يكي از آثار امام شناسي رسيدن به معرفت الهي است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار بعد از ظهر امروز در جلسه تفسير مسجد آيت الله رضوي كاشاني، با تبريك ولادت كريم اهل بيت امام حسن مجتبي(ع) گفت : پيامبراكرم(ص) در حديث ثقلين مكرر به مردم مي فرمايد ‹‹اِنّي تارِکٌ فيکُمْ الثِّقلَينِ کِتابَ اللهِ وَ عِتْرَتي›› من ميان شما دو گوهر گرانبهاي كتاب الله و اهل بيت را به ارث مي گذارم و مي روم.
وي افزود: ‹‹مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا ابدا›› مادامي كه همزمان هم به قرآن و هم اهل بيت(ع) چنگ بزنيد و يكي را بدون ديگري نخواهيد مانند اهل سنت كه به تصور خود به قرآن چسبيدند و اهل بيت را رها كردند و حتي به قرآن نيز به خوبي تمسك نكردند، چرا كه اگر تمسك به قرآن كرده بودند به اهل بيت هم تمسك مي كردن.
امام جمعه موقت كاشان، گفت: ماشيعيان نيز به اهل بيت چسبيديم و قرآن را رها كرديم، ضمن اينكه به اهل بيت هم به درستي تمسك نكرديم چرا كه اگر واقعا پيرو اهل بيت(ع) بوديم، اين بزرگواران مي فرمايند قرآن نيز همراه با ما است، قرآن و اهل بيت(ع) مكمل يكديگر هستند.
حجت الاسلام اسلامي تبار، گفت: پيامبر پيش بيني چنين تفكري را كرده بود كه مي فرمايد ‹‹مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا›› اگر مطيع هر دو، قران و اهل بيت(ع) باشيد ‹‹لَنْ تَضِلُّوا ابدا›› هرگز گمراه نمي شويد ‹‹وَ إِنَّهُمَا لَنْ يفْتَرِقَا حَتَّى يرِدَا عَلَي الْحَوْضَ›› چرا كه اين دو تا روز قيامت كه در كنار حوض كوثر از يكديگر جدا نمي شوند.
وي با اشاره به اينكه، پيامبر اكرم(ص) دو امانت گرانبهاي قرآن و عترت را به ما سپرده است، گفت: وظيفه ما در قبال اين دو امانت بزرگ، امانتداري است و نبايد در امانت خيانت نكنيم، بنابراين ما هم در مقابل قرآن و هم در قبال اهل بيت(ع) مسؤوليت و وظيفه داريم و اين دو گوهر گرانبها امانت هستند و بايد خوب امانتداري كنيم.
امام جمعه موقت كاشان با اشاره به وظايف ما در قبال نگهداري از امانت اهل بيت(ع) گفت: اولين وظيقه ما در قبال اهل بيت(ع) شناخت امام و امام شناسي و اعتقاد به امامت و مقامات، فضائل، شئونات و حقوق آنها نسبت به ما است كه همه اينها در قالب معرفت به امام و شناخت امام قابل تعريف است، از اين رو پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد، هركس بميرد و امام زمان خودش را نشناسد به مرگ جاهليت از دنيا رفته است.
حجت الاسلام اسلامي تبار، گفت: اعتقاد به امامت به معناي اعتقاد به مجموع همه دوازدهم امام با يكديگر است و اين درحالي است كه ما امروز شيعه چهار امامي به بالا داريم اما ما افتخار اين را داريم كه شيعه دوازده امامي هستيم و خداوند نيز از ما اعتقاد به دوازده امام را با هم ميخواهد.
وي در ادامه با اشاره به بخشي از آثار و دستاوردهاي بي شمار امام شناسي، افزود: يكي از آثار امام شناسي رسيدن به معرفت الهي است، بنابراين هركس بخواهد خدا را بشناسد بايد از طريق امام بشناسد و خدا شناس واقعي اهل بيت(ع) هستند و اگر ما بخواهيم خدا را بشناسيم بايد از طريق اهل بيت(ع) خدا را بشناسيم و اين نياز به اين داردا كه اهل بيت، امام و بنده شايسته و صالح خدا را وابسته به سرچشمه وحي بدانيم.
امام جمعه موقت كاشان، دستيابي به مذهب صحيح در معارف را دومين دستاورد امام شناسي و اعتقاد به امام دانست و عنوان كرد: در مسائل اعتقادي قيامت، برزخ، نبوت، امامت، معاد، جهان هستي و مسائل مختلف اعتقادي حرف زياد است، اما حرف صحيح را اهل بيت(ع) مي زنند.
حجت الاسلام اسلام تبار، فراگيري راه بندگي را سومين دستاورد امام شناسي و اعتقاد به امام دانست و گفت: اگر بخواهيم خدا را بندگي كنيم بايد از اهل بيت(ع) راهنمايي گرفت.
وي، دستيابي به الگوي كامل در زندگي فردي و اجتماعي را چهارمين دستاورد امام شناسي اعلام و اظهار داشت: جامعه نيازمند الگو است و هركسي به دنبال الگويي است اما برخي الگوهاي خوبي نيستند و انسان را از راه به بيراهه مي برند و به جاي هدايت انسان را منحرف ميكنند.
حجت الاسلام اسلامي تبار با اشاره به اينكه، بهترين وكاملترين الگو زندگي اجتماعي و اخلاقي و سياسي، اهل بيت(ع) هستند، گفت: يكي از دستاوردهاي شناخت از امام و امام شناسي و معرفت، رسيدن به الگوي كامل اهل بيت(ع) است.
امام جمعه موقت كاشان همچنين قرارگرفتن در صراط مستقيم و شاهراه سعادت حقيقي را پنجمين دستاورد امام شناسي و اعتقاد به امام دانست و گفت: براي وارد شدن به صراط مستقيم در دنيا و در شاهراه سعادت و خوشبختي دنيا بايد به دنبال اهل بيت(ع) بود ضمن اينكه پيروي و تبعيت از اهل بيت(ع) نيز نيازمند اعتقاد به امامت و امام شناس بودن است.
حجت الاسلام اسلامي تبار، يادآور شد: اهل بيت(ع) مانند قرآن يك امانت الهي نزد ما هستند و وظيفه ما نيز امانت داري است و براي امانت داري نياز به انجام وظايف خود در قبال اهل بيت(ع) است و اولين وظيفه ما در اين راه شناخت امام و امام شناسي و معرفت به امام است.
وي، محبت و مودت به اهل بيت(ع) را دومين وظيفه خود نسبت به اهل بيت دانست اعلام كرد و اظهار داشت: خداوند به پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد به مردم بگو ‹‹ قُل لا أَسئَلُكُم عَلَيهِ أَجراً إِلاَّ المَوَدَّةَ فِي القُربى›› من درمورد اجر رسالت چيزي از شما نمي خواهم و تنها درخواست من از شما اين است كه اهل بيت مرا دوست داشته باشيد.
امام جمعه موقت كاشان، اطاعت پذيري از اهل بيت را سومين وظيفه ما نسبت به اهل بيت دانست و گفت ‹‹ أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَوَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ›› هركس از اهل بيت(ع) اطاعت كند از خدا اطاعت كرده است.
حجت الاسلام اسلامي تبار همچنين اخذ علم را چهارمين وظايف خود در قابل اهل بيت(ع) دانست و گفت: خداوند علم دين را به پيامبر داده است و پيامبر نيز به اهل بيت سپرده است، بنابراين اگر بخواهيم مسائل ديني و احكام فقهي و شرعي و اعتقادي و سياسي و احكام آنها را كسب كنيم بايد از اهل بيت بگيريم كه آنها دين شناس واقعي هستند./1307/۲۰۲/ب۱