عوامل زوال و نابودی جوامع
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حضرت آیت الله حسین مظاهری در جلسه تفسیر قرآن صبح امروز که در مسجد امیرالمؤمنین(ع) خیابان جی برگزار شد، گفت: مرد بی غیرت و زن بی حیا اگر از همان ابتدای تولد نابود شوند برایشان خیلی بهتر است.
وی در ادامه تفسیر سوره بقره، آیه دویست و یازدهم که می فرماید:«سَلْ بَنِی إِسْرَائِیلَ کَمْ آتَیْنَاهُمْ مِنْ آیَةٍ بَیِّنَةٍ وَمَنْ یُبَدِّلْ نِعْمَةَ اللَّهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَتْهُ فَإِنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعِقَابِ» را تلاوت کرد و افزود: این آیه شریفه وابسته به آیه قبلی است و آیه قبلی بیان می داشت لازمه یک جامعه شیعی وحدت، صمیمیت، ایثار و فداکاری است.
حضرت آیت الله مظاهری خاطرنشان کرد: قرآن دستور به مطالعه تاریخ بنی اسرائیل می دهد که زندگی فلاکت باری داشتند تا جایی که فرعونیان فرزندان پسر را سر می بریدند و فرزندان دختر را به عنوان کنیز استفاده می کردند و البته در معنایی یعنی غیرت مردان را ذبح می کردند و عفت و حیای زنان را نیز از بین می بردند، البته مرد بی غیرت و زن بی حیا اگر از همان ابتدای تولد نابود شوند برایشان خیلی بهتر است.
رییس حوزه علمیه اصفهان اذعان کرد: حضرت موسی(ع) با معجزه هایی بی نظیر مردم را به توحید و خداپرستی دعوت کردند و مردم مستضعف پیرو دین توحیدی حضرت موسی(ع) شدند؛ معجزه اژدها شدن عصای حضرت موسی(ع) بالاترین معجزه ایشان بود، بعد از این که فرعونیان از بین رفتند باز هم اذیت و آزار بنی اسرائیل ادامه داشت و این رفتار نمایان کننده عدم قدردانی بنی اسرائیل از زحمات بود.
استاد اخلاق حوزه علمیه تشریح کرد: اختلاف در بنی اسرائیل به قدری رسید که فرد ظالمی ریشه آن ها را خشکانید و کتاب تورات و انجیل را به طور کامل تحریف کرد و این کتاب های آسمانی که امروزه در دست یهودیان و نصرانی ها است دست نوشته ای از بزرگان آن ها است و کاملاً به تحریف کشیده شده است؛ نابودی یهودیان بنی اسرائیل به سبب عدم اتحاد عمومی در جامعه آن ها بود.
وی تصریح کرد: نابودی هر ملت نتیجه عدم اتحاد مردم، قدرناشناسی اعضای جامعه و لجاجت مردم آن است؛ نابودی بعد از این گونه رفتارها سبب ذلت بعد از عزت می شود.
حضرت آیت الله مظاهری در پایان گفت: مطالب قرآنی بسیار عالی و قابل استفاده است و از خداوند می خواهم به حق حضرت زینب(س) ایثار و گذشت و فداکاری برای اعتلای اسلام عزیز در بین مردم جامعه زیاد شود./۸۶۷/پ202/ب1