۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۵
کد خبر: ۵۴۱۸۴۳
حجت الاسلام مهدیان:

شخصیت ممتاز علمی امام صادق مورد اذعان دوست و دشمن است

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که نه تنها شیعیان بلکه اهل سنت نیز نسبت به سیره امام صادق(ع) وقوف کامل دارند، گفت: ابو حنیفه امام صادق(ع) را افضل علمای شیعه و اهل سنت عنوان کرده و بیان می کند که اگر شاگردی امام صادق(ع) نبود من چیزی نداشتم.
میلاد پیامبر و امام صادق

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مهدیان امروز در آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به شخصیت علمی امام صادق(ع) گفت: نه تنها شیعیان بلکه اهل سنت نیز به شخصیت علمی برجسته امام صادق(ع) وقوف داشته و ابوحنیفه امام صادق(ع) را افضل علمای شیعه و اهل سنت عنوان کرده و بیان می کند که اگر امام صادق(ع) نبود من چیزی(علمی) نداشتم.

وی افزود: منصور دوانیقی روزی ابوحنیفه را به درگاه خود دعوت کرد و از او خواست که مطالبی را از امام صادق(ع) بپرسد و به دنبال پرسش از امام صادق(ع) بود تا شخصیت علمی امام صادق(ع) را تحقیر کند؛ از امام صادق(ع) 40 مسأله پرسیده شد و ایشان به هر 40 مسأله طرح شده به درستی و کمال پاسخ داد و نقشه و توطئه های منصور را نقش بر آب کردند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که شیعیان امام را در تمامی عرصه ها و عرصه های علمی اعلم می دانند، تصریح کرد: ائمه معصوم از تمامی علوم و فنون این عالم آگاه بودند. امام علی(ع) در این زمینه یک حدیث نورانی دارند و می فرمایند« از من در مورد آسمان ها و زمین پرسش کنید قبل از اینکه من از میان شما بروم» متأسفانه از بعد علمی ائمه معصوم تا زمان امام باقر و امام صادق(ع) استفاده نشد.

وی تصریح کرد: امام صادق(ع) می فرمایند« قرآن مانند کف دست ماست و ما نکات تفسیری آن را برای مردم بیان می کنیم و هیچ تر و خشکی نیست که در قرآن کریم نیامده باشد» که این موضوع نشان دهنده کمال علمی اهل بیت(ع) بر دیگران است.

استاد حوزه علمیه قم در مورد معجزات امام صادق(ع)  ادامه داد: معصومی که معجزه نداشته باشد معصوم نیست.

وی افزود: در یک روایت از جعفر بن محمد بن اشعث که یکی از درباریان منصور دوانیقی است در مورد شخصیت امام صادق(ع) بیان شده که یک روز منصور به محمد گفت ای محمد، يك فرد صاحب عقل و درايتى را براى من بجوى تا رسالتى را به واسطه او ادا نمايم، و او از طرف من برساند که پدرم به منصور گفت من براى اين امر مهم براى تو فلان كس را كه ابن مهاجر و دایى خود من مى‏ باشد پيدا كرده ‏ام منصور گفت وى را بياور؛ که من دایى خودم را نزد وى بردم.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در ادامه روایت بیان شده که منصور به دایی من گفت اى پسر مهاجر؛ اين مال را بگير و برو به مدينه و برو نزد عبد الله بن حسن بن حسن و عده ‏اى از اهل بيت او كه در ميانشان جعفر بن محمد است و به ايشان بگو من مردى غريب از اهل خراسان هستم و در آنجا جماعتى از شيعيان شما هستند كه اين مال را براى شما فرستاده اند.

حجت الاسلام مهدیان خاطر نشان کرد: در ادامه منصور به مهاجر گفت به مدینه که رفتی به هر يك از آنان كه مال را مى‏ دهى، بگو به فلان شرط و فلان شرط، و وقتى كه مال را أخذ نمودند، به آنان بگو من پيك و قاصدم، و دوست دارم با من خطوطى باشد از شما كه اين مال را قبض كرده ايد.

وی افزود: ابن مهاجر پول را به خاندان اهل بیت(ع) رساند تا این که نوبت به امام صادق(ع) رسید و امام صادق(ع) زمانی که در مسجد از نماز فارغ شد رو به ابن مهاجر کرد و به او فرمود چرا خاندان اهل بیت(ع) را فریب می دهی در حالی که بیشتر آنها محتاج هستند که ابن مهاجر در پاسخ به امام این مسأله را انکار کرد و امام آنچه را میان او و منصور گذشته بود برای او بازگو کرد که منصور با شنیدن این ماجرا گفت در هر عصر زمانی یکی از خاندان رسول خدا(ص) در میان مردم امام است و امامت این دوران بر عهده امام صادق(ع) است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که نه تنها دوستان بلکه دشمنان اهل بیت(ع) نسبت به مقام و جایگاه آنها به عنوان امام آگاهی داشتند، یادآور شد: امروز نیز ما به عنوان محبان امام باید با حرکت در مسیر ولایت فقیه میراث اهل بیت(ع) را حفظ کرده و حافظ مکتب امام صادق(ع) باشیم./968/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات