۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۴
کد خبر: ۴۸۵۹۲۳
شرافت مطرح کرد؛

مرحوم عزیزی خالق«یاس» در شعر آیینی کشور

شاعر حوزوی مرحوم عزیزی را از خط شکن های شعر آیینی در ادبیات فارسی بعد از انقلاب دانست و گفت: برای اولین بار این احمد عزیزی بود که از واژه «یاس» برای حضرت زهرا(س) استفاده کرد.
محمد جواد شرافت

سید محمدجواد شرافت، شاعر آیینی کشور، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در پی درگذشت مرحوم احمد عزیزی، با بیان این که رهبر معظم انقلاب در مدت 9 سالی که مرحوم عزیزی در بستر بیماری بود چه حضوری و چه غیر حضوری جویای احوال و سلامتی او بودند، اظهار داشت: ما باید از این رفتار رهبر درس بگیریم و تنها بعد از مرگ بزرگان خود به یاد آنان نباشیم.

مسؤول مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری قم با اشاره به شخصیت شعری مرحوم عزیزی، اظهار داشت: قالب شعری مثنوی بعد از انقلاب وامدار دو استاد ادبیات است که یکی استاد علی معلمی است که در میان ما است و دیگری احمد عزیزی بود که آثارش بسیار تأثیرگذار و در قالب مثنوی جریان ساز بود.

شرافت با اشاره به شطحیات مرحوم عزیزی آنها را سرشار از شیرین زبانی و نکات مفهومی و ساختاری دانست و گفت: بعد از انقلاب شعرای ما آن گونه که بر روی شعر تمرکز کرده اند بر روی نثر کارهای زیادی انجام نشده است؛ ولی مرحوم عزیزی در این زمینه اقدامات خوبی انجام داد.

وی نمادسازی را در ادبیات بسیار مهم دانست و افزود: اولین کسی که واژه «یاس» را در شعر فارسی در وصف حضرت زهرا(س) به کاربرد مرحوم عزیزی بود و بعدها ترکیب هایی مانند یاس کبود و دیگر ترکیب ها را هم استفاده کرد که این توفیقی است که به ندرت هر شاعری از آن برخوردار می شود.

شاعر آیینی کشور خاطرنشان کرد: شاعران جوان کشور باید قدر شعرای نسل اول انقلاب را بیشتر بدانند و به آثار و دلایل موفقیت شان توجه کنیم؛ زیرا بسیاری از کارهایی که شعرای نسل اول انقلاب کرده اند مانند ورود در میدان مین است و راهی را باز کرده اند که ما بتوانیم راحت تر به شعر مذهبی و شعر انقلابی بپردازیم.

وی با اشاره به نام آوران شعرای نسل اول انقلاب همچون قیصر امین پور، سید حسن حسینی، سلمان هراتی، حمید سبزواری، مشفق کاشانی، استاد شاهرخی و احمد عزیزی ابراز داشت: امیدوارم شاعران جوان بتوانند راه این شعرای متعهد را ادامه دهند و شعر آیینی را بیش از گذشته رونق دهند./843/ت302/س

ارسال نظرات