استقلال مهمترین شاخصه حوزه های علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام سید جلال صالحی، مسؤول مدرسه علمیه آیت الله صالحی(ره) ساری امروز در کمیته صیانت از موقوفات که با حضور آیت الله طبرسی برگزار شد با اشاره به اهمیت و جایگاه حوزه های علمیه در تاریخ، گفت: این مراکز دینی همواره مهم ترین پشتوانه دین و ارزش های الهی در جامعه بوده اند.
حجت الاسلام صالحی با بیان این که حوزه و روحانیت همواره از وابستگی به دور بوده است، افزود: این نهاد ریشه دار دینی علیرغم نقش محوری در پیروزی انقلاب اسلامی، اما هیچ گاه به دولت ها وابسته نبوده است.
مسؤول مدرسه علمیه آیت الله صالحی(ره)، استقلال را مهم ترین ویژگی و شاخصه حوزه های علمیه شیعی در طول تاریخ برشمرد و خاطرنشان کرد: همین ویژگی حوزه و روحانیت شیعه را در قیاس با دیگر مذاهب اسلامی متمایز کرده است.
حجت الاسلام صالحی با اشاره به این که حوزه های علمیه همواره با کمک های مردمی خیران و مؤمنان اداره شده است، افزود: دور بودن از بودجه های دولتی مهم ترین دغدغه مراجع عظام تقلید و علمای حوزه بوده است.
وی با تأکید براین که دولتی شدن حوزه های علمیه مهم ترین آسیب برای این نهاد ریشه دار و کهن است، تصریح کرد: در همین قضایای اخیر به وضوح دیدیم که دشمنان و بدخواهان دین چگونه دشمنی خود را به نهاد حوزه و روحانیت اثبات کردند.
مسؤول مدرسه علمیه آیت الله صالحی(ره) با اشاره به این که طلاب و روحانیان هیچ گاه از منابع دولتی ارتزاق نکرده اند، بیان داشت: کمکی که دولت در سال برای فضاهای آموزشی و فیزیکی مدارس علمیه در اختیار شورای عالی قرار می دهد در حد و اندازه اعتبارات یک دانشگاه هم نیست.
حجت الاسلام صالحی با بیان این که به طور حتم حوزه و روحانیت همان مسیر مردمی خود را طی خواهد کرد و هیچ گاه وابسته دولت ها نخواهد شد، خاطرنشان کرد: وابستگی به دولت ها خطر بزرگی برای حوزه های علمیه است.
وی در ادامه سخنان خود از وقف به عنوان یکی از بهترین راه های تأمین منابع مالی و اعتباری حوزه های علمیه یاد کرد و با بیان این که در گذشته نیز مدارس دینی با موقوفات اداره می شده است، تصریح کرد: بسیاری از موقوفات حوزه های علمیه در طول تاریخ به دلیل نگهداری نامناسب از بین رفته است.
مسؤول مدرسه علمیه آیت الله صالحی(ره) ساری با بیان این که متأسفانه بسیاری از موقوفات حوزه های علمیه به مرور زمان و به دلیل عدم نظارت مناسب در اختیار نهادهای دیگر قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: امروز یکی از مهم ترین وظیفه سازمان اوقاف شناسایی، احصاء و احیای موقوفات حوزه های علمیه است.
حجت الاسلام صالحی به تشکیل کارگروهی برای شناسایی و احیای موقوفات حوزه های علمیه استان اشاره کرد و با بیان این که انتظار ما تلاش بیشتر در بخش است، تصریح کرد: حوزه های علمیه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند کمک و تقویت هستند.
وی با بیان این که حوزه و روحانیت همواره مظلوم ترین نهاد در جامعه اسلامی بوده اند، خاطرنشان کرد: میزان پاسخگویی این نهاد دینی به مردم و جامعه خیلی بیشتر از نهادها و مجموعه های دولتی است که در طول سال اعتبارات سنگینی را صرف می کنند.
مسؤول مدرسه علمیه آیت الله صالحی(ره) با اشاره به این که اگر موقوفات حوزه های علمیه احیا شود بسیاری از مشکلات و معضلات مالی مدارس علمیه رفع خواهد شد، بیان داشت: حوزه های علمیه به عنوان نهادی که رسالت نشر و گسترش احکام و مبانی دینی و اعتقادی را در جامعه برعهده دارد بیش از پیش نیازمند حمایت است.
حجت الاسلام صالحی با بیان این که امروز نوک پیکان همه توطئه ها و نقشه های دشمنان به سمت روحانیت است، خاطرنشان کرد: با وجود همه این دشمنی ها، روحانیت با قدرت به رسالت اصلی خود که همان تبلیغ دین خدا است ادامه می دهد./۹۵۰/پ203/ب1