۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۰۶
کد خبر: ۵۰۴۱۲۵
شرح دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان؛

خشوع و شرح صدر رمز قبولی اعمال

یکی از لوازم کار اهل ایمان شرح صدر است و در هر امر از امور که مربوط به دنیا و آخرت باشد اگر ضیق صدر باشد کار پیش نمی رود.
ماه رمضان و قرآن

آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا به شرح و تفسیر دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان پرداخت که در ادامه می آید:

«اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین»

«خدایا در این روز طاعت خاشعان را به من روزی کن و سینه مرا شرح صدر بده به حق امن بخشی خودت ای امان دهنده دلهای ترسان»

اطاعت خدا اگر از روی خشوع نباشد عبادت نیست و مورد قبول خداوند نیز نمی باشد؛ اگر عبادت از روی خشوع نباشد برای انسان کبر و خودبزرگ بینی می آورد و انسان را دچار عجب می کند و انسان را از خدا طلبکار می کند.

این عبادت به جای اینکه برای انسان مقرب باشد، مبعّد و دور کننده می شود بنابر این بنده در این دعا از خداوند می خواهد که ای خدا خشوع از من دور نشود و إلّا گرفتار خواهم شد.

بندگی خدا باید بدون غرور باشد؛کبر ضد خشوع  است، کبر عبادت را خراب می کند، شیطان به خاطر همین کبر از درگاه الهی رانده شد و بندگی 6 هزار ساله اش را به علت عدم خشوع در عبادت از دست داد.

در روایت وجود دارد که خاشع مانند کسی است که روی سرش پرنده وحشی نشسته است و باید مراقب باشد که این پرنده پرواز نکند؛ حالت خاشعین در برابر خداوند متعال این گونه است.

به عبادت های خود نگاه کنیم که چگونه است؛ خشوع داریم یا نداریم.

اللهم ارزقنی فیه طاعت الخاشعین؛ وقتی عبادت شبیه عبادت خاشعین شد، آن زمان انسان فرقان هم به دست می آورد که راه را از بیراهه تشخیص دهد و در مسیر حرکت کند.

بنده در این روز بعد از خشوع از خداوند شرح صدر و فروتنی می خواهد و این شرح صدر و فروتنی نعمتی است که خداوند به انبیاء داده است.

حضرت موسی(ع) همین را درخواست کرد:«رب اشرح لی صدری» ولی خدای تعالی به پیامبر اکرم(ص) ابتدائاً این شرح صدر را داد:« الم نشرح لک صدرک»

یکی از لوازم کار اهل ایمان شرح صدر است و در هر امر از امور که مربوط به دنیا و آخرت باشد اگر ضیق صدر باشد کار پیش نمی رود.

رسول خدا(ص)برای کسی که شرح صدر دارد علائمی را ذکر کرده اند؛ حضرت برای ابوذر این علائم را بیان کردند: دلت از دنیا کنده می شود و به سمت آخرت میل می کند و قبل از رسیدن مرگ برای آن استعداد پیدا می کنی؛پیامبر(ص) این سه حالت را به عنوان علامت شرح صدربیان کردند.

اگر شرح صدر نباشد انسان در امور عبادی و مسائل آخرت هم دچار مشکل می شود؛ لذا این دعا یکی از دعاهای زیبا است که در این روز از خداوند تبارک و تعالی می خواهیم که همه ما را بهره مند از خشوع و شرح صدر بگرداند ان شاءالله./872/ت۳۰۲/ی

ارسال نظرات