روحانیان مستقر، نقش مهمی در راستای تحول فرهنگی جامعه دارند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام سیدعباس مسعودی، مدیرکل تبلیغات اسلامی البرز، گفت: روحانیون مستقر، نقش مهمی در راستای تحول فرهنگی جامعه دارند.
سید عباس مسعودی، در ادامه تصریح کرد: روحانیان مستقر ظرفیت بالای تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی در راستای توسعه و ترویج شعائر دینی و نهادینه کردن فرهنگ اسلامی در جامعه هستند.
این مسئول فرهنگی در البرز، ادامه داد: تبلیغات اسلامی البرز با بهره گیری از توان تبلیغی روحانیون مستقر این استان که قریب به 70 روحانی هستند نقش اثر گذار خود را در راستای نهادینه کردن فرهنگ ناب محمدی در سطح استان البرز ایفاء میکنند.
حجتالاسلام مسعودی، برگزاری گفتمان چهر به چهره با عناوین و موضوعات مهم و اثر گذار، جلسات پرسش و پاسخ در راستای آگاهی بخشی به نسل جوان جامعه، برگزاری جلسات تفسیر، سخنرانی در مناسبتهای مختلف سال با محتوای اثر گذار، بیان احکام، برگزاری مراسم زیارت عاشورا، دعای کمیل و ندبه، تحریض و تشویق مردم مبنی بر حضور در مجالس عزاداری و ولادت اهل بیت علیهم السلام را از مهمترین برنامههای این روحانیون در طول سال برشمردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی البرز، حضور این روحانیون در روستاهای سطح استان البرز را در کاهش آسیبها و معضلات خانوادگی مفید و اثرگذار برشمرد و گفت: به حمدالله این روحانیون با حضور مستمر در روستاها نقش اثرگذاری در حل معضلات خانوادهها و همچنین روستاها ایفا میکنند.
این فعال فرهنگی در البرز، خاطرنشان کرد: حمایت از این قشر تبلیغی میتواند اثرات مفیدی بر روند تحول فکری و فرهنگی افراد جامعه بهویژه جوانان و نوجوانان ایفا کند و این امر مهم باید موردتوجه مسئولان اجرایی و دستگاههای فرهنگی باشد.
مسعودی، ادامه داد: همیشه مردم ایران نسبت به روحانیون علاقه داشته و دارند و یک روحانی باید با تهذیب نفس و بالابردن توان علمی خود بتواند در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی جامعه اسلامی گام بردارد.
این تحلیلگر مسائل فرهنگی در البرز، یادآور شد: تبلیغات اسلامی با برگزاری دورههای آموزشی مختلف ویژه این روحانیون نقش اثرگذاری را در راستای آگاهی بخشی به این سفیران تبلیغی ایفا میکند.
سید عباس مسعودی، ادامه داد: روحانیون در زمان غیبت امام مهدی علیهالسلام نقش مهمی در آگاهی بخشی به اقشار مختلف مردم ایفا میکنند به همین منظور بالا رفتن توان علمی و معنوی این عزیزان در تحول فرهنگی اثرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: امروز دشمن از محبوبیت روحانیون در بین مردم خشمگین است و سعی میکند با بهرهگیری از شیوههای نوین در فضای مجازی و رسانهها بهویژه شبکههای ماهوارهای بین مردم و این قشر فرهنگی فاصله ایجاد کنند ولی غافل از این موضوع هستند که این دو قشر در کنار هم و با الگو گیری از قیام حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و یاران باوفایش و گوشبهفرمان مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) تمامی توطئهها آنها را نقش بر آب کرده و با رصد تحرکات دشمن در منطقه آماده هرگونه رویاروی با دشمنان قسم خورد اسلام هستند چراکه الگوی آنها «و اعتصموا بحبل الله جمعیا» است.
رشد کیفی مدارس صدرا در اولویت برنامه ها
داوود بهرام سری رئیس مدارس صدرای کشور با حضور در استان زنجان گفت: در حال حاضر 147 مدرسه علوم و معارف اسلامی صدرا در کشور وجود دارد که شامل 118 دبیرستان متوسطه دوم و 29 دبیرستان متوسطه اول میشوند.
وی با اشاره به دروس آموزشی در مدارس صدرا، افزود: دروس آموزشی در مدارس صدرا تقریباً با دروس نظری مشترک هستند تنها در مواردی مانند علوم و معارف اسلامی، دانش آموزان به صورت تخصصی تر آموزش میبینند.
رئیس مدارس علوم و معارف صدرای کشور حرکت مدارس صدرا را در نیل به اهداف و چشماندازهای تعین شده قابلقبول دانست و اظهار داشت: خوشبختانه در طول سالهای اخیر قدمهای خوبی در این حوزه برداشتهشده است. توانستیم مدارسی در کشور ایجاد کنیم که والدین فرزندان خود را بر اساس آموزههای اسلامی رشد داده و به جامعه تحویل دهند.
بهرام سری ادامه داد: حدود 50 درصد از مدارس صدرای موجود در کشور با مشکل فضای آموزشی مواجه هستند که این موضوع یکی از مهمترین موانع موجود بر سر راه مدارس کشور به شمار میرود. ازاینرو در تلاش هستیم تا با یاری آموزشوپرورش و سایر نهادهای مرتبط این مشکل را نیز از سر راه مدارس صدرا برداریم.
وی بابیان اینکه رشد کیفی مدارس در اولویت برنامههای سازمان مدارس صدرا است گفت: مدارس صدرا بهطور یکسان در کل کشور بهغیراز استان سیستان و بلوچستان ایجادشدهاند و این امر موجب بهرهمندی یکسان همه مردم کشور از این مدارس است.
رئیس مدارس علوم و معارف صدرای کشور فارغالتحصیلان این مدارس را 1500 تا 2000 نفر در سال اعلام کرد و افزود: خوشبختانه اغلب فارغالتحصیلان این مدارس بعد از اتمام دروس در دانشگاهها و مراکز معتبر علمی به کسب علم مشغولاند بهگونهای که 10 درصد از دانش آموزان بعد از اتمام تحصیلات راهی حوزههای علمیه میشوند.
وی گفت: خوشبختانه بسیاری از دانشگاههای علمی کشور خواستار جذب دانش آموزان مدارس صدرا هستند.
شبکه تبلیغی پیشقدم در رفع آسیبهای اجتماعی
حجتالاسلام والمیلمین سید مهدی خاموشی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی سمنان در خلال سفر یکروزه به استان سمنان پیرامون نقشآفرینی سازمان تبلیغات اسلامی در رفع معضلات اجتماعی، ابراز داشت: در ایران پیش از انقلاب اسلامی پیمایشی انجام شد که بامطالعه نتایج آن میتوان پیشبینی دقیقی از تحولات سیاسی اجتماعی را مشاهده کرد که درنهایت به انقلاب اسلامی منجر میشود، این مطالعات مجدداً در دهه ۶۰ با همان درختواره قبل تکرار و در آن نقش سازمانهایی ازجمله نهادهای فرهنگی در رفع معضلات اجتماعی بیانشده است.
وی افزود: در دهه ۷۰ اما شورای فرهنگ عمومی نتایج این پژوهشهای میدانی را به میدان اجرا واگذار میکند کهموج نخست مقابله با معضلات اجتماعی نام میگیرد همچنین این امر در موج سوم همزمان با سالهای ۸۳ اجرایی میشود و درنهایت موج سوم تحولات اجتماعی این پژوهشهای میدانی شنبه هفته آتی رونمایی خواهد شد که در آن نقش تمام سازمانهای فرهنگی ازجمله سازمان تبلیغات در رفع معضلات اجتماعی بهوضوح عنوانشده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین گفت: این موجها و نظرسنجیها پیرامون نگرشها، باورها و آرزوها است که نوعی نگاه از صحنه اجتماعی را به ما ارائه میدهد که میتوان آن را بعد نظری مقابله با آسیبهای اجتماعی نام نهاد که در آن هر نهاد بهمثابه یکی از بازوهای مقابله با معضلات اجتماعی نقشآفرینی خواهد کرد.
خاموشی افزود: اما نوع نگاهی دیگر نیز دراینبین وجود دارد که باید اساس تصمیمگیری در رفع معضلات اجتماعی، بر اساس بانک دادههای ثبتی شکل گیرد، در این مورد نیز باید گفت از حدود سالهای نیمه دهه ۸۰ عرصه عملی مقابله با معضلات اجتماعی شکل گرفت تا به بهانه فهم صحنه و میدان فرهنگی جامعه بتوانیم فضای کالبدی جامعه، تعداد مساجد، کانونهای فرهنگی، مراکز جمعیتی، سینماها، کتابخانه و... را در کشور شمارش کرده و یک نقشه از فضای فرهنگی کشور برایمان حاصل شود.
وی ادامه داد: بهتبع این پژوهشهای میدانی، مطالعه بر اساس دادههای اجتماعی نیز پیگیری شد که یک دهه از این تحقیقات میگذرد و درباره آن باید گفت این پژوهشها با همکاری وزارت کشور انجام میشود، همچنین دادههای آن توسط این وزارتخانه بهروز شده و مطالعات دقیقتری بر روی هر معضل اجتماعی انجامشده است، درنهایت جریان آسیبهای اجتماعی در کشور شناساییشده و ما امروز میدانیم که وضعیت مسائل اجتماعی ما چگونه است و کدام آسیبها در درجه اول برخورد قرار دارد.
عضو شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین گفت: خوشبختانه رهبر معظم انقلاب اسلامی با حساسیت و بصیرت ویژه خود روسای قوای سهگانه را نیز مکلف به اجرای نتایج تحقیقات انجامشده در حوزه معضلات اجتماعی کردهاند تا بتوانیم با آسیبهای اجتماعی برخوردهای اساسی داشته باشیم.
خاموشی، مهاجرت، طلاق و اعتیاد در کنار بیکاری و حاشیهنشینی را مهمترین آسیبهای اجتماعی دانست و ابراز داشت: پسازاینکه مطالعات بر روی اولویتبندیهای معضلات اجتماعی شکل گرفت، نخستین گام تقسیمکار ملی تمام نهادها با موضوع وزارت کشور انجام شد که طی آن سازمان تبلیغات اسلامی در کارگروههای ویژه اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و مردمی بهتناسب شرح وظایف حضور دارد.
افتتاح «کتابخانه عاشورایی» در مجموعه فرهنگی یادمان شهدای هفتم تیر
به همت مجموعه فرهنگی یادمان شهدای هفتم تیر«سرچشمه» وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی کتابخانه «عاشورایی» 1 دی 95 در این مجموع فرهنگی افتتاح شد.
این کتابخانه ضمن داشتن انواع کتب معتبر و تخصصی عاشورایی باهدف ترویج، توسعه فرهنگ متعالی عاشورا و ارتقاء سطح این فرهنگ در جامعه، افتتاح شد.
حائز اهمیت است مطالعه کتب «کتابخانه عاشورایی» سرچشمه برای عموم آزاد است و علاقه مندان به مطالعه و خرید کتب عاشورایی می توانند از ساعت8 تا 16 در این کتابخانه حضور یابند.
مکان این کتابخانه واقع در بهارستان، خیابان سرچشمه، انتهای کوچه صیرفیپورمجموعه فرهنگی یادمان شهدای هفتم تیر«سرچشمه» است.
پیگیری مطالبات رهبری و حضرت امام(ره) جزء آرمانهای سازمان تبلیغات اسلامی است
در آستانه ایام الله 9 دی که روز بصیرت و تجدید میثاق امت با ولایت نامگذاری شده است جمعی از نیروهای انقلابی و صاحبان نشریه و رسانه استان مرکزی با مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی دیدار و گفتگو کردند.
در این نشستحجتالاسلام قربانپور مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی ضمن قدردانی از فعالیت نیروهای دلسوز و خدمتگذار در نظام جمهوری اسلامی که صاحبان دغدغه اجرای فرامین رهبری هستند، بیان کرد: پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و حضرت امام خمینی(ره) جزء آرمانهای سازمان تبلیغات اسلامی است و از اولویت ویژه برخوردار است.
وی افزود: 9 دی حماسه ماندگار مردمی در وفاداری به دیانت و نظام سیاسی ولایت فقیه و یکی از برهه های تاریخ ساز کشور ما است؛ بنابراین زنده نگه داشتن آن حماسه بزرگ ضروری است.
حجتالاسلام قربانپور در پایان اضافه کرد: داشتن برنامه مدون سالیانه و اقدامات مشترک نهادی مردمی و انقلابی می تواند بسترساز اجرای فرامین رهبری در استان مشترک باشد؛ بنابراین اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی آمادگی خود را در جهت ویژه برنامه های مرتبط با 9 دی و مبانی اعتقادی و ارزشی را اعلام می دارد./1325/303/ب3