آنان، 23 همایش طلایه داران هدایت در مشهد و برخی شهرستان های استان برگزار شد.
وی بیان کرد: در این همایش ها استادان خبره کشوری حضور یافته و با تشریح چگونگی ارائه خدمات فرهنگی و فعالیتهای تبلیغی در دهه پایانی صفر، مبلغان را برای حضور در این ایام آماده کردند.
مسئول امور مبلغان اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: در این راستا نرم افزار 'زیارت خورشید' ویژه تلفن های همراه و کتابهایی مربوط به آداب زیارت از سوی اداره کل تبلیغات اسلامی تولید شد تا توسط مبلغان به زائران پیاده ارائه شود.
حجتالاسلام رحمتی افزود: برگزاری حلقه های معرفت، آموزش قرائت نماز، تبیین سیره رضوی، رفع شبهات و تروج سبک زندگی حضرت امام رضا (ع) محور فعالیتهای مبلغان اعزامی در دهه آخر صفر است.
وی اظهار کرد: هر کاروان پیاده ملزم به داشتن روحانی است و در صورت نبود روحانی برای انجام کارهای فرهنگی در کاروان، از سوی ستاد تبلیغی فرهنگی کاروان های پیاده خراسان رضوی، مبلغان به این کاروان ها اعزام می شوند.
مسئول امور مبلغان اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: برای جلوگیری از موازی کاری و اختلاط در انجام کارهای فرهنگی، تبلیغی ستادی با عضویت نمایندگانی از نهادهایی که اقدام به اعزام مبلغ فرهنگی میکنند، در استان تشکیل شد و مبلغان مذهبی از طریق این ستاد نسبت به انجام وظایف توجیه و ساماندهی شدند.وی ابراز کرد: 2500 مبلغ و طلبه معین برای اعزام به روستاها و ایستگاه های شهری و بین راهی استقبال از زائرین پیاده با همکاری ستاد تبلیغی فرهنگی زائران پیاده ساماندهی شدند.حجتالاسلام رحمتی افزود: 30 نفر رابط جهت ساماندهی، نظارت بر برنامه های تبلیغی و فرهنگی مبلّغان در کاروان های پیاده از سوی امور مبلّغان اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با هماهنگی ستاد تبلیغی فرهنگی کاروان های پیاده زائر فعالیت میکنند که در محورهای هفت گانه منتهی به مشهد مقدس و شهرستان ها، فعالیت شان را از اول اربعین آغاز کرده اند همچنین برای حضور تعداد زیادی از مبلّغان خبره مرتبط با این اداره کل در روستاهای متقاضی مبلّغ در دهه پایانی صفر، برنامه ریزی لازم صورت گرفته است.
کتاب و کتابخوانی سنگ بنای رشد تمدن هاست
حجتالاسلام نور الله ولی نژاد با گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی در گفتگو با اصحاب رسانه اظهار داشت:در دین اسلام به کتاب و کتابخوانی توجه فراوانی شده است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی گلستان افزود: اهمیت کتابخوانی در اسلام به قدری مورد توجه است که معجزه پیامبر اسلام(ص) از نوع کتاب است.
عضو فرهنگ عمومی استان افزود: در این کتاب مقدس هم اولین آیاتی که بر پیامبر(ص) نازل شده با امر به خواندن و کلماتی از قبیل کتاب، قلم و علم همراه شده است و بدین ترتیب نقطه آغاز رسالت و دعوت اسلامی بر مبنای خواندن و مطالعه شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ کتابخوانی انسان را به سلامت و هدایت رهنمون می سازد،اظهار داشت:ترویج فرهنگ کتابخوانی، جامعه را از گناه دور نگه می دارد و دیگر به سمت دین گریزی و فساد گرایشی نخواهند داشت.
این مقام استانی در ادامه با بیان این جمله که دین اسلام و کلامالله مجید برای مطالعه، کتابخوانی و کسب علم ارزش و اعتبار خاصی قائل شده است،افزود:باید تلاش کنیم تا فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه رواج پیدا کند.
وی تصریح کرد:اگر سنگ بنای جامعه مبتنی بر دانایی و علم محوری، مطالعه و اطلاعات باشد می توان در مقابل شیوه های نوین استعمار قدرت های استکباری قدعلم کرد و اگر جوانان با کتاب های علمی و اسلامی آشنا باشند دیگر هراسی از تبلیغات دشمن نخواهیم داشت و نسل جوان ما به سمت دین گریزی و فساد گرایشی نخواهند داشت.
وی گفت:کتاب و کتابخانه در تمدن از درجه و جایگاه ویژه و والایی برخوردار بوده است واین جایگاه بیشتر ناشی از تعالیم مکتب اسلام است.
ولی نژاد بیان داشت:اسلام،مکتب علم و دانش است و مسلمانان را به دانش اندوزی توصیه میکندو احادیث و روایات بی شماری از پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) درباره فضایل علم و دانش که از طریق کتاب و کتابخانه منتقل می شوند، وجود دارد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت:پدید آوردن آثار علمی و کتاب از توصیه های مهم اولیا دین است و از سوی آنان به نوشتن کتاب و انتشار دانش تاکید شده است.
150 موسسه و خانه قرآنی در یزد فعالیت دارند
حجتالاسلام علیمحمد رضایی، رئیس اداره قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد اظهار کرد: در نیمه نخست سال جاری ۴۶۸ میلیون و ۵۶۰ هزار ریال از تشکلهای قرآنی مردمی در استان حمایت صورت گرفته است.
وی افزود: از مجموع این مبلغ در نیمه نخست سال جاری ۱۷۸ میلیون و ۸۱۰ هزار ریال از ۱۱۲ جلسه دائمی آموزش قرآن کریم در استان حمایت شده است.
حجتالاسلام رضایی با اشاره به حمایت ۱۱۷ میلیون و ۸۵۰ هزار ریال از خانههای قرآنی استان در نیمه نخست سال جاری گفت: این مبلغ به ۳۱ موسسه استان پرداخت شده است.
وی بر لزوم حمایت بیشتر از مؤسسات و خانههای قرآنی تأکید کرد و افزود: اداره کل تبلیغات اسلامی استان در راستای حمایت حداکثری از مؤسسات و خانههای قرآنی اقدام به واگذاری طرحهای خود به این مجموعهها کرده است.
رئیس اداره قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد افزود: همچنین در نیمه نخست سال جاری ۱۷۱ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال از ۳۴ موسسه قرآنی استان حمایت صورت گرفته است.
رضایی افزود: در حال حاضر 58موسسه قرآنی، 19خانه قرآنی شهری و 73خانه قرآنی روستایی تحت نظارت دارالقرآن الکریم اداره کل تبلیغات اسلامی استان در حال فعالیت هستند./1325/د101/س