منشأ نابساماني های جامعه جهل و منشأ سعادت و سلامت جامعه علم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي شنبه شب در چهل و چهارمين جلسه شوراي فرهنگ عمومي شهرستان كاشان، گفت: اعتياد و طلاق از تهديدها و آسيب هاي جامعه امروز است كه بايد در كارگروه هاي شوراي فرهنگ عمومي، آسيب شناسي و درصد تأثيرگذاري هر يك از اين آسيب ها بر سلامت خانواده احصاء و اولويت آن مشخص شود.
وي افزود: براساس روايات و آيات قرآني و سيره و سنت در بحث تربيت، علت و منشاء همه نابساماني هاي جامعه از جمله اعتياد، طلاق و غش در معامله جهل انسانها است و علت و منشاء سعادت و سلامت جامعه علم است، بنابراين يكي از دلايل اختلافات خانوادگي منجر به طلاق جهل زوج و زوجه است كه مرد به وظايف خود نسبت به همسر آگاهي ندارد و زن نيز به وظايف خود نسبت به شوهرآگاهي ندارد.
آيت الله نمازي گفت: آيات و روايات قرآني سرشار از مسائل مربوط به خانواده، حقوق مرد نسبت به مرد و حقوق زن نسبت به مرد و حقوق فرزندان نسبت به والدين است، اما بيشتر مردم جامعه نسبت به اين مسائل آگاهي ندارند و هنر استفاده از دستورات اسلام در مسائل مربوط به خانواده را ندارند.
نماينده ولي فقيه در كاشان يادآور شد: در روايت از امام معصوم بهترين جمله اي كه مرد مي تواند به خانواده خودش بگويد اين است كه من شما را دوست دارم، چرا كه اين كلمه هيچگاه از حافظه زن حذف نمي شود و اين جمله دائما در ذهن زن مرور ميشود.
وي استفاده از جملات محبت آميز را سبب قوام و دوام خانواده دانست و عنوان كرد: هرگونه برخورد منفي در خانواده داراي آثار سوء است و هرگونه برخورد مثبت و عالمانه و حكيمانه در خانواده سبب استحكام خانواده خواهد شد، بنابراين نوع ادبيات زوج و زوجه در خانواده ميتواند سبب موفقيت و يا عدم موفقيت خانواده باشد.
به گفته وي، منشأ درصد بالايي از اختلافات و منازعات در خانواده ها عدم آگاهي و جهالت نسبت به شرح وظايف زوج و زوجه است و اين در حالي است كه در نظام تربيتي اسلام غني ترين منابع كه آيات و روايات است در اختيار ما قرار دارد.
آيت الله نمازي در ادامه فلسفه تأسيس و تشكيل خانواده را اجتماعي بودن انسان دانست و گفت: انسان نمي تواند تنها زندگي كند و بشر فطرتا براي زندگي خود نياز به يك انيس و مونس دارد چرا كه تنهايي براي انسان قابل تحمل نيست و نياز به همكلام و هم نشين دارد، بنابراين يكي از آثار وجود آفرينش خلق همسر است تا انسان احساس آرامش كند.
وي افزود: خداوند به طور فطري بين زوج و زوجه و مذكر و مونث محبت قرار داده است و اين محبت در قدم اول تكويني است و به طور طبيعي جنس مذكر گرايش به جنس مونث دارد و عكس آن نيز بطور طبيعي جنس مونث نسبت به جنس مذكر گرايش دارد.
نماينده ولي فقيه در كاشان با تأكيد بر تبديل جهل به علم، اظهار داشت: براي رسيدن به اين هدف بايد ميزان آگاهي و معرفت افكار عمومي و جامعه توسط كارشناسان و متخصصان ماهر افزايش تا جهل را تبديل به علم كرد.
وي از مساجد به عنوان يكي از ظرفيت هاي آسيب شناسي طلاق و مفاسد اجتماعي در جامعه نام برد و با اشاره به اينكه از اين ظرفيت به خوبي استفاده نمي شود، گفت: در كدام يك از مساجد هرشب يك روايت در رابطه با مسائل خانواده توسط امام جماعت مساجد بيان مي شود.
آيت الله نمازي منشأ گرايش جوانان به اعتياد را عدم جاذبه در خانواده ها دانست و گفت: زماني كه پدر و مادر نتوانند براي فرزندان خود در خانواده جاذبه ايجاد كنند فرزندان نيز اين نقيصه را در بيرون از خانواده و در بين دوستان خود جست و جو خواهند كرد و همين مسأله سبب انحراف جوانان و گرايش آنها به اعتياد خواهد شد.
به گفته وي، وقتي خانواده جاذبه خودش را از دست داد، سبب فرار دختران و پسران جوان خواهد شد كه اين موضوع اساسي نياز به آموزش در مقطع آموزش و پرورش دارد چرا كه يكي مسائل مبتلابه در مدارس و دانشگاه ها مسائل حقوق خانواده،كيفيت زندگي، كيفيت تعليم و تربيت و كيفيت پوشش است.
نماينده ولي فقيه در كاشان گفت: تنها راه مقابله و برون رفت از مشكلات، تهديدات، طلاق و اعتياد و آسيب هاي اجتماعي استفاده از ظرفيت هاي مساجد، نمازهاي جمعه و دانشگاه ها است كه در دانشگاه ها با تربيت نيروي آگاه و متخصص در اين زمينه، براي رفع مشكلات اجتماعي از اين افراد متخصص استفاده كرد.
در ادامه مصطفي جوادي، رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان تجميع بودجه هاي فرهنگي را امكان پذير ندانست و اظهار داشت: ما مي توانيم در اجراي برنامه هاي فرهنگي به يك همدلي قابل قبولي برسيم تا از موازي كاريها در اين بخش جلوگيري شود و يكي از راههاي تحقق اين همدلي از طريق شوراي فرهنگ عمومي شهرستان است.
جوادي يادآور شد: يكي از زيرساخت هاي اجراي برنامه هاي فرهنگي در شهرستان تهيه سالنهاي اجتماعات است كه تحقق اين امر مي تواند با يك همپوشاني بين بخشي انجام شود.
محمد حسين آقايي، رييس دادگستري شهرستان كاشان نيز از كاهش چهارونيم درصدي آمار طلاقهاي توافقي در شهرستان كاشان خبر داد و افزود: يكي از دغدغه هاي شوراي فرهنگ عمومي كاشان افزايش آمار طلاق در اين شهرستان بود كه خوشبختانه با مجموعه اقداماتي كه در شوراي فرهنگ عموميكاشان انجام شد در سه ماهه اول سال جاري آمار طلاق توافقي دركاشان نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار و نيم درصد كاهش داشته است.
وي افزود: اگر آمار ثبت طلاق در شهرستان كاشان بالاتر از شهرستانهاي ديگر است به دليل مراجعه از شهرهاي، قم، نطنز، بادرود و آران و بيدگل به كاشان است و اين در حالي است كه آمار دعاوي خانواده در كاشان رتبه سوم در بين دعاوي شعب دادگستري كاشان را دارد.
آقايي گفت: براي كاهش دعاوي خانوادگي سه شعبه تخصصي دادگاه خانواده از ابتداي خردادماه در دادگستري كاشان فعال شده است و امرزو دعاوي خانواده به صورت تخصصي در سه شعبه حقوقي و شعبه اول به صورت ويژه تحت عنوان شعبه اول خانواده، شعبه دوم خانواده و شعبه سوم خانواده رسيدگي مي شود و در تمام اين شعب، قاضي مشاور زن فعاليت دارد و وظيفه قاضي مشاور بعد از ارائه دادخواست حتما با زوجه صحبت و نظر فني وتخصصي خود را در زمينه امكان ادامه زندگي و يا عدم زندگي مشترك بين زوجين را اعلام كند.
رييس دادگستري كاشان با اشاره به اينكه سالانه بصورت ميانگين با 8 تا 10 درصد رشد پرونده روبرو هستيم، گفت: در سه ماهه اول سال جاري، هشت و نيم درصد در كل دعاوي نسبت به سه ماهه سال گذشته رشد داشته است./1307/۲۰۱/ب۲