انتخابات چالشزا؛ هدف اصلی شبکه های مجازی معاند نظام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، توانایی شبکههای اجتماعی به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ وب، به قدری روشن است که از حیطه دنیای مجازی خارج شده، جهان واقعی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد، به طوری که امروزه در هر حادثه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی ردپایی از فعالیتهای این شبکهها دیده میشود.
در سال 1388 درصد قابل توجهی از دانشجویان در انتخابات شرکت کردند؛ در حالی که در سالهای 86 و 87 حضور دانشجویان در مسائل سیاسی بسیار کم بود! اکثرا این دانشجویان اطلاعات خود را از فیسبوک گرفته بودند. این یعنی شبکه اجتماعی و تأثیر آن.
در همان انتخابات، روز بعد از اعلام نتایج، تعداد زیادی از مخالفان به خیابانها آمدند و در مدت زمان کوتاهی با هم شبکه شدند. این کار نیز از طریق فضای اینترنت و شبکههایاجتماعی امکان پذیر شد.
در شبکههای اجتماعی، اختلافها مهم نیست؛ در میان اعضای یک شبکه، ممکن است از هر مذهبی و گرایشی وجود داشته باشد. آنچه مهم است وجه اشتراک بین اعضای یک شبکه است که در مورد حوادث سال ۱۳۸۸ مخالفت ا نتیجه انتخابات بود.
حوادث پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ به روشنی نقش شبکههای اجتماعی مجازی را در جنگ نرم غرب با ایران نشان داد. بخش عمدهای از رخدادهای اعتراضی در ایران، طی ماههای پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم، در فضای مجازی ساماندهی شد.
به عنوان نمونههایی از کاربرد شبکه های اجتماعی مجازی، میتوان به فعالیتهای ذیل علیه کشورمان اشاره کرد:
۱. به چالش کشیدن انتخابات و تکرار دروغ بزرگ تقلب در انتخابات؛
۲. پوشش خبری عیر واقعی اغتشاشات؛
۳. توهین و فحاشی؛
۴. دخالت آشکار برخی سیاستمداران و دولتمردان غربی در مسائل داخلی ایران و دام زدن به ناارامی های موجود؛
۵. بیانیه نویسی، نامه نکاری و راه اندازی کمپین علیه انقلاب اسلامی به بهانههای مختلف؛
۶. هدایت و آموزش و تشویق اندک هواردران داخلی برای هنجار شکنی و ایجاد ناامنی در جامعه؛
۷. هتک حرمت مسؤولان و تودههای مختلف مردم./۹۹۸/ت۳۰۳/س
منبع: کتاب «مدیریت فضای مجازی؛ فرصتها و آسیبها»؛ نوشته محمود صلاحی؛ اندیشکده مدیریت اسوه