تک فرزندی از عوامل کاهش آستانه تحمل مردم است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، حجتالاسلام محیالدین میر مرشدی، جامعهشناس و استاد دانشگاه در خصوص دلایل کاهش آستانه تحمل مردم گفت: عوامل متفاوتی در کاهش آستانه تحمل جامعه تاثیرگذار است. یکی از موثرترین عوامل خانواده میباشد به این معنا که خانوادهها به دلیل مشغله زیاد زندگی زمان کافی برای رسیدگی به تربیت و مسایل فرزندان خود ندارند و بیشتر آنها را به خارج از خانواده مانند مهدکودکها، کلاسهای مختلف آموزشی، مراکز ورزشی و ... میسپارد و به نوعی در اختیار پرستاران غیرمادر قرار میدهد که نتیجه این میشود که فرزندان یک احساس خاص و جدید پیدا میکنند که با احساس اعضای خانواده و عاطفه پدری و مادری فرق می کند.در واقع فرزندان هم در چنین شرایطی مانند والدین خود رشد میکنند به نوعی نسبت به دیگران بیتفاوت می شوند و بیشتر به خودشان توجه داشته و به خاطر منافع خود با دیگران درگیر می شوند.
تک فرزندی از عوامل مهم در کاهش آستانه تحمل مردم
حجت الاسلام میرمرشدی با بیان اینکه تک فرزندی یکی دیگر از عوامل مهم در کاهش آستانه تحمل مردم جامعه می باشد، اظهار کرد: در گذشته بچه ها دارای چندین خواهر و برادر بودند که با یکدیگر رشد کرده و بزرگ می شدند، بازی می کردند و روابط عاطفی برقرار می کردند و یک خانواده پرجمعیت و شلوغی بودند که همدیگر را تحمل کرده و ضعف های هم را پوشش می دادند و نقص های یکدیگر را پر می کردند ولی به مرور تک فرزندی در جامعه رایج شد لذا اکنون بچه ها منزوی شدند و بیشتر بازیهایشان یک نفره یا حداکثر دو نفره می باشد و ارتباطشان بیشتر با اسباب بازیهای خودشان است و عملا تحمل دیگران را از دست داده اند.
این جامعهشناس زندگی شهری و مکانیکی را از دیگر عوامل کاهش آستانه تحمل مردم جامعه برشمرد و افزود: در گذشته بچه ها در فضاها و محیط های باز و آزاد رشد می کردند ولی اکنون آپارتمانهای تودرتو و برج های بی سر و ته و بلند موجب شدهاند که ارتباطات یک ارتباط تصنعی،صوری و خشک شود و خود بافت آپارتمانی نیز انرژی های منفی را در میان مردم متصاعد می کند و شاهد هستیم بیشتر افراد در این آپارتمان ها دچار افسردگی ها و نارسایی های روحی و روانی می باشند.
مردم جامعه مانند ماشین و سیستم های مکانیکی شدند
این استاد دانشگاه با اشاره به مشکلات اقتصادی به عنوان یکی دیگر از مسایل مهم در کاهش آستانه تحمل مردم اذعان کرد: این مسئله به ویژه در کلانشهرها نکته بسیار مهم و ضروری می باشد، هم نیازهای افراد افزایش یافته و هم درآمدهای آنها متناسب با نیازهای افراد افزایش نیافته است لذا چشم و همچشمی ها، توجه به عوامل مختلفی که در برداشت های اجتماعی تاثیرگذار است در این امر دخیل هستند، امروزه مردم خسته از کار و مشکلات می باشند، هر کس دهها وام، قسط، اجاره منزل، هزینه های رفت و آمد و حمل و نقل و مسایل اینچنینی دارند که به نوعی می توان گفت افراد درگیر خودشان هستند مانند ماشین و سیستم های مکانیکی شدند در نتیجه فرصت پرداختن به خود و دیگران را ندارند؛ بی خودی سرشان شلوغ و گرفتار هستند و این گرفتاری ها هم روز به روز در حال افزایش می باشد و افراد هم در این مشکلات دست و پا می زنند.
حجت الاسلام میرمرشدی بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی که مردم را درگیر کرده همین است که نمی توانند خودشان را تنظیم کنند. همیشه وقت کم می آورند با اینکه وقت سوخته و از بین رفته زیادی دارند همیشه وقت کم دارند لذا می بینیم مثلا طرف می آید مترو یا اتوبوس با خودش درگیر است، حوصله اینکه کسی بخواهد از او سوالی کند یا حرفی بزند را ندارد، دوست دارد در مسایل خود غرق شود و اگر هم کسی طعنه یا برخوردی با او داشته باشد ایجاد درگیری و عدم تحمل یکدیگر می شود.
خودخواهی ها و نبود فرهنگ اجتماعی درست در کاهش آستانه مردم تاثیرگذار است
این جامعه شناس خودخواهی ها و نبود فرهنگ اجتماعی درست را از دیگر عوامل کاهش آستانه تحمل جامعه عنوان کرد و افزود: ما انسان ها نسبت به گذشته بسیار خودخواه شدیم، فقط به خودمان می اندیشیم، مشکلات دیگران و همسایه برایمان مهم نیست، این هم به دلیل وجود مشکلات زیاد جامعه می باشد.
تبدیل تربیت های عاطفی به تربیت های مکانیکی و کامپیوتری
وی با اشاره به مسئله مهم تربیت به عنوان عاملی تاثیرگذار در این امر اظهار کرد: تربیت های امروز ما بیشتر از تربیت های عاطفی به تربیت های مکانیکی و کامپیوتری تبدیل شده است. امروزه بیشتر ما غرق در موبایل، خلوت و تنهایی خودمان هستیم اصلا فرصت پرداختن به اطرافیان را نداریم، تا حدودی هم زمان خواب و بیداری هایمان تغییر کرده در گذشته مردم ساعت 8 و 9 شب می خوابیدند و سحر بیدار می شدند ولی امروزه تا نیمه های شب بیدار هستند و صبح ها دیگر حال بیدار شدن ندارند. امروزه در محل کار و اجتماع خواب آلوده هستیم و خواب آلوده و کسل با مردم تماس می گیریم، همیشه خسته ایم و احساس ناتوانی و ضعف داریم.
وی ادامه داد: این مسئله یک مقدار هم به شیوه تعذیه ما مربوط است که اصلا تنظیم شده نیست صبحانه که اساسی ترین موارد در تغذیه انسان است متاسفانه به فراموشی سپرده شده و خیلی ها میل نمی کنند، وعده های غذایی به هم ریخته است، این عوامل باعث کسالت و پنجری فکری و تولید عارضه برای افراد جامعه می کند.
لزوم اصلاح سیستم خواب ،بیداری و تغذیه افراد
این استاد دانشگاه اظهار کرد: برای اینکه این موارد اصلاح شود بایستی سیستم خواب، بیداری و تغذیه را اصلاح و سیستم ارتباط اعضای خانواده با یکدیگر را تنظیم کرد، سفره ها و غذا خوردن مشترک دورهمی را توسعه کرد، میهمانی ها و رفت و آمدها را زیاد کرد، میزان تشریفات را در میهمانی ها به حداقل رساند.
وی اذعان کرد: با توجه به اینکه امروزه مردم بیشتر در آپارتمان ها زندگی می کنند بایستی خانواده ها بیشتر در محیط های باز و تفریحی حضور پیدا کنند، باید زمان پرداختن به زندگی را از زمان پرداختن به کار جدا کرد و بایستی باور کرد که باید همدیگر را داشته باشیم و باید از فضای مجازی به فضای مکانیکی آمد و در این فضا حضور پیدا کرد.
حجت الاسلام میرمرشدی با اشاره به تاثیر آموزش مهارت و کنترل خشم در افزایش آستانه تحمل مردم تصریح کرد: هرگونه مهارت در هر زمینه ای می تواند تاثیرگذار باشد، اگر افراد جامعه آموزش ها و مهارت لازم را ببیند کمک می کند به اینکه بتواند بهتر فکر کند، بهتر تصمیم بگیرد و بهتر زندگی کند اما آموزش مهارت مانند همه آموزش ها، همه کار نیست چون ممکن است شما خیلی از مهارت ها را بیاموزید اما به کار نبندید مهم به کار بستن، اجرا و انجام مهارت است.
مدیران دلسوز و خوش اخلاق در شادابی و افزایش تحمل کارمندان نقش مهمی دارند
وی با اشاره به نقش آرامش در فضای شهری در افزایش آستانه تحمل مردم اذعان کرد: اگر ما حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم و دیگر برای رفتن به محل کار نیازی به رانندگی نداشته باشیم همین که یک ساعت رانندگی نکنیم یک ساعت آرامش روحی خواهیم داشت یا اگر سیستم آلایندگی هوا و محیط زیست را اصلاح کنیم همین که فرد در خیابان قدم می زند تنفس هوای سالم و رسیدن به ریه ها به آرامش شهری کمک می کند یا اینکه ساعت کار را به گونه ای تنظیم کنیم که تداخل زیادی با محیط شهری پیدا نکند یا اینکه محیط کار و نوع اداره یک مجموعه مدیریتی درست باشد بسیار تاثیرگذار هستند به عنوان مثال اگر در محیط کار رییس یک اداره یا شرکت یک فرد اخمو و بداخلاق باشد یا کارمندان، افراد حسودی باشند همه اینها در روحیه افراد تاثیر می گذارد اما اگر محیط کار محیط آرامی باشد و کارمندان احساس امنیت و ایمنی کنند و مدیران افراد دلسوزی باشند بسیار در شادابی افراد تاثیرگذار است./۱۳۲۵//۱۰۲/خ