پرده برداری از یک سناریو
به گزارش خبرگزاری رسا، اهمیت این ویژگی، همپای جایگاه مدیریتی فرد نوسان پیدا میکند؛ یعنی هر چه جایگاه مدیریت کلان تر باشد اهمیت تشخیص اولویت ها نیز برای او بیشتر می شود.
رئیس جمهور بعنوان بالاترین مقام اجرایی کشور که از اختیارات و امکانات بسیاری برخوردار است، در این زمینه مسئولیت سنگینی دارد و خطای عمدی یا سهوی وی در این تشخیص، خسارات بعضا" غیرقابل جبرانی را برکل کشور و مردم تحمیل می کند.
تشخیص این اولویت ها از راه های مختلف امکان پذیر است که مهمترین آنها در حوزه رسمی و قانونی، سیاست های کلان نظام و برنامه های مصوب کشور اعم از پنج ساله یا بودجه سالیانه است.
در حوزه غیر رسمی نیز نظرسنجیهای عالمانه و مطالباتی که مردم در تجمعات بزرگ سالیانه مانند مراسم باشکوه 22 بهمن مطرح می کنند میتواند روشنگر این موضوع باشد.
در شرایط کنونی، هم اولویت های تعیین شده در حوزه رسمی و قانونی و هم اولویت های مطرح شده از سوی مردم در تمام نظر سنجی ها و اجتماعات باشکوه ملی از اولویت های اقتصادی و معیشتی حکایت دارد و کوچکترین نشانه ای از اولویت که هیچ، حتی توجه به برخی اصول قانون اساسی مانند اصل 59 به چشم نمی خورد!
اصل 59 قانون اساسی میگوید:"در مسائل بسیار مهم اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه پرسی و مراجعه مستقیم به آرای مردم صورت گیرد. درخواست مراجعه به آرای عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد."
جناب آقای روحانی! امروز کدام مساله بسیار مهم اقتصادی،سیاسی،اجتماعی و فرهنگی وجود دارد که تعیین تکلیف آن نیازمند همه پرسی باشد؟
جناب آقای روحانی! اگر چه ما منکر زحمات دولت نیستیم و برخی دستاوردها را نیز قبول داریم اما آیا مساله بسیار مهم اقتصادی و معیشتی و اشتغال که مردم به صد زبان از شما مطالبه کرده اند، پاسخ درخوری دریافت کرده اند؟
جناب آقای روحانی! دوباره ضمن اذعان به دشواری ها و برخی اقدامات انجام شده در حوزه مقابله با آسیب های اجتماعی، آیا برای مطالبات آشکار و در اولویت مردم در این حوزه پاسخ شایسته ای دارید که میخواهید همه پرسی های جدید برگزار کنید؟!
پس سخن بر سر اعتقاد به قانون اساسی نیست چرا که قانون اساسی بعنوان میثاق ملی و مهمترین سند بالا دستی همواره باید مورد احترام و عنایت همه بخصوص نیروهای ارزشی و انقلابی باشد و هست.
عموم مردم و بویژه نیروهای باورمند به انقلاب همچنین مراقب هستند که در دو قطبی های ساختگی و هدفدار مانند موافق و مخالف همه پرسی قرار نگیرند و در زمین دیگران بازی نکنند.
اصل 59 نیز مانند هر اصل دیگر قانون اساسی، هر گاه لزوم به اجرایی شدن داشته باشد، مطابق روال قانونی و فرایندهای تعیین شده میتواند به اجرا در آید و هیچ مانعی برای آن وجود ندارد.
لذا اینکه چرا جناب روحانی، در مراسم جشن بزرگ انقلاب و پس از تاکید درست و بجای ایشان بر وحدت و همدلی چنین موضوع بی ربطی را مطرح کردند، جای سوال جدی دارد!
شواهد و قرائن از سناریویی حکایت دارد که برخی مشاوران رئیس جمهور اولا" بمنظور سر پوش گذاشتن بر ناکارآمدی های دولت در حوزه اقتصاد و معیشت و ثانیا" به فراموشی سپردن عدم موفقیت برجام( بدلیل بد عهدی آمریکا و برخی نقطه ضعف های داخلی) و همچنین زمینه سازی برای شکل دادن دوقطبی های جدید در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی و سرانجام معرفی جریانی بعنوان کارشکن و مانع تراش، چنین نسخه ای را برای رئیس جمهور تجویز کرده اند.
براساس شواهد و قرائن مورد اشاره، برخی مخالفت ها از سوی معدود چهره های اصلاح طلب نیز میتواند جزو سناریوی مذکور باشد و در آینده و در صورت ادامه این خط از سوی رئیس دولت، آنها نیز همراه خواهند شوند!
توصیه ناصحانه ما به جناب روحانی، تمرکز بر حوزه اقتصاد و معیشت،اجرای سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی بخصوص با تاکید بر حوزه تولید و اشتغال و پرهیز از حاشیه سازی های فرصت کُش و اختلاف انگیز است.
جناب آقای روحانی! به رغم کاستی ها و محدودیتها، آنقدر فرصت و امکانات و منابع متعدد و متنوع مادی و انسانی در کشور موجود هست که بتوان ناکارآمدی ها را کم کرد و پاسخ مطالبات واقعی مردم را داد و نیازی به آدرس اشتباه دادن به مردم نیست؛ مراقب مشاورانتان باشید!/۹۶۹//۱۰۲/خ
منبع: فارس