چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی، ناصر جعفرزاده مسئول دارالقرآن الکریم هرمزگان با اشاره به نقش برپایی محافل قرآنی در توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه گفت: برپایی اینگونه محافل نقش مهمی در توسعه و گسترش و رشد و شکوفایی مباحث قرآنی دارد.
وی از فعالیت تبلیغی و ترویجی قرآن کریم اعم از محافل قرآنی، کرسیهای تلاوت و مسابقات قرآن بهعنوان دیگر فعالیتهای این نهاد عنوانکرد و افزود: اینگونه برنامهها در استان ساری و جاری است به طوری که در ۶ ماهه نخست سال جاری، چندین محافل قرآنی با حضور قاریان و حافظان بینالمللی در سطح استان برگزار شده است.
مسئول دارالقرآن الکریم هرمزگان، استفاده صحیح از فضای مجازی را نیازمند وجود نیروهای متعهد و متخصص دانست و تاکیدکرد: با وجود فعالیتهای خوبی که در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در فضای مجازی انجام شده اما وجود نیروهای متخصص در این زمینه از ضرورات امر است.
جعفرزاده با اشاره به فعالیتهای خوب سایت تلاوت در فضای مجازی گفت: این سایت که وابسته به سازمان دارالقرآن الکریم کشور بوده فعالیتهای خوبی را در فضای مجازی انجام میدهد، بنابراین حضور فعالان قرآنی در فضای مجاری امری ضروری است.
وی در پایان اضافهکرد: همچنین در سایت استانی ido-hr.ir یا سامانه خبری ادارهکل تبلیغات اسلامی هرمزگان نیز لینک شناسایی جامعه قرآنی استان ایجاد شده و تا کنون قریب به ۸۰۰ نفر از فعالان قرآنی اعم از مربیان، حافظان، قاریان و حتی خادمین قرآن شناسایی و پرونده آنها موجود است.
بصیرت مردم ایران اسلامی برگرفته از نهضت خونین عاشورا است
حجتالاسلام ناصر شکریان امیری امروز مورخه 9دی سال جاری در جلسه کارکنانی اداره کل تبلیغات اسلامی استان که در نمازخانه این اداره کل برگزار شد ضمن گرامیداشت حماسه بی نظیر 9دی 1388اظهار داشت: حماسه بی نظیر نهم دی ماه 1388 تبلور ولایت پذیری مردم ایران اسلامی است و جنبه های الهی و مردمی جمهوری اسلامی را به رخ جهانیان کشاند و این روز را در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار و فراموش نشدنی ساخت.
وی در ادامه با اشاره به برخی حوادث تاریخی در دوران حکومت امیر مومنان علی (ع) و فتنه های زمان ایشان افزود: متاسفانه در تاریخ تحلیلی اسلام و انقلاب شباهت های زیادی وجود دارد که می تواند برای ما عبرت آموز باشد و مهم ترین مسئله در فتنه های اتفاق افتاده هم در تاریخ اسلام و هم در جمهوری اسلامی بی بصیرتی برخی خواص خود فروخته است.
استاد برجسته حوزه و دانشگاه در مازندران ضمن اشاره به غبارآلود بودن فضای کشور در دوران فتنه و اهمیت بصیرت در آن دوران تصریح کرد: بصیرت به معنای واقعی یعنی درک درست و تشخیص واقع بینانه از موضوعات مختلف و امروز بصیرت مانند چراغ راهی است که در زمان فتنه می تواند انسان را از نابودی و جهل به آسانی عبور دهد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران با اشاره به ترور برخی شخصیت ها در دوران فتنه خاطر نشان کرد: یکی از مهم ترین اهداف دشمنان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ترور برخی شخصیت های برجسته ماننداستاد شهید مرتضی مطهری، شهید بهشتی، شهید رجایی و شهید صیاد شیرازی و برخی شهدای محراب بود و در دوران فتنه هم دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی دست به ترور شخصیتی برخی افراد مهم و بصیر توسط عناصر داخلی زدند که مهم ترین شخصیت های کشور مورد این هجمه های سنگین تبلیغاتی قرار گرفتند.
محقق و پژوهشگر علوم دینی در مازندران ضمن قرائت بخشی از بیانات مقام معظم رهبری (حفظه الله) در خصوص فتنه تاکید کرد: اصلی ترین دلیل امام خمینی (ره)و مقام معظم رهبری (حفظه الله) در خصوص مردمی بودن نظام مقدس جمهوری اسلامی را همین مولفه حضور مردم در صحنه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است زیرا در سخت ترین شرایط کشور این مردم هستند که با بصیرت خود وارد صحنه می شوند که نمونه آن را در فتنه 1388می توان به وضوح مشاهده کرد.
عضو شورای فرهنگ عمومی مازندران با اشاره به پیروزهای متعدد جبهه مقاومت در منطقه خصوصا در حلب سوریه و برخی شهرهای عراق بیان داشت: تدبیر بی نظیر مقام معظم رهبری (حفظه الله ) و جانفشانی های رزمندگان اسلام تمام معادلات منطقه و جبهه مقاومت را تغییر داد و خواب دشمنان و مستکبران عالم را با یاس تبدیل کرد و امروز با رهبری بی بدیل مقام معظم رهبری (حفظه الله ) ایران اسلامی امن ترین کشور در منطقه و جهان به شمار می رود.
تبیین صحیح اصول اعتقادی ضرورت امروز جامعه بشری است
حجتالاسلام رحمت الله اروجی 8 دی ماه در جمع روحانیون و طلاب شهر نجف آباد پس از بیان فضائل ذکر صلوات به تبیین جایگاه امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه آیات و روایات پرداخت و گفت: تعداد دهها آیه قرآن و صدها روایت از ائمه معصومین(ع) در خصوص جایگاه، مباحث شرعی، مراحل، مراتب، و شرایط این دو فریضه واجب الهی وارد شده است که اهمیت و ویژگی ممتاز این فریضه در مقایسه با سایر فروع دین را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه یکی از شرط های وجوب امر به معروف و نهی از منکر، احتمال تاثیر بیان شده است، خاطر نشان کرد: متاسفانه در شرایط فعلی جامعه، یکی از دلایلی که قشر متدین و دلسوز، نسبت به مصادیق منکر و ترک معروف عافیتطلبگی پیشه کردهاند و این دو فریضه الهی در جامعه مغفول مانده، عدم تبیین درست شرط فقهی احتمال تاثیر است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه تا زمانی که منکر در جامعه وجود دارد و به معروف عمل نمیشود، امر به معروف و نهی از منکر واجب است، اظهار کرد: آن شیوهای از امر و نهی که مترتب تاثیر نباشد، آن شیوه تعطیل است، ولی وجوب امر به معروف و نهی از منکر، مادامی که منکر وجود دارد، همچنان به جای خود باقی است.
وی در ادامه به تبیین مراتب و انواع امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و گفت: روش قلبی، عملی و لسانی و روشهای مستقیم و غیرمستقیم و تشویق و تنبیه هر کدام در جای خودشان باید به کار گرفته شوند.
حجتالاسلام اروجی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با طلاب و اساتید حوزه های علمیه تهران در سال جاری افزود: معظم له سه وظیفه را بهعنوان رسالت طلبگی شامل هدایتگری آحاد جامعه اسلامی و جهان بشریت به سوی معارف الهی، روشنگری سیاسی آحاد جامعه اسلامی و کمک رسانی به مردم در عرصه مباحث اجتماعی بیان فرمودند.
وی گفت: در عرصه تعالی بخشی معنوی جامعه یکی از آسیبهایی که منابر، حلقههای معرفتی و گفتگوهای ما را در برگرفته، عدم تبیین صحیح اصول اعتقادات است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان در خصوص اهمیت پرداختن به اصول اعتقادی گفت: اینقدر اصول اعتقادات اهمیت دارد که امیرالمومنین حضرت علی(ع) دلیل شکلگیری گروه خوارج را عدم درک صحیح آنان از حقیقت توحید و امامت و ولایت بیان مینمایند.
حجتالاسلام اروجی جوانان را گل های سرسبد جامعه عنوان کرد که در مقابل هجمههای شیاطین زمانه و استعمار جهانی در حال پژمرده شدن هستند.
نقش ائمه جماعات در برقراری ارتباطات بین فردی مهم و تعیین کننده است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس در جلسه آموزشی و توجیهی صیانت از حقوق شهروندی و ارتقاء سلامت اداری ورشد ارزش های اخلاقی جامعه اداری،ابراز داشت: پیشرفت علم ارتباطات همچون اینترنت،ماهواره و شبکه های مجازی، ارتباطات چهره به چهره را به فضای مجازی کشانده است که این امر محبت و همدلی در جامعه و حتی در خانواده های نزدیک بهم را کاهش داده است.
حجتالاسلام مهرابی اضافه کرد: فرهنگ آپارتمان نشینی یکی از عوامل پیدایش فاصله ها بین افراد جامعه شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به حقوق شهروندی اشاره کرد و ادامه داد: همه افراد جامعه باید از آزادی ها مشروع برخوردار و در مقابل یکدیگر مسئولیت پذیر باشند.
حجتالاسلام مهرابی با بیان اینکه احترام به حقوق دیگران باعث میشود به حقوق ما نیز احترام گذاشته شود، تصریح کرد: احترام متقابل باعث ایجاد نظم درجامعه میشود.
همچنین در این جلسه محمد فرخ زاده بهعنوان مدرس حقوق شهروندی، طی سخنانی، بی تفاوت بودن نسبت به حقوق یکدیگر از نقشه های دشمن بیان کرد و گفت: تمدن نوین اسلامی ما را با حقوق شهروندی اسلامی آشنا کرد که احترام متقابل یکی از آنها است.
وی افزود: رعایت احترام متقابل بدون انضباظ اجتماعی امکان پذیر نمی شود و انضباط اجتماعی بدون تعامل با یکدیگربه دست نمی آید.
فرخ زاده با یادآوری تلاش های دشمن برای ایجاد بی تفاوتی افراد جامعه به یکدیگر خاطر نشان کرد: برگزاری برنامه های جمعی همچون: پیاده روی خانوادگی، شرکت در مراسم های جمعی، حضور مردم در مساجد، برگزاری برنامه مختلف آموزشی، فرهنگی و تفریحی بهترین راه برای جلوگیری ازایجاد بی انگیزگی و بی تفاوتی مورد نظر دشمن در جامعه است.
سازمان تبلیغات اسلامی بر اساس اهدافی که دارد، حمایت شود
حجتالاسلام سید جعفر مرتضوی، در شورای فرهنگی این اداره گفت: شخصیت حقوقی سازمان تبلیغات اسلامی به مانند شخصیت یک نماینده مجلس است به این معنا که برداشتی که مردم از یک نماینده مجلس شورای اسلامی دارند، هیچ تطبیقی با نماینده مجلس و خود مجلس شورای اسلامی ندارد.
حجتالاسلام مرتضوی افزود: اینکه مردم نسبت به سازمان تبلیغات اسلامی و فعالیت های آن برداشت و قضاوت بعضا درستی ندارند، به این معنا نیست که سازمان تبلیغات اسلامی مقصر است، چون که مردم مطالباتی از این نهاد انقلابی دارند که ارتباطی با اهداف و مأموریت های سازمان تبلیغات ندارد و یا اگر هم ربط داشته باشد در قانون درصد و شکل آن مشخص شده است.
وی ادامه داد: سازمان تبلیغات اسلامی دارای اساسنامه است و شرح وظایف در اساسنامه هم مشخص شده و ما بر اساس وظایف ابلاغ شده در اساسنامه که به تأیید مقام معظم رهبری هم رسیده مشغول به فعالیت هستیم و باید تدابیری اندیشیده شود تا مردم اطلاعات کافی در باره ی این اهداف و مأموریت های سازمان داشته باشند و فقط در این حیطه مطالباتی داشته باشند.
حجتالاسلام مرتضوی افزود: نکته ی دیگر اینکه وقتی در اساسنامه 17 هدف و مأموریت برای سازمان تبلیغات اسلامی مشخص شده است، آیا اعتبارات کافی و امکانات لازم به منظور اجرای این برنامه ها اختصاص داده میشود؟
مدیر کل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری گفت: برنامه ریزان کلان باید مأموریت ها و برنامه های سازمان تبلیغات را مشخص کنند و به فراخور این برنامه ها اعتبارات و امکانات در اختیارما قرار دهند، تا ما هم بدانیم چه مقدار برنامه و چه مقدار اعتبار و امکانات داریم و حساب شده اقدام به انجام فعالیت کنیم.
وی افزود: اینکه فعالیت های سازمان تبلیغات اسلامی برای مردم شناخته شده نیست، به مقداری خود سازمان تبلیغات اسلامی مقصر است، به مقداری مردم و به مقداری هم دولت و همه ی اینها باید کنار هم قرار بگیرد و نواقص برطرف شود تا فعالیت های سازمان تبلیغات اسلامی در بین مردم به چشم بیاید./1325/303/ب3