۰۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۲
کد خبر: ۵۵۲۶۶۸

بررسی سیاست‌های نوعثمانی دولت ترکیه در مواجهه با کشورهای مسلمان همسایه

به اعتقاد کارشناس مسائل ترکیه، آنکارا غیر از منافع اقتصادی، کشور عراق را بخشی از خاک خود می‌داند و چون بر اساس قراردادهای بین‌المللی نمی‌تواند این کشور را اشغال کند، با نفوذ نظامی خود می‎خواهد بر آنجا تسلط یابد.
اسرائیل و ترکیه

به گزارش خبرگزاری رسا، «ابراهیم فراهانی»، کارشناس مسائل ترکیه در گفت‌وگویی در خصوص تداوم حضور نظامی ترکیه در خاک عراق، با اشاره به اینکه آنکارا به دنبال تاثیرگذاری بر انتخابات پارلمانی این کشور است، بیان داشت: حضور ترکیه در عراق بخشی از استراتژی نوعثمان‌گرایی اردوغان است که صرفاً تاکتیک آن در زمان‌های مختلف تغییر می‌کند.

وی با توجه به قرارداد آنکارا و بغداد در زمان صدام یادآوری کرد: ترکیه در حال حاضر از ضعف حکومت مرکزی عراق برای حضور در این کشور استفاده می‌کند. آنکارا در زمان صدام طی دهه 90 قراردادی با بغداد انعقاد کرده بود که اجازه می­‌داد برای سرکوب پ.ک.ک وارد خاک عراق شود.

کارشناس مسائل ترکیه با تأکید بر تجاوز این کشور به عراق اشاره داشت: آنکارا بعد از سال 2003 و سقوط صدام حضور نظامی خود را در عراق بیشتر کرد. حتی به‌ نوعی می­‌توان گفت که ترکیه قسمتی از خاک عراق را اشغال کرد.

وی با اشاره به مخالفت بغداد با حضور نظامی ترکیه در عراق تأکید داشت: حیدر العبادی بارها در مورد حضور نظامی ترکیه در پایگاه بعشیقه به اردوغان تذکر داد. ترکیه به‌صورت نمایشی نیروهای خود را کم کرد؛ اما هنوز نیروهای این کشور در عراق حضور دارند.

فراهانی با توجه به هدف آنکارا از تداوم حضور خود در عراق گفت: ترکیه غیر از منافع اقتصادی، کشور عراق را بخشی از خاک خود می‌داند و چون بر اساس قراردادهای بین‌المللی نمی‌تواند این کشور را اشغال کند، با نفوذ نظامی خود می‎خواهد بر آنجا تسلط یابد.

وی با تأکید بر وضعیت کنونی در کردستان عراق اشاره داشت: اقلیم در حال حاضر بعد از پایان یافتن قدرت بلامنازع مسعود بارزانی با مشکل جایگاه ریاست مواجه است. اختلافات شدید در این‌ باره به وجود آمده است. ترکیه می‌خواهد از این فرصت برای تسلط بر عراق استفاده کند.

کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به انتخابات آتی عراق و تلاش آنکارا برای اعمال‌نفوذ در آن تأکید داشت: دلیل دیگر استفاده ترکیه از بازوی نظامی برای تأثیرگذاری بر انتخابات پارلمان آینده است. این انتخابات مهم‌ترین انتخابات تاریخ بغداد محسوب می­‌شود.

وی با توجه به اهمیت انتخابات پارلمانی عراق گفت: پروژه اقلیم، پسا داعش، نیروها و ائتلاف‌های جدید ملی و رقابت‌های کشورهای دیگر در عراق از جمله دلایل اهمیت این انتخابات است؛ لذا این موضوعات باعث شده است که ترکیه حضور نظامی خود را افزایش دهد. دولت آینده بغداد در پارلمان انتخاب می‌شود. بر این اساس آنکارا تلاش می­‌کند بر انتخابات پارلمانی و دولت مرکزی عراق تأثیر بگذارد./۸۴۷/ب۱۰۲/ف

منبع: تسنیم

ارسال نظرات