۱۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۰۰
کد خبر: ۵۰۳۹۵۵
شرح دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان؛

پذیرش عذر بنده در سایه دوری از گناه

بنده از خدا می خواهد که دست از مؤاخذه او بخاطر لغزش هایش بردارد و عذر او را بپذیرد و به او کمک کند تا در معرض آفات نباشد.
رمضان

آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا به شرح و تفسیر دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان پرداخت که در ادامه می آید:

«اللهمّ لا تؤاخِذْنی فیهِ بالعَثراتِ واقِلْنی فیهِ من الخَطایا والهَفَواتِ ولا تَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا والآفاتِ بِعِزّتِکَ یا عزّ المسْلمین»

 «ای خدا در این روز من را به لغزش هایم مؤاخذه نکن، عذر خبط و خطاهایم را بپذیر و مرا هدف تیر بلاها و آفت ها قرار نده به حق عزت و جلالت ای عزت بخش اهل اسلام»

در این روز خدای متعال را به عزتش قسم می دهیم که چند چیز را از ما دور کند و بعضی امور را از ما بپذیرد.

بنده از خدا می خواهد که دست از مؤاخذه او بخاطر لغزش هایش بردارد و عذر او را بپذیرد و در معرض آفات نباشد.

از همه اینها یک چیز فهمیده می شود و آن هم فقر است؛ این بیان یعنی خدایا من هیچم و از خودم هیچ چییز ندارم و هرچه هست تویی.

اینکه انسان، فقر ذاتی خود را درک کند، خود بینی، تکبر و عجب نداشته باشد و برای خود در عالم چیزی قائل نباشد، این نشان دهنده روشن بودن و بیدار بودن انسان است.

گناه و خطا یعنی همان لغزش ها و آفات که آثار فراوانی دارد و باید زود رفع اثر کرد و در غیر این صورت به انسان می چسبد و ماندگار خواهد بود و انسان را بیچاره می کند.

در حالات اولیای خدا و انبیای الهی دیده می شود که یک ترک اولی بلاهای سخت و جانفرسا برای آنها به دنبال داشته است.

حضرت آدم و حوا طبق برخی نقل ها چهل سال گریه می کردند که به هم نزدیک شوند در حالی که فاصله بین آنها فاصله بین صفا و مروه بوده است.

در برخی روایات اشاره شده است که چهل سال دوری یعقوب و یوسف بخاطر یک ترک اولی از جانب حضرت یعقوب بود که به این فراغ و دوری جانسوز مبتلا شد.

باید از خداوند متعال درخواست کرد که ما را دستگیری کند و انسان غافل در معرض سقوط نجات پیدا کند؛ اگر در معرض خطا قرار گرفتیم آیا آنقدر خودسازی کرده ایم که دچار لغزش و انحراف نشویم و صبور و شکور باشیم؟ پس بسیار سخت است و باید خدا را قسم داد و از خدا خواست که در این زمینه ها از ما دستگیری کند.

او مولای ماست، غنی به ذات است؛ حی و قادر و عالم است و ما ضعیف و فقیر و جاهل و ناقص هستیم.

خدا را به عزتش قسم می دهیم در این ماه مبارک رمضان و در این روزهای پر برکت، همه ما مشمول رحمت و مغفرت آن عزیز رحیم قدیر غنی باشیم ان شاءالله./872/ت۳۰۲/ی

ارسال نظرات