ایران بیشترین سهم همدردی را با مساله فلسطین در جهان اسلام دارد
به گزارش خبرگزاری رسا، عبدالباری عطوان در سرمقاله امروز (چهارشنبه) روزنامۀ رای الیوم نوشت: کسانی که از میان عرب ها و رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران حمله می کنند، خدماتی را (غربی ها و صهیونیست ها) ارایه می دهند که ایران به آن فکر نمی کند و تهران فقط به فکر کمک به مردم مظلوم فلسطین است و ایران در میان کشورهای اسلامی و عربی بیشترین همدردی را با مساله فلسطین داشته و علیه تمام دستگاه هایی است که ضد فلسطین عمل می کنند.
وی تاکید کرد: فلسطین علی رغم حقارت برخی دستگاه های وابسته به آمریکا در منطقه، همچنان عنصر وحدت بخش کشورهای اسلامی - عربی است.
عطوان در ادامه با اشاره به تلاش غربی ها برای ایجاد یک دشمن فرضی و تنش آفرینی در منطقه نوشت: پس از سرنگونی اتحاد جماهیر شوروی در (انتهای) دهه هشتاد میلادی قرن گذشته 'جوزف لوند' دبیر کل وقت ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) سخنی گفت که فراموش کردن آن که همچون ضربه پتک بود، بسیار سخت است، وی گفت که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، حال غرب باید به دنبال دشمن جدید باشد. او معتقد بود که گروههای افراط گرا می توانند جایگزین شوروی در منطقه باشند.
تحلیلگرد برجسته مسایل جهان اسلام همچنین با اشاره به کنفرانس مونیخ نیز نوشت: در کنفرانس امنیتی اخیر مونیخ همه کشورها اختلاف های خود را با یکدیگر کنار گذاشته و بر سر یک دشمن که از نظر آنها امنیت جهان و ثبات آن ها را تهدید می کند به وحدت رسیدند. این دشمن ایران بود، نه چین، روسیه و یا کره شمالی.
سخنان مفصل 'آویگدور لیبرمن' وزیر جنگ رژیم صهیونیستی یکی از این تحرکات ناگهانی و یک صدا بود که مورد استقبال عرب ها، ترکیه، آمریکایی ها، اروپایی ها قرار گرفت و از موضع گیری وی علیه ایران به وجد آمدند.
همچنین 'لیندزی گرام' عضو کمیته نیروهای مسلح در سنای آمریکا نیز در این کنفرانس گفت که گنگره آمریکا به دلیل آزمایش های موشکی ایران به دنبال اعمال تحریم های جدید علیه این کشور است، چرا که به ادعای وی، برنامه موشکی تهران ثبات خاورمیانه را تهدید کرده و مخالف قوانین بین المللی است و وی خواستار تغییر این سلوک از سوی ایران شد.
سردبیر رونامه رای الیوم در ادامه افزود: این سناتور آمریکایی خواستار این شد که ایران روی موشک هایش از شعار 'مرگ بر اسرائیل' استفاده نکند، آیا اگر ایران روی این موشک ها می نوشت 'مرگ بر چین' یا 'مرگ بر روسیه' دیگر هیچ مشکلی برای ایران درخصوص پشرفته سازی موشک هایش و اجرای رزمایش ها نبود و می توانست اورانیوم را تا هر مقدار که می خواهد غنی سازی کند و ایران تنها با نوشتن شعار 'مرگ بر اسرائیل' بر روی این موشک ها از خط قرمزها عبور کرده و مستحق این تحریم ها و چه بسا جنگ علیه این کشور شده است.
وی افزود: ما عرب ها و مسلمانان از گفتن شعارهایی علیه رژیم صهیونیستی و 'مرگ بر اسرائیل' منع شده ایم و لو شعارهای لفظی والا تحریم ها در انتظار ما است، و چه بسا اگر خواهان مرگ حقیقی آن باشیم و اگر دولتی این رژیم را خشمگین سازد و به جنایت های جنگی صهیونیست ها و طرح های شهرک سازی و اعدام های میدانی آنها اعتراض کند، در آن صورت وا ویلا خواهد شد.
عطوان می نویسد، از کنفرانس امنیتی آینده مونیخ می خواهیم که در آن سناتور گرام، وزیر امور خارجه ترکیه، مقامات رژیم صهیونیستی و مقامات عربستان سعودی لیستی از شعارهای جدید را آماده سازند و برای ما تعیین کنند که چه شعارهایی را باید کودکان و نوادگان ما در مراسم صبحگاه مدارس خود تکرار کنند والا ائتلاف چهار گانه یا پنجگانه جدید که دولت ترامپ از کشورهای عربی و ترکیه و اسرائیل خواهان تشکیل آن است، آماده حمله برای نابود سازی ما است.
وی افزود: ایران بیش از سی سال است که شعار مرگ بر آمریکا سر می دهد و این رفتار به هیچ وجه مشکلی برای آنها ایجاد نکرده و حتی از آن به عنوان 'آزادی بیان' تعبیر شده، اما حالا که شعار 'مرگ بر اسرائیل' می گوید مستحق عقوبت است؟
به نوشته العالم، عطوان در خصوص سخنان مولود چاووش اوغلو در نشست مونیخ علیه ایران نیز نوشت: چاووش اوغلو شش ماه پیش برای یافتن راه حل هایی برای نجات اقتصاد ترکیه که با تحریم های اقتصادی روسیه روبرو شده بود در حادثه هدف قرار گرفتن جنگنده روسی در مرزهای سوریه از سوی نیروهای ترکیه، از ایران دیدار کرد تا زمینه سفر رجب طیب اردوغان به ایران را فراهم کند و در این دیدار توافق هایی برای تبادلات تجاری بین دو کشور بالغ بر 10 تا 30 میلیارد دلار در سال به امضا رسید، اما چاووش اوغلو در کنفرانس امنیتی مونیخ در سخنان ضد ایرانی خود ادعا کرد که "ایران ثبات منطقه را برهم می زند بویژه اینکه تهران در تلاش است که تشییع را در عراق و سوریه انتشار دهد".
وی افزود: این سخنان بسیار جای تعجب دارد، چرا الان اقدامات ایران باعث برهم زدن ثبات منطقه و انتشار تشیع شده و زمانی که شش ماه پیش او از تهران برای جلب حمایت و کمک دیدار کرد و از برادری دو کشور همجوار اسلامی صحبت می کرد، اینگونه نبود.
سردبیر رونامه رای الیوم می نویسد: اگر نوشتن شعار مرگ بر اسرائیل بروی موشک ها باعث اعمال تحریم ها و حرکت ناوگان ها می شود، حال رژیم صهیونیستی و دولت ترامپ به ششمین کنفرانس حمایت از انتفاضه در تهران با مشارکت 80 کشور چه واکنشی نشان خواهند داد؟ کنفرانسی که از تریبون های آن همه دشمنان اسرائیل سخن می گویند و خواستار آزادی کل اراضی اشغالی فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی هستند.
وی در پایان نوشت: آمریکا پنج تریلیون دلار، پنج هزار نظامی و 30 هزار زخمی را در جنگ عراق متحمل شد، حال این کشور و رژیم صهیونیستی اگر وارد جنگ علیه ایران که مساحت دو برابر مساحت عراق را دارد، شوند چه میزان باید هزینه کنند و آیا اموال کشورهای حاشیه خلیج فارس برای تامین این خسارت ها کافی خواهد بود؟
عطوان افزود: معتقدم که این موضوع محال است حتی اگر سعودی ها همه شرکت های خود از 'سابک' (شرکت صنایع شیمیایی عربستان) تا آرامکو (شرکت ملی نفت عربستان) و چاه های نفتی و معادن فلزات خود را بفروشند./982/ب102/د