۲۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۸
کد خبر: ۵۵۱۵۱۶
حجت الاسلام اسد علیزاده:

موسوعه کاشف الغطاء با انتشار پنجاه جلد کامل می‌شود

مدیر مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در مراسم رونمایی از چهارده جلد کلامی موسوعه مرحوم شیخ محمد حسین کاشف الغطاء، از انتشار ۳۶ جلد دیگر با موضوعات فقهی، سیاسی و فرهنگی خبر داد.
حجت‌الاسلام اکبر اسد علیزاده مدیر مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام اکبر اسد علیزاده مدیر مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی صبح امروز در پیش‌همایش کنگره بین المللی علامه آیت الله شیخ محمد الحسین آل کاشف الغطاء با موضوع بررسی اندیشه‌های کلامی و رونمایی از مجموعه کلامی موسوعه که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، فعالیت‌های انجام شده در جهت نشر این موسوعه را توضیح و موضوعات آن را تشریح کرد.

مدیر مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تعریف از شخصیت علامه شیخ محمد حسین کاشف الغطاء توضیح داد: در سال 1384 شمسی با خانواده این عالم عالیقدر صحبت و در سال 1387 به صورت رسمی فعالیت در زمینه تهیه این موسوعه آغاز شد.

وی ادامه داد: انتشار موسوعه شیخ محمد حسین کاشف الغطاء در پنجاه جلد تصویب شد و اکنون 14 جلد کلامی آن منتشر شده است؛ 20 جلد فقهی و 16 جلد سیایس، اخلاقی و ادبی از آن بزرگوار در آینده‌ای نه چندان دور منتشر خواهد شد.

وی در تبیین موضوعات کار شده در چهارده جلد کلامی این موسوعه موارد زیر را توضیح داد:

  1. المدخل الأوّل: الإمام کاشف الغطاء حیاته و آثاره = این کتاب در هفت بخش زندگینامه علمی سیاسی اخلاقی … و آثار علمی کاشف الغطا نگاشته شده است.
  2. المدخل الثانی: عقود حیاتی، الرحله الحجازیّه و الحرکه الجهادیّه: این مدخل مشتمل بر سه آثر خود نوشته کاشف الغطا در خصوص زندگینامه و سفرهای علمی، سیاسی و جهادی ایشان است.
  3. الدین والإسلام ج ۱: این جلد شامل ۳ فصل است ۱٫ اثبات صانع ۲٫ اثبات توحید و ادله آن۳٫ عدل الهی
  4. الدین والإسلام ج ۲: شامل فصل چهارم در بحث نبوت (بعثت، عصمت، هجرت و …)
  5. الدین والإسلام ج ۳: درباره زندگانی پیامبر اعظم و از پنج مسلک تشکیل شده است ۱٫ دلایل نبوت پیامبر اکرم (ص) ۲٫ به بیان ارهاصات بدو تولد تا بعثت ۳٫ از بعثت تا هجرت به مدینه ۴٫ از هجرت تا رحلت ۵٫ معجزات آن حضرت.
  6. أصل الشیعه و أصولها: این اثر در سال ۱۳۵۰‌ق با هدف پاسخگوئی به توهین‌ها ، تهمت‌ها و افتراهای برخی مغرضین و جاهلین نسبت به شیعه و لغزش‌های جرجی زیدان و جوابی به سمپاشی‏های مجامع علمی، فرهنگی مصر به ویژه نوشته‌های احمد امین مصری نگاشته شده است.

این اثر به دو بخش تقسیم شده: بخش نخست پیرامون پیدایش و گسترش تشیع و بخش دوم در افکار و عقاید شیعه است.

  1. الفردوس الأعلی: شامل مسائل مهم اعتقادی، فقهی، فلسفی و نکات مهم تفسیری و اسرار برخی از عبادات وپاسخ به سئوال‌های ارسالی به ایشان است.
  2. جنّه المأوی: این کتاب حاوی مجموعه‌ای متشکل از سخنرانی‌ها، مقاله‌ها و تعدادی سؤال و جواب است که بیشتر آنها حول مباحث چهارده معصوم علیهم السلام است.
  3. المطالعات و المراجعات و النقود و الردود ج۱: رد کاشف الغطاء بر نقد امین ریحانی و انستاس کرملی به کتاب الدین و الاسلام و پاسخ به نامه‌های ایشان در این باره و … .
  4. المطالعات و المراجعات و النقود و الردود ج ۲: نقد کتاب تاریخ آداب اللغه العربیّه نوشته جرجی زیدان و …
  5. المطالعات و المراجعات و النقود و الردود ج۳: حاوی ده رساله نقدی کاشف الغطاء در موضوعات مختلف مانند عین المیزان در ردّ رساله میزان الجرح والتعدیل نوشته جمال الدین قاسمی و نقد برکتاب نظام الطلاق فی الاسلام احمد محمد شاکر، نقد برکتاب مقاییس اللغه نوشته احمد بن فارس نقدی بر کتاب الفتنه الکبری نوشته دکتر طه حسین مصری و … .
  6. الدروس الدینیه: این کتاب دارای سبکی نو، خلاصه و درسه باب تنظیم شده است، باب نخست حاوی ۱۸ درس با عناوین حقیقت ایمان، ایمان صحیح، اثبات صانع، توحید صانع ونظریه وحدت وجود، عدل اعتقادی، معاد جسمانی، نبوت، صفت پیامبران و أئمه دوازده‌گانه است.

باب دوم در فروع دین و در قالب ۲۲ درس.

باب سوم از هفت درس تشکیل شده و مباحثی چون آداب و اخلاق، دروغ، اسراف، صحت و سلامتی، میانه روی در غذا خوردن و… را دارد.

  1. الآیات البیّنات والتوضیح:

1، الآیات البیّنات فی قمع البدع و الضلالات: این کتاب حاوی چهار رساله با ارزش و مهمّ از رساله‌های کاشف‌ الغطاء است به نامهای «المواکب الحسینیه»، «نقض فتاوی الوهابیه و ردّ الطبیعیه و خرافات البابیه است.

2، کتاب التوضیح فی بیان ما هو الأنجیل و من هو المسیح: این کتاب با بررسی دقیق و علمی انجیل و حقیقت مسیح از نگاه قرآن و اناجیل و تناقضات و افسانه‌های نادرست کشیشان و آشنایی با نویسندگان اناجیل  به طور منطقی و ریشه‌ای و مستند مورد توجه قرار داده شده است.

  1. الفهارس: شامل فهرس آیات کریمه، احادیث شریفه، اسماء معصومین(علیهم السلام)، کتب وارده در متن، اعلام، اماکن وبقاع،  ادیان، جماعات وقبائل، اشعار و مصادر تحقیق  می‌باشد.

/836/پ۲۰۳/ج

ارسال نظرات