دوگانگی رفتار و پندار جامعه یکی از مشکلات مهم است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجت الاسلام سید علی عماد در دوره آموزشی تعمیق ایمان و باورهای دینی ویژه گروه های تبلیغی که در سالن همایش های پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی برگزار شد، به سخنرانی پرداخت.
این عضو میز تخصصی تعمیق ایمان و باورهای دینی به وظایف روحانیت در رساندن پیام دین به مردم اشاره کرد و گفت: اول ما باید دین را بشناسیم و در مرحله بعد آن را میان مردم نشر دهیم و در نهایت آن را اقامه کنیم و اگر در هرکدام از این سه مرحله سستی شود سخت ضربه خواهیم دید.
رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، با تقسیم بندی نهاد های تبلیغی به مأموریت محور و مسئله محور ادامه داد: در امر تبلیغ و اعزام مبلغ دو رویکرد موجود است، رویکرد اول مأموریت محوری یا همان اعزام عمومی و رویکرد دوم مسئله محوری یا شناسایی نیازها و اعزام مطابق آن است، در سالهای اخیر روشن شده که روش مسأله محوری روش مناسب و درستی می باشد چرا که ناظر بر نیازهای مردم است.
وی با تقسیم بندی فعالیت های جامعه روحانیت و مشارکت دیگر نهادها با آن، خاطرنشان ساخت: برخی فعالیت ها مثل افتاء و استفتاء از اول بر عهده روحانیت است و فقط این نهاد می تواند در این زمینه فعالیت نماید، بخی فعالیت ها نیز مانند ارتقای فرهنگ عمومی جامعه هستند که هم وظیفه روحانیت است و هم دیگر نهادها در این مورد همکاری می کنند، اما برخی فعالیت ها از اول به عنوان وظیفه روحانیت تعریف نشده است اما به اقتضاء زمان باید در آنها همکاری نماید مانند رسیدگی به معاش مردم و مواردی از این دست که وظیفه اصلی حوزه نیست ولی باید در این زمینه ها نیز فعالیت کند.
معاون سابق پژوهش حوزه های علمیه به زمینه و ساختار قطب ها در دفتر تبلیغات اشاره کرد و بیان داشت: با مطالعاتی که صورت گرفته است ۱۵۰ مسئله به عنوان مشکلات اصلی جامعه شناسایی شده اند و با پایشی که صورت گرفته است در قالب ۱۲ قطب موضوع بندی شده اند و هر قطب از چندین میز تخصصی تشکیل شده است که همگی در حوزه خود وظیفه پژوهش و حل مشکلات موجود را برعهده گرفته اند.
وی دوگانگی باور و رفتار جامعه را یکی از مشکلات مهم برشمرد و توضیح داد: دوگانگی رفتار و باورها یعنی در اندیشه خود به گونه ای برنامه ریزی کرده ولی در عمل رفتار دیگری انجام می دهد، مانند اینکه فردی می داند که وقت کشی در وقت اداری حرام است ولی با این وجود وقت کشی می کند.
حجت الاسلام عماد ادامه داد: وظیفه میز تخصصی تعمیق ایمان و باورهای دینی شناسایی و از بین بردن زمینه های این تعارض در پندار و رفتار می باشد، که مشارکت جدی عموم مبلغان مخصوصا گروه های تبلیغی را می طلبد.
وی از آمادگی قطب ها برای همکاری با عموم مبلغان مخصوصا گروه های تبلیغی خبر داد و اظهار داشت: قطب های به عنوان حلقه ارتباط بین تولید محتوا و عرضه آن به جامعه آمادگی دارد که در موضوعات مختلف با عموم مبلغان مخصوصا گروه های تبلیغی جهت حل معضلات جامعه همکاری کند.
مسؤول مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی مرکز امور نخبگان و استعداد های برتر حوزه های علمیه پرداخت و اظهار نمود: وظیفه این مرکز شناسایی طلاب نخبه و با استعداد در زمینه یکی از مأموریت های حوزه های علمیه می باشد.
وی معیار تقسیم بندی نخبگان و استعداد های برتر را نیز بیان نمود و ادامه داد: نخبگان طلاب هستند که هم اکنون در یکی از وظایف حوزوی یعنی آموزشی، پژوهشی و یا تبلیغی فعالیت دارند و به موفقیت هایی دست یافته ند، و استعداد های برتر طلابی هستند که استعداد فوق العاده ای در زمینه یکی از مسؤولیت های حوزوی دارند و با حمایت در آینده می توانند در آن زمینه به موفقیت هایی دست یابند.
سرگروه های شرکت کننده در این دوره آموزشی در پایان سخنرانی به بیان نکته نظرات خود را بیان نموده و به پرسش و پاسخ پرداختند./872/د102/ی