۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۸
کد خبر: ۵۰۲۴۵۰
خاطرات تبلیغی آیت الله صادقی؛

طلبه ای که در ۱۶ سالگی به سفارش آیت الله صدوقی تبلیغ رفت

در سن ۱۶ سالگی مرحوم صدوقی همراه فردی از اهالی روستای جنت آباد، به مدرسه علمیه فیضیه می رود و با توجه به استعدادهای آیت الله صادقی او را برای تبلیغ در ماه رمضان به روستای جنت آباد می فرستد.
آیت الله صادقی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، حاج شیخ عباسعلی صادقی، متولد سال 1304 هجری شمسی از روستای «کی‌سار» استان اصفهان است و هم اکنون در سن حدود 96 سالگی به سر می برد، شاگردان فراوانی در استان لرستان نزد آیت الله صادقی، این استاد گران‌قدر کسب علم کرده‌اند.

آیت الله حاج شیخ عباسعلی صادقی، از سن هفت سالگی قدم در عرصه طلبگی نهاد، پدربزرگ مادری وی روحانی بود و در روستا به تبلیغ پرداخته نماز جماعت برگزار می کردند و به منبر می رفتند، فعالیت ایشان علاقه روحانی بودن و طلبگی را در وجود شیخ عباسعلی صادقی زنده می کند.

برادر بزرگتر آیت الله صادقی نیز همچون برادرش قصد داشت راه پدربزرگشان را ادامه دهد و بتواند به عنوان یک طلبه به دین و مردم خدمت کند، اما موفق نشدند و شیخ عباسعلی با توجه به استعدادهایی که داشت در سایه علاقه زیاد موفق می شود راه پدربزرگ خود را ادامه دهد.

عباسعلی صادقی در دوران هفت سالگی شروع به حفظ کتاب شرح امثله می کند و از سن 10 سالگی روضه خوانی را آغاز و به منبر می رود و در زمینه تبلیغ فعالیت خود را آغاز می کند.

آیت الله صادقی در آن دوران نزد پدر و مادرش در روستا زندگی می کرد و با توجه به علاقه و استعداد طلبگی که در وجودش بود، دایی بزرگوارشان آقای رضوانی او را در سن 14، 15 سالگی به قم می برد و سرپرستی عباسعلی صادقی را عهده دار می شود و او درس خواندن در حوزه را نزد مرحوم شهید صدوقی امام جماعت یزد شروع می کند و در مدرسه علمیه فیضیه تحصیل می کند.

آیت الله حاج شیخ عباسعلی صادقی امروز در سن 96 سالگی از خاطرات تبلیغی خود می گوید، یادآور می شود در سن 16 سالگی مرحوم صدوقی همراه فردی از اهالی روستای جنت آباد، به مدرسه علمیه فیضیه می رود و با توجه به استعدادهای آیت الله صادقی، او را برای تبلیغ در ماه مبارک رمضان به روستای جنت آباد، در فاصله 10 تا 12 کیلومتری استان قم می فرستد.

آیت الله صادقی می گوید در آن دوران اهالی روستا برایشان سخت بود که باور کنند پسری 16 ساله فعالیت تبلیغی داشته باشد، به منبر برود و نماز جماعت برگزار کند، آنها به آن شخص که به نمایندگی از اهالی روستا فرستاده بودند تا برایشان روحانی ببرد، اعتراض داشتند و از حضور من ناراضی بودند.

حضور مردم در این روستا اولین فعالیت تبلیغی بود که آغاز کردم و خلاف تعجب مردم روستا شروع کردم به منبر رفتن، اقامه نماز جماعت و سخنرانی کردن، مردم روستای جنت آباد با وجود اینکه نسبت به سنم حساس بودند ولی فعالیت تبلیغی مرا که دیدند کم کم علاقه بیشتری به حضور من بین خودشان نشان می دادند.

روستای جنت آباد در آن زمان فقط 15 خانوار از اهالی روستا وضع مالی بهتری داشتند و در این ایام مرا برای افطار و سحر دعوت می کردند و من تا پایان ماه مبارک رمضان هر روز مهمان یک خانواده بودم و شب اول پس از افطاری خوردن از صاحب خانه خواستم مردم روستا را به منزل خود دعوت کند تا فعالیت خود را آغاز کنم، نظر من این بود که مردم باید از برکات این ماه بهره مند شوند و حضور من برای انجام وظفیه است.

اهالی روستا هرشب پس از افطار و سحر جمع می شدند و با اقامه نماز جماعت، تفسیر قرآن برگزار می کردم و آیات قرآن را تلاوت می کردم، به سؤالات مردم پاسخ می دادم و احکام شرعی را عنوان می کردم پس از انجام وظایف خود، آن فرد که به نمایندگی اهالی روستا مرا برای تبلیغ پس از معرفی مرحوم صدوقی به روستا برد، بلند شد و گفت ای مردم که مرا سرزنش می کردید من و شما نمی دانیم این جوان کیست بلکه آیت الله صدر و آیت الله صدوقی که او را فرستادند می دانند ایشان چه توانایی دارند.

گفتنی است، جنت‌آباد روستایی است در بخش مرکزی قم که در ۱۷ کیلومتری جاده قم کاشان قرار دارد و نخستین محل تبلیغی آیت الله حاج شیخ عباسعلی صادقی، از اساتید برجسته حوزه علمیه لرستان و سرپرست حوزه علمیه کمالیه خرم آباد است.

آیت الله صادقی با بیان اینکه در طول سال سه سفر تبلیغی در شهرهای مختلف داشته است، افزود: در ماه مبارک رمضان، عاشورا و دهه آخر صفر به تبلیغ می پرداختم و در این راستا شور و شوقی وصف ناشدنی در انتقال داشته های خود به مردم داشتم و از اینکه می توانستم به دین و مردم خدمت کنم همواره خشنود هستم.

آیت الله صادقی با اشاره به خاطره دیگری که در عرصه تبلیغ در دوران جوانی داشته است، عنوان کرد: برای سفر تبلیغی به روستایی بین آمل و بابل مازندران سفر کردم و در آن روستا قرار بود در طول مدت این 10 روز فعالیت تبلیغی خود مهمان آقای سیدی از اهالی آن روستا باشم، زمانی که وارد منزل این شخص شدم خانم آقاسید آمدند و مقداری از موهای سرش بیرون بود و من سرم را پایین گرفتم و در حین احوالپرسی به کتابی که جلوی دستم بود نگاه کردم.

آیت الله صادقی با بیان اهمیت و ضرورت تبلیغ به ویژه تبلیغ چهره به چهره بیان داشت: در این راستا باید مبلغان ابتدا به شرایط سنی مخاطب و میزان توانایی آنان در درک مطالب آگاه باشند، سپس بر اساس نیازهای روز جامعه محورهای سخنرانی خود را مشخص کنند.

مبلغان قرآن را محور فعالیتهای خود قرار دهند

سرپرست حوزه علمیه کمالیه خرم آباد با تأکید بر ضرورت توجه مبلغان به تعالیم قرآنی در عرصه تبلیغ خاطرنشان کرد: انس با قرآن و الگو گرفتن از دستورات قرآنی در رسیدن به سبک زندگی اسلامی اثرگذار است.

وی از مهم ترين وظايف مبلغان را تعليم مردم عنوان کرد و گفت: پیش از تعلیم باید به امر تربیت توجه داشت همانگونه که در آیات قرآن نیز پیش از تعلیم به تربیت و تهذیب نفس اشاره شده است.

آیت الله صادقی با اشاره به هجمه های فرهنگی و تلاش دشمن در طول تاریخ برای گمراهی آحاد مردم به ویژه نسل جوان در جامعه اظهار داشت: مبلغان با انجام فعالیت تبلیغی خود باید در برابر ین هجمه ها و توطئه ها بایستند./200/9459/ب1

ارسال نظرات