افتتاح سیامین کنفرانس وحدت با حضور رییس جمهور/ حضور 220 شخصیت از 60 کشور جهان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا آیت الله اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش از ظهر امروز در نشستی پیرامون برگزاری سیامین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی که در موزه شهدا برگزار شد، با اشاره به اینکه ما هر سال شاهد برگزاری با شکوهتر برنامه هفته وحدت هستیم، اظهار داشت: این کنفرانس نشاندهنده آن است که موج ایجاد وحدت در جهان اسلام در حال گسترش است و ما باید از این فرصت استفاده کنیم.
وی ادامه داد: حمله دشمن در ایجاد جنگ فرقهای و ایجاد فتنه مذهبی موجی بود که امروز شکسته شده است، ما به دنبال وحدتی هستیم که رسول اکرم(ص) نیز به دنبال آن بود، در واقع ما به دنبال جریان جدیدی هستیم که باعث شود که برخی جریانها انزواگر شوند و این کنفرانس پایانی بر موج آتش افروزی گروههای افراطی و تروریستی که در سوریه و عراق و سایر مناطق کشورهای اسلامی هستند باشد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: شاهد هستیم با یک برنامهریزی در کشورهای اسلامی دیگر نیز جشن و نشستهایی برای هفته وحدت برگزار میشود، در ایران هم همچون سالهای قبل شاهد کنفرانس وحدت اسلامی هستیم.
آیت الله اراکی یادآور شد: کنفرانس وحدت اسلامی امسال با حضور 220 شخصیت بزرگ جهان اسلام از سراسر جهان تشکیل میشود، این شخصیتها با حضورشان در ایران و شرکت در این کنفرانس همبستگی خود را اعلام میکنند و بیانگر یگانگی جهان اسلام هستند، زیرا شرکتکنندگان از همه گرایشها و فرقهها حضور دارند، در واقع این افراد نماینده تمام بافتهای اسلام هستند، همه این شرکتکنندگان با انگیزه واحد، هدف واحد، دغدغه واحد برای یکدست شدن جهان اسلام کار میکنند به طور کلی برگزاری چنین کنفرانسی نشاندهنده وحدت است.
وی افزود: مشکلات جامعه اسلامی و همچنین سرنوشت جامعه اسلامی به صورت سخنرانی، ایجاد مقالات و پیشنهاداتی ارائه میشود، در سال پیش براساس پیشنهادات که در دوره گذشته کنفرانس مطرح شد ما توانستیم برخی را اجرایی کنیم، برای نمونه تشکیل اتحادیه بانوان تقریبی، اتحادیه پشتیبان مقاومت، تشکیل سازمان خیر اسلامی و تاسیس حدود چهارده اتحادیه از جمله اقداماتی است که انجام شده است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه آنچه تا به امروز انجام شده است نتیجه کنفرانس وحدت دورههای پیش بوده است، خاطرنشان کرد: از دلایل تاسیس کنفرانس وحدت برای مقابله با موضعگیری خصمانه و ستیزه جویانه رسانههای دشمن است که در راس آنها بی بی سی است که رسانه دشمن به شمار می رود و ماهیت رسانهای هم ندارد و برای ایجاد نفاق در جوامع شرقی و اسلامی آمده است.
آیت الله اراکی ابراز داشت: در واقع این رسانه برای ایجاد تشویش میان جوامع اسلامی آمده است و فعالیت آنها نشاندهنده این است که برای خنثیسازی استکبار انگلیس، آمریکا و اسرائیل کار میکنند، مثلث شومی که سیاست شوم آنها را نمیتوان نادیده گرفت، به طور کلی موضع خصمانه استکبار به این کنفرانس کاملا مشهود است.
وی اضافه کرد: در کنفرانس وحدت امسال از حضور 220 میهمان از 60 کشور خارجی و حدود 100 شخصیت داخلی برجسته دعوت به عمل آمده است، همچنین مراسم افتتاحیه با حضور رئیس جمهور برگزار میشود، روز اول کنفرانس صبح و عصر جلسه ابتدائی برگزار میشود و سپس نشستها تخصصی آغاز خواهد شد، همچنین جشنواره فیلم وحدت امسال برای اولین بار در نظر گرفته شده است و امیدواریم این کار گام موثری در درون جوامع اسلامی باشد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه در این کنفرانس فیلمهای منتخب برای عرضه ارائه میشود، تصریح کرد: به منتخبین شرکتکننده در این جشنواره در بخش خارجی هدایایی در روز اول داده میشود و از شرکت کنندگان داخلی نیز در اختتامیه کنفرانس تجلیل میشود.
آیت الله اراکی عنوان کرد: افسار جنگ نرم نیاز به ابزار برنده رسانه دارد و هرچه برندهتر، رساتر و فنیتر باشد اثرگذاری بیشتر دارد،نرمترین خطر جنگ نرم هم گسترش تفرقه بین ملتها و ادیان است که مثل بیماری است که درد آن پنهان است و امید است همه رسانهها در این عرصه جدیت کنند، جنگ بسیار سخت است اما رسانهها میتوانند در این جبهه حضور پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه در محدود کردن دشمن موفق بودیم، افزود: در بسیاری از کشورهایی که در گذشته از وحدت نمیتوانستیم حرف بزنیم شرایط به گونه ای رقم خورد که فضا در این کشورها باز شده و کنفرانسهای وحدتی نیز در آن کشورها برگزار کردهایم، برای نمونه در اندونزی که یکی از این کشورها بود یک کنفرانس در محل پارلمان آنجا انجام دادیم و این نشان میدهد که ما در حال پیشروی و شاهد شکست جریان تکفیری هستیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه ما همیشه رهبران کشورهای اسلامی را به این نکته سوق دادهایم که بر امکانات داخلی خود تکیه کنند، اظهار کرد: در اصل تکیه بر مردم منبع قدرت است، حال عربستان و آذربایجان اگر فکر میکنند با همکاری با اسرائیل میتوانند پیشرفت کنند بدانند که به تضعیف حکومت خود دست زدهاند، تمام بحرانها در دنیا از مثلث شوم استکبار نشات میگیرد و توصیه ما به رهبران آذربایجان این است که به ملت خود تکیه کنند، کشوری چون ایران با اراده ملت خود پابرجاست.
آیت الله اراکی گفت: یکی از مهمترین بحثهای ما در این کنفرانس فلسطین است، کمیسیونی برای چالشهای کشورهای اسلامی داریم که بحث فلسطین در آنجا بررسی میشود و در این چند دوره اتحادیههای زیادی درباره فلسطین تشکیل شده است، در تاریخ منطقه برای اولین بار شاهد تشکیل اتحادیه احزاب پشتیبان مقاومت بودهایم.
وی در ادامه افزود: در این دوره از کتاب فقه المقارن نوشته آیت الله جناتی از علمای برجسته قم تقدیر میشود، همچنین از زهرا مصطفوی دختر بزرگ امام راحل و سافی ناز کاظم از شخصیتهای برجسته مصری و دو تن از علمای دیگر تقدیر به عمل میآید.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به جریان و فرقه شیرازی گفت: این جریان فکری در حدود 50 سال پیش در عراق به وجود آمده است و جدید نیست، مرحوم آیت الله حکیم در زمانی که زنده بودند در مقابل رژیم بعثی عراق ایستادند و از آن روز این جریان به وجود آمده تا جریان شیعه را از بین ببرد و اخیرا در جریان فتنهای آنها رد پای انگلیس نیز وارد شده است، در کل این جریان به دنبال تخریب جوامع اسلامی و فروپاشی وحدت است.
آیت الله اراکی ادامه داد: عربستان میخواهد جهان عرب و اسلام را علیه ایران بشوراند اما بدون دخالت ایران این جریان علیه خود عربستان آغاز شده است، جهان عرب امروز علیه عربستان در حال شوریدن است.
وی در پایان گفت: در کنفرانس امسال شش کمیسیون تشکیل میشود که عبارتند از کمیسیون رویارویی با چالشهای فراروی دنیای اسلام، کمیسیون وضعیت تعیین مسلمانان در کشورهای اسلامی، کمیسیون علمای مقاومت، کمیسیون مساعی حمیده، کمیسیون رسانه و کمیسیون بانوان هستند، همچنین در کنار این کمیسیونها شورای مرکزی بیداری اسلامی به ریاست علی اکبر ولایتی برگزار میشود./816/پ201/ج1