۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۵
کد خبر: ۵۰۶۰۶۴
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج ابوالقاسم:

مشروعیت حکومت اسلامی با اذن الهی است

نماینده زنجان در مجلس خبرگان گفت: از منظر شرع مقدس اسلام حکومت بر اساس حق استوار است تا جایی که مشروعیت حاکمیت دینی با اذن خداوند متعال است.
حجت‌‌الاسلام حاج ابوالقاسمی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم امروز در آیین بیان 5 درس قرآنی مراسم ترتیل خوانی قرآن کریم آستان مقدس حضرت معصومه(س) که در شبستان بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان این‌که اعمال عبادی مؤمن دارای آثاری است، اظهار داشت: بر اساس آموخته‌های قرآنی اعمال مؤمن همواره دارای آثاری است که زندگی او را تحت‌الشعاع آثار خود قرار می‌دهد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری به آیه 26 سوره صاد اشاره کرد و عنوان داشت: دومین درس قرآنی جزء 23 قرآن کریم به الگوی حاکمیت و حکومت از منظر قرآن شرع مقدس اسلام اشاره دارد.

وی ادامه داد: حکومت بر اساس حق استوار است نه بر اساس خواسته‌ها و امیال انسان‌ها؛ این در حالی است که از منظر قران کریم حاکمیت حق خداوند متعال است و خداوند منان به هرکسی که او را در شأن حاکمیت دینی ببیند حکومت را بر عهده او قرار خواهد داد.

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) بابیان این‌که مشروعیت حاکمیت دینی با اذن خداوند متعال است، ابراز داشت: این الگوی از حاکمیت بر اصول و مبانی تشریع شده از سوی خداوند متعال اداره می‌شود؛ بر این اساس امام علی(ع) در اعلان رسمی خود به عموم امت می‌فرماید «هرکس که شما او را انتخاب کنید من هم شاید از او اطاعت کنم» بر این مدار تأکید حضرت بر واژه «لعل؛ به معنای شاید» نشان از آن است که امام علی(ع) حکومت مشروع را بر محور اذن پروردگار عالم قبول داشته این در حالی است که برخی همچنان با ترجمه غلط این عبارت نظر امام را در مورد سبک حکومت و حاکمیت اسلامی با ادبیاتی مقابل این مفهوم توصیف می‌کنند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری بابیان این‌که آیه 46 سوره صاد به آثار تربیتی توجه به معاد در سبک زندگی مؤمن تصریح داشته است، گفت: یاد آخرت انسان را از انحراف و حرکت در غیر صراط مستقیم بازمی‌دارد؛ بر این اساس یک‌پنجم آیات قرآن کریم را آیاتی متضمن مفهوم معاد شکل داده است.

وی ادامه داد: ابی عبیده از امام باقر(ع) تقاضای موعظه‌ای کرد، ایشان به عملی توصیه نمودند که اثر آن زهد در دنیاست چنانکه نقل‌شده است «قُلْتُ لاَِبِی جَعْفَرٍ علیه السلام حَدِّثْنِی بِما اَنتَفِعُ بِهِ فَقالَ یا اَبا عُبَیدَةَ اَکْثِر ذِکْرَ الْمَوتِ فَاِنَّهُ لَمْ یُکْثِر الاِْنسانُ ذِکْرَ الْمَوتِ اِلاَّ زَهِدَ فِی الدُّنْیا؛ به امام باقر(ع) عرض کردم: چیزی بفرماید که از آن سود برم. فرمود: ای ابا عبیده زیاد مرگ را یاد کن چه هر انسانی آن را بسیار یاد کند، نسبت به دنیا بی‌رغبت می‌شود»

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) اخلاق را زمینه قبولی اعمال مؤمن توصیف کرد و اظهار داشت: از منظر قرآن کریم مربی و معلم باید خود پیشگام در عملیاتی کردن آموزه‌های خود باشد بر این اساس اگر معلم خود اهل عمل به کلامش نباشد تبلیغ و آموزش او مؤثر واقع نخواهد شد./837/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات