۰۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۲
کد خبر: ۴۷۶۶۰۲
امام جمعه موقت كاشان:

قرب الي الله و مقام عندالله در سايه ارزش هاي اخلاقي حاصل می شود

حجت الاسلام اسلامي تبار قرب الي الله و مقام عندالله را در سايه ارزش هاي اخلاقي دانست و گفت: خداوند در آيات 7 تا 10 سوره انسان تنها به قطره اي از فضائل اهل بيت(ع) اشاره مي‌كند.
حجت الاسلام محمد رضا اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار جمعه شب بعد از نماز و مغرب و عشاء در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد آيت الله رضوي كاشاني در خيابان ملامحسن فيض كاشاني برگزار شد، در ادامه توضيح و تفسير سوره انسان، گفت: اين سوره مباركه را با سه نام انسان، دهر و سوره هل اتي معرفي‌كرده اند و اين سه نام  نيز به تناسب آيه ‹‹هَلْ أَتَى عَلَى الْإِنسَانِ حِينٌ مِّنَ الدَّهْر لَمْ يَكُن شَيْئًا مَّذْكُورًاِ›› است.

وي افزود: آيات 5 تا 22 سوره مباركه انسان و بنا بر قولي برخي از مفسران تمامي اين سوره را در فضيلت و شأن اهل بيت(ع) دانسته اند به اين دليل كه ايثار كردند و سه روز را براي وفاي به نذر روزه گرفتند و هر سه روز افطار خود را به يتيم و مسكين و اسير دادند نازل شده است.

حجت الاسلام اسلامي تبار گفت: در چند آيه اول خداوند، ابرار را كه در رأس آنها اهل بيت(ع) است توصيف كرده است كه اهل بيت(ع) چه كاري را انجام دادند كه حدود 13 پاداش بزرگ به اهل بيت(ع) داد و اين در حالي است كه خداوند تنها گوشه اي از فضائل و ارزشهاي اخلاقي اين بزرگواران را بيان مي‌كند و در نتيجه آنچه كه در پيشگاه الهي ارزش و منزلت دارد، همان ارزشهاي اخلاقي و ايمان و عمل صالح است و پول و ما و ثروت و فرزند و فاميل هيچ ارزشي ندارد.

وي افزود: خداوند در آيه 254 سوره بقره مي‌فرمايد «أَنفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خُلَّةٌ وَلَا شَفَاعَةٌ›» روز قيامت، دوستي و فاميل و شفاعت و پارتي بازي هيچ كاربردي ندارد، بلكه آنچه ارزش و مقام به انسان مي‌دهد كار خيري است كه مورد رضايت خداوند باشد.

امام جمعه موقت كاشان، كاري كه بر گرفته از ايمان باشد را كار خير دانست و افزود: مطمئن باشيد، هر بنده اي از بندگان خدا كار نيك انجام دهد خداوند در همين دنيا پاداش كار نيك او را مي‌دهد.

وي با اشاره به اينكه پاداش اصلي كه قرب الي الله و بهشت است در گروه داشتن ايمان و اخلاص و اعتقادات صحيح است، يادآور شد: انساني اگر در انجام واجبات و ترك محرمات اهتمام داشته باشد و كارخيري را انجام دهد،كارخير او ذخيره روز قيامت او خواهد شد، بنابر اين اگر  كافر نيز كار خيري انجام دهد پاداش كار خير او را در دنيا خواهد داد ‹‹الملك ببقى مع الكفر و لا يبقى مع الظلم›› حتي اگر پادشاه كافر ظلم نكند خداوند پاداش او را خواهد داد،  اما ظلم از سوي هركس كه باشد پس گردني دارد.

 حجت الاسلام اسلامي تبار، قرب الي الله و مقام عندالله را در سايه ارزش هاي اخلاقي دانست و عنوان كرد: خداوند در آيات 7 تا 10 سوره انسان «يُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَ يَخافُونَ يَوْماً کانَ شَرُّهُ مُسْتَطيراً وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلي‏ حُبِّهِ مِسْکيناً وَ يَتيماً وَ أَسيراً إِنَّما نُطْعِمُکُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُريدُ مِنْکُمْ جَزاءً وَ لا شُکُوراًإِنَّا نَخافُ مِنْ رَبِّنا يَوْماً عَبُوساً قَمْطَريراً» تنها به قطره اي از فضائل اهل بيت(ع) اشاره مي‌كند كه در جلسات گذشته بيان شد.

وي افزود: در اين 5  آيه سوره انسان در دو جا اهل بيت(ع) از خوف خدا و قيامت و چهره عبوس روز قيامت صحبت كردند و اعلام كردند، اگر كار خير انجام مي دهيم براي اين است كه از چنين روزي خوف و واهمه داريم.

حجت الاسلام اسلامي تبار ادامه داد: خداوند در آيه 11 سوره انسان يك اشاره اجمالي به نتيجه خوبي‌‌ هاي اين بزرگواران مي‌كند ‹‹فَوَقاهُمُ اللَّهُ شَرَّ ذلِکَ الْيَوْمِ وَ لَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَ سُرُوراً›› و مي فرمايد، در راس ابرار، اهل بيت(ع) هستند .

وي ادامه داد: خداوند مي فرمايد: «فَوَقاهُمُ اللَّهُ شَرَّ ذلِکَ الْيَوْمِ» من در عوض، شما را از شر روز قيامت حفظ مي‌كنم و روز قيامت در سايه امن الهي هستيد «نَضْرَةً» به معني خوشحالي و نشاط خاصي از وفور نعمت و در سلامتي كامل است و چهره اش نشاط خاصي دارد و در ادامه مي فرمايد ما آنها را شر روز قيامت حفظ مي‌كنيم و در امنيت و آرامش و كامل هستند.

امام جمعه موقت كاشان، گفت:  خداوند مي‌فرمايد «لَقَّاهُمْ» در روز قيامت به استقبال آنها مي‌ آيم و آنها را ملاقات مي‌كنم و استقبال گرم و شايسته اي از آنها انجام مي‌دهم و با محبت آنها مي پذيرم «نَضْرَةً وَ سُرُوراً» چنان در شادابي و نشاط و خرمي‌ و طراوات و سرور هستند كه اصلا قابل توصيف نيست.

وي يادآور شد: پاداش و كيفر بايد متناسب با عمل باشد و خداوند نيز در روز قيامت همين كار را انجام مي‌دهد و پاداشي را كه خداوند در قيامت به انسان مي دهد متناسب با عمل انسان است و  اين تفضّل خداوند است كه در روز قيامت اين همه پاداش را مي‌ دهد و اين در حالي است كه ما نه تنها چيزي از خدا طلبكار نيستيم بلكه سرتا پا به خداوند بدهكاريم و اگر تا قيامت هم عبادت كنيم و خداوند را شكر كنيم نمي توانيم حتي شكرگزار يكي از نعمتهاي خدا باشيم.

امام جمعه موقت كاشان با اشاره به اينكه هر آنچه خداوند در قيامت به انسان مي دهد فقط تفضّل خداوند است، اظهار داشت: بايد واجبات خود را انجام دهیم تا بلكه خرده لياقتي پيدا كنيم  و خداوند چنين تفضّلي را براي ما هم داشته باشد و اين در حالي است كه گاهي افراد لياقت چنين تفضّلي را ندارند.

وي افزود: كسي كه در اين دنيا از خدا  و از قيامت خوف داشته باشد، پاداش او در قيامت نداشتن خوف است، بنابر اين كسي كه در اين دنيا از خدا و قيامت خوف واقعي داشته باشد، متناسب با آن خداوند پاداش به او خواهد داد ‹‹فَوَقاهُمُ اللَّهُ شَرَّ ذلِکَ الْيَوْمِ›› نتيجه ترس از خدا در دنيا، امنيت در آخرت است و هركس از خدا و روز قيامت ترسيد و مرتكب ظلم و گناه نشد، در روز قيامت امنيت خواهد داشت.

حجت الاسلام اسلامي تبار ادامه داد: خداوند مي‌فرمايد ‹‹وَ لَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَ سُرُوراً›› هر كس مي خواهد روز قيامت شاد و خدا از او با گرمي و محبت استقبال كند، بايد در اين دنيا با بندگان نيازمند خدا با گرمي رفتار كند و هركس در دنيا قلب محزون و نيازمندي را شاد كند، چنين قلبي در قيامت شاد خواهد بود.

وي افزود: آنهايي كه با بندگان خدا با محبت رفتار مي‌كنند و دل محزوني را شاد مي‌كنند، خداوند نيز در قيامت از آنها با محبت استقبال مي‌كند، و اين محبتي كه خداوند به بندگانش دارد قابل مقايسه با محبت پدر و مادر نسبت به فرزند نيست.

امام جمعه موقت كاشان ادامه داد: روايت است، مردم همه عيال خداوند هستند به اين معني كه مردم نان خور خدا هستند و محبوب ترين افراد نزد خداوند كسي است كه نفع او براي بندگان خدا بيشتر باشد و به هر ميزان به بندگان خدا سود برساند، به همان اندازه نيز نزد خدا محبوب خواهد شد.

حجت الاسلام اسلامي تبار گفت: كيفر روز قيامت متناسب با عمل است و اهل بيت(ع) نيز در دنيا از خدا و قيامت خوف داشتند و نسبت به بندگان خدا با محبت بودند در نتيجه خداوند نيز در روز قيامت از آنها با گرمي و محبت استقبال مي‌كند و آنها را ملاقات مي‌كند./1307/201/ب2

ارسال نظرات