اهمیت تطابق فکر و عقیده با واقعیات

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، جمعه شب در هیأت رزمندگان اسلام اصفهان، با بیان اینکه اعمال و رفتار انسان معلول طرز فکر او است، گفت: عقیده انسان به روی اعمال او اثرخواهد گذاشت، گاهی این اعتقاد حقیقت دارد و گاهی نیز اینطور نیست.
آیت الله مهدوی ادامه داد: آنچه از یکدیگر شاهد هستیم رفتار ظاهری است که این رفتارها و اعمال نتیجه افکار ما است، تمام رفتارهای روزانه ما و اعمال ما نتیجه فکری است که در سر ما است، انسان بر اساس عقیده خود و اعتقاداتی که دارد اعمالش در طول روز را انجام خواهد داد، مهمترین چیز در افراد اعتقادات آنها است.
ریشه اعمال هر شخص، افکار او است
وی با اشاره به اثرگذاری اعتقادات افراد به روی رفتارهای آنها تصریح کرد: ریشه هر عملی فکر است و به همین دلیل است که چگونه فکر کردن دارای اهمیت است، در بین خواهران شاهد هستیم برخی پوشش کامل دارند ولی برخی نه تنها پوشش کامل ندارند بلکه مخالف پوشش هستند، این نتیجه دو نوع طرز فکر است و بروز آن در ظاهر آنها مشخص میشود.
امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری روی فکر کاری است که دین برای ما انجام داده است، یکی از کارهای دین پرداختن به بحث اعتقادات و اصول دین و جهان بینی انسان است، دین آمده است تا روش صحیح فکر کردن را به ما آموزش دهد، اگر میگوییم خدایی هست باید با دلیل باشد و فکر ما باید با حقیقت خارجی مطابق باشد.
وی ادامه داد: وقتی که انسان در عقیده و فکر خود معتقد به وجود خدا نیست دیگر در رفتارهای روزمره او اثری از اعتقاد به خدا نخواهیم دید، ریشه اعمال اشتباه و فاسد افراد عقیده غلط است، وقتی کسی به وجود خدا معتقد نیست تمام زندگی او بر اساس مادیات پیش خواهد رفت، باید بدانیم فکر ما اثرگذارنده روی واقع نیست بلکه اعمال خود ما را مورد تأثیر قرار میدهد.
آیت الله مهدوی با تأکید بر عدم اثرگذاری افکار ما بر واقعیات، اظهار کرد: از این موضوع نتیجه میگیریم که اگر عقیده ما خلاف واقع باشد متضرر خواهیم شد چرا که رفتار ما بر اساس فکر ما است، گاهی ممکن است عقیده و فکر غلط ضرری بزرگ به ما برساند که نتوانیم جبران کنیم.
انحراف عقیده در خداشناسی بزرگترین ضرر برای انسان است
امام جمعه موقت اصفهان انحراف عقیده در خداشناسی را بزرگترین ضرر برای انسان توصیف کرد و گفت: اگر کسی خدا را نشناخت یا با شک و تردید خدا را شناخت بسیار در زندگی ضرر میکند، اگر ریشه و عقیده انسان محکم باشد رفتار صحیح خواهد داشت و به سعادت خواهد رسید.
وی با بیان اینکه واژه اعتقاد از کلمه عقد به معنای گره اخذ شده است، تصریح کرد: حرف "ت" که در کلمه اعتقاد وجود دارد به معنای اختیار است، یعنی این گره با اختیار ما بسته خواهد شد نه با زور و جبر و تحمیل، به همین دلیل است که به فکر میرسیم میگوییم اعتقاد و نمیگوییم عقد، چرا که در فکر انسان اختیار وجود دارد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به لزوم انطباق فکر با واقعیت خارجی، اظهار کرد: زمانی که فکر انسان با واقعیت خارجی منطبق شود تبدیل به اعتقاد میگردد، این موضوع نشان دهنده یک موضوع مهم است، و آن «لا إکراه فی الدین» است، اگر اکراه هم باشد در اعمال است، کسی که مدعی ایمان آوردن و قبول داشتن خداوند است باید اعمال و رفتار خود را کنترل کند و بایدها در اعمال انسان است.
آیت الله مهدوی با بیان اینکه وقتی کسی زندگی کردن در کشور اسلامی را میپذیرد باید رفتار ظاهری بر مبنای قوانین آن کشور را هم بپذیرد، عنوان کرد: در اعمال آزاد نیستیم بلکه در اعتقادات آزاد هستیم، از نظر اعتقادی فرد میتواند هر اعتقادی داشته باشد ولی اینکه کسی مدعی اعتقادی شود و عقیدهای را بپذیرد ولی خلاف آن عمل کند قابل قبول نیست.
وی با اشاره به وجود محدودیت در اعمال در تمام جوامع بشری، تصریح کرد: وجود علائم راهنمایی و رانندگی و قوانین مدنی مختلف در سرتاسر جهان بر همین مبنا است، مشکلی که در غرب وجود دارد این است که رفتار ظاهری بر اساس عقیده است ولی زمانی که پای اختیار در عقیده وسط باشد سلب اختیار از افراد میکنند.
خیانت پاپ به مردم برای داشتن قدرت
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خیانت به عقیده را از توطئههای غرب عنوان کرد و افزود: در غرب اجازه آشنایی و درک مردم نسبت به واقعیات داده نمیشود، در اخبار به مردم دروغ گفته میشود و واقعیات را کتمان میکنند، زمانی که پاپ حقانیت شیعه را از طریق سنگی که از فلسطین ربوده شده بود و در آن پیش بینی حضرت داوود پیرامون پیامبر اسلام(ص) و وصی ایشان و اهل بیت(ع) و وصیت حضرت داوود برای جدا نشدن از ایشان را متوجه شد انتظار میرود پاپ شیعه شود و یا حداقل تحقیق کند پیرامون آن، اما پاپ به این وصیت حضرت داوود خیانت میکند و دستور میدهد که این متن که در کتب چاپ شده بود از کتابها حذف گردد و کتابهای آن نیز جمع آوری شود تا مانع از گرایش مردم به اسلام شیعی شوند و قدرت خود را از دست ندهند.
امام جمعه موقت اصفهان داعش را از فرقههای تحمیل کننده فکر برشمرد و اظهار کرد: در غرب فکر و عمل تحت اجبار است درحالی که از نظر فکر ما معتقد هستیم که در آن اجبار نیست، علت این است که مسیر حق و باطل از هم جدا است، کسی که میگوید خدا یکی است میداند اگر بحث کند قطعا دلیل بر 3 خداوند ندارد به همین دلیل است که با ارائه ادله مسلمان خواهند شد، البته بعضی از این افراد حتای حاضر به شنیدن دلیل نیستند و نمیخواهند واقعیت را ببینند.
وی با اشاره به اهمیت انطباق عقاید با واقعیات و دوری از راه دادن توهمات به عقیده، خاطرنشان کرد: افرادی هستند که معتقدند 14 معصوم(ع) اطلاعی از اعمال و رفتار ما ندارند و حتی به دیگران که این نظارت و اطلاع ائمه معصومین(ع) از اعمال انسان را معقتد هستند نسبت غلو و افراط میدهند.
آیت الله مهدوی در ادامه افزود: زمانی که ما معتقد به نظارت ائمه معصومین(ع) باشیم مراقب اعمال و رفتار خود خواهیم بود، ولی اگر چنین اعتقادی نداشته باشیم در تنهایی دچار گناه و فساد خواهیم شد، در تشرفات افراد از امام زمان(عج) سؤال کردهاند که آیا واقعا از اعمال ما با خبر هستید؟ ایشان فرمودند بله ما از همه چیز مطلع هستیم و بر اعمال و رفتار شما نظارت داریم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تشرف یکی از علما خدمت امام زمان(عج) عنوان کرد: این عالم از امام زمان(عج) سؤال میکند آیا امام خمینی تحت نظر شما است و بر ایشان نظارت دارید؟ امام زمان(عج) فرموده بودند: مگر شما عقل ندارید که آنچه آقا روح الله انجام میدهد از خودشان نیست؟
وی با بیان اینکه کسانی که مقابل امام حسین(ع) ایستادند بر مبنای عقیده خود عمل میکردند، اظهار کرد: در گروه همراه امام حسین(ع) نیز دو دسته وجود داشت، عدهای ماندند و عدهای شب عاشورا امام را ترک کردند، طرز فکر است که اعمال و رفتار این اشخاص را شکل داد.
امام جمعه موقت اصفهان شدت و ضعف عقیده را دارای اثر مستقیم به روی اعمال انسان توصیف کرد و گفت: خداوند در آیه 111 سوره توبه میفرماید من مشتری جان و مال شما هستم، اکثر افراد در این معامله فروشنده نیستند و پای این معامله نمیآیند و حتی به آن باور ندارند، ولی کسی که باور کرده باشد عملش به سمتی میرود که خداوند مشتری او خواهد بود.
عمده ضررهای انسان در قیامت به خاطر فکرهای غلط است
آیت الله مهدوی جلسات عزاداری و هیأتهای مذهبی را برای رفتن به سمت تصحیح عقیده و باور داشتن به معامله با خداوند دانست و تصریح کرد: تصحیح عقیده بر مبنای اختیار کاری است که ما باید انجام دهیم، چرا که یک عقیده غلط میتواند ما را دچار اشتباهات بسیاری کند و ضررهای زیادی به ما برساند، به دنبال هر عقیده عملی است و به همین دلیل است که باید این عقیده را اصلاح کنیم تا اعمال و رفتار ما اصلاح شود.
وی در ادامه افزود: بکوشیم اعتقاد صحیح داشته باشیم تا به دنبال آن عمل صحیح داشته باشیم، عمده ضررهای انسان در روز قیامت به خاطر فکرهای غلط او است، یعنی یک مرتبه مواجه خواهیم شد با فضایی غیر از آنچه در فکر خود داشتیم، قران میفرماید روز قیامت فکرهای انسان دگرگون میشود و این اهمیت اصلاح افکار و تطابق آن با واقعیات را به ما نشان میدهد./1304/پ۲۰۱/ب۱