اشتغالزایی برای 464 نفر با اعتباری بالغ بر 39 میلیارد تومان
به گزارش خبرگزاری رسا، محمدرضا طلایی ظهر امروز طی نشست خبری که در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد، با بیان اینکه این سازمان در روستاها و مناطق محروم خدمات خود را به صورت گسترده دنبال میکند، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امنیت غذایی در کشور مباحث مختلف را دنبال کرده و به گفته دولتمردان توانسته به داشتههای داخلی تکیه کند.
وی از صادرات لبنیات و برداشت گندم به میزان مورد نیاز یاد کرد و افزود: رشد اقتصادی مدیون بخش کشاورزی است و این رشد با توجه به آمارها ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه تولید 800 هزار تن محصولات باغی و کشاورزی از دیگر افتخارات کشور است، تصریح کرد: در استان قم برای مدیریت منابع آبی اقدامات مطلوبی انجام شده است چراکه چالش آب به مرحلهای نرسیده که نتوان آن را جبران کرد به همین علت باید اصلاح مدیریت آب را در دستور کار خود قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: روشهای جدید آبیاری دستاوردهای مطلوبی را برای استان به دنبال داشته است به همین علت راهکارهای تشویقی برای هدایت کشاورزان به سمت این روشها مورد توجه قرار گرفته است.
طلایی با تاکید بر اینکه ترویج الگوی کشت به صورت ویژه مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی استان قم قرار گرفته است، گفت: نزدیک به 5 هزار هکتار توسعه باغهای مختلف از جمله پسته را داشتهایم تا بتوانیم با کاهش مصرف آب درآمد کشاورزی را افزایش دهیم.
وی استفاده از محصولات کشاورزی کم مصرف را از دیگر اولویتهای مورد نیاز استان قم برشمرد و ادامه داد: طی سال جاری نزدیک به پنج میلیارد تومان تسهیلات برای خرید تراکتور پرداخت شده است و 93 دستگاه تراکتور نیز در طول دو سال گذشته با تجهیزات کامل وارد سیستم کشاورزی استان شده است.
طلایی با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی به صورت ویژه مورد توجه قرار میگیرد، عنوان کرد: کاشت 133 هکتار گیاهان دارویی با اولویت گل محمدی و زعفران دنبال شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم به بهرهبرداری از 23 پروژه شاخص با اعتباری بالغ بر 39 میلیارد تومان در ایام دهه مبارک فجر اشاره کرد و افزود: مراسم بهرهبرداری از این پروژهها که اشتغال 464 نفر را به دنبال داشته است، با حضور مسؤولان استانی و ملی در 19 بهمنماه برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: در ایام دهه فجر هفت پروژه در حوزه دام، سه پروژه در حوزه تولیدات گیاهی، 10 پروژه در حوزه آب و خاک، دو پروژه در حوزه صنایع و یک پروژه در حوزه شیلات به بهرهبرداری میرسد که مجموع آوردهای مردمی در این پروژهها 23 میلیارد و 900 میلیون تومان بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه اظهارنظرها در مورد آنفولانزای پرندگان فنی نیست، اظهار کرد: نقاط مختلف دنیا با این مشکل روبرو هستند اما مورد انسانی آنفولانزا در قم اعلام نشده و اتفاقی نیافته است و با توجه به اینکه شیوع آنفولانزای پرندگان نیز خسارتهای سنگینی را برای مالکان به دنبال دارد نزدیک به دو میلیون قطعه مرغ درگیر با آنفولانزا به صورت کامل معدومسازی شده که 40 میلیارد تومان خسارت به دنبال داشته است.
طلایی با تاکید بر اینکه اظهارنظرهای غیرتخصصی در مورد آنفولانزای پرندگان اهداف خاصی را به دنبال دارد، مطرح کرد: برخی به دنبال لطمهزدن به سرمایه طیور کشور هستند و برای رسیدن به اهداف خود از هیچ اقدامی دریغ نمیکنند؛ هر چند 95 درصد مرغهای تخمگذار دچار این مشکل میشوند اما اکنون در استان هیچ واحد آلودهای نداریم./872/د102/ج