تحول شرط تمدن سازی و اثرگذاری حوزه است
حجت الاسلام عباس موسیوند، مدیر حوزه علمیه رسول اکرم(ص) مریانج در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان، با اشاره به ضرورت های نظام مندسازی جذب طلاب در حوزه های علمیه، گفت: نظام مندسازی جذب و گزینش طلاب، امری ضروری است و داوطلبان ورود به حوزه باید از لحاظ استعداد و توانایی، اخلاقی و جسمی و خانودگی مورد گزینش قرار گیرند.
وی اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب و تشکیل نظام اسلامی حوزه ها از نظام کار سنتی و قدیمی خود خارج شدند و فعالیت آن ها گسترده تر شد و نیاز به اطلاعات دقیق تر از وضعیت و فعالیت حوزه ها این ضرورت را ایجاد کرد که یک مدیریت جامع در حوزه ها وجود داشته باشد.
مدیر حوزه علمیه رسول اکرم(ص) مریانج، افزود: این ضرورت از سال ها قبل احساس شد و به یک برنامه و نظام کلی تبدیل شد و حوزه علمیه قم متولی این کار است و این نظام کلی در حوزه های سراسر کشور اجرا می شود.
وی تأکید کرد: جذب طلاب به صورت غیر نظام مند و سلیقه ای حوزه های علمیه را دچار حاشیه خواهد کرد و برای این که حوزه ها از این حاشیه و مشکلات دور باشند، نظام مندی جذب طلاب ضرورت دارد.
حجت الاسلام موسیوند ابراز داشت: می توان گفت جذب طلاب در حوزه های علمیه همدان دارای مکانیزمی خوب و مراحل گزینشی مختلفی از قبیل آزمون، تست روانشناسی، دوره های تهذیبی و تحقیقات محلی است که همه این ها سبب دقیق تر شدن جذب طلاب می شود و برای جذب کیفی کفایت می کند.
وی با اشاره به اهمیت توجه به استعدادیابی در حوزه ها، گفت: حوزه های علمیه هنوز در ابتدای این راه هستند و موضوع استعدادیابی در حوزه از سال های قبل مطرح شده است و کارهایی در این زمینه انجام می شود.
مدیرحوزه علمیه رسول اکرم(ص) مریانج، بیان داشت: مشاوره های تحصیلی خیلی می تواند به ایجاد تخصص های مختلف کمک کند که طلاب می توانند پس از گذراندن دوره مقدماتی در آن شرکت کنند و این موضوع سبب می شود طلاب بر اساس استعداد و علاقه خود مسیری را برای آینده خود ترسیم کنند.
وی ادامه داد: بحث استعدادیابی در حوزه های علمیه نسبت به قبل بهتر شده است اما هنوز جای کار دارد، باید طلاب با فضا و آینده شغلی و زمینه فعالیت های خود آشنا شوند و این امر فعالیت طلاب را هدفمندتر خواهد کرد.
حجت الاسلام موسیوند ایجاد تحول در حوزه های علمیه را ضروری دانست و گفت: تغییر و تحول و تطابق با شرایط نه تنها در حوزه ها بلکه در تمام ارگان ها و حتی اشخاص امری ضروری است و همه باید با شرایط وفق پیدا کنند.
وی ادامه داد: اگر حوزه بخواهد تمدن ساز و تأثیرگذار باشد و در عرصه های مختلف از جامعه و دنیا عقب نماند نیازمند ایجاد تحول در درون خود است و باید خود را با شرایط و نیازهای روز مطابقت دهد.
مدیر حوزه علمیه رسول اکرم(ص) مریانج در پایان تأکید کرد: تحول در حوزه باید علمی و دقیق و به دور از شتابزدگی صورت بگیرد، در غیر این صورت سودمند نخواهد بود و از طرفی نیز جریان تحول نباید کند باشد، زیرا به ثمر نخواهد رسید./979/302/ب2