۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۴
کد خبر: ۵۵۶۹۳۰
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

بی‌توجهی به طرح آمایش سرزمینی منشأ بی عدالتی در جامعه است

قوامی با تاکید بر اینکه بی‌توجهی به طرح آمایش سرزمینی منشأ بی عدالتی در جامعه است، گفت: بی‌توجهی به بهره‌گیری از علم و تخصص در امور اقتصادی سبب بیکاری، فقر، فرصت‌های شغلی ناعادلانه و تولید ثروت ناعادلانه می‌شود.
هادی قوامی

هادی قوامی نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اینکه عقب ماندگی در اجرای عدالت دلایل مختلفی دارد، گفت: یکی از آن دلایل خطا در سرمایه‌گذاری است.

وی افزود: ما در سرمایه‌گذاری‌هایی که بعد از جنگ تحمیلی تا کنون انجام دادیم دچار خطای تشخیص هستیم، خطای تشخیص از بی‌توجهی به طرح آمایش سرزمینی نشات می‌گیرد، از آنجایی که ما در دولت‌های بعد از انقلاب بر اساس طرح آمایش سرزمینی عمل نکردیم دچار خطای تشخیص در سرمایه‌گذاری شدیم، به بیان دیگر ما طرح‌های مختلف را در مناطقی اجرایی کردیم که توجیه اقتصادی ندارند.

قوامی با طرح یک مثال ادامه داد: برای مثال پتروشیمی را در منطقه‌ای عملیاتی کردیم که آن منطقه آب و خوراک لازم را ندارد برای تهیه خوراک مجبور شدیم هزار کیلومتر خط لوله بکشیم تا خوراک را به منطقه مذکور انتقال دهیم و بعد از تولید محصول باید هزار کیلومتر مسیر را به جهت صادرات محصول طی کنیم، طبیعی است که کشیدن هزار کیلومتر خط لوله و انتقال محصول از مسیر هزار کیلومتری بهای تمام شده پتروشیمی را افزایش می‌دهد.

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه طرح آمایش سرزمینی مشخص می‌کند که در هر منطقه‌ای کدام سرمایه‌گذاری توجیه اقتصادی دارد، گفت: عمل نکردن بر اساس طرح آمایش سرزمینی باعث می‌شود منابع عادلانه توزیع نشود و طرح‌ها بالندگی و سازندگی مطلوب نداشته باشند، از این رو برخی مناطق بی‌دلیل رشد می کنند و برخی مناطق بی‌دلیل ضعیف می مانند و در نتیجه عدالت نیز محقق نمی‌شود، نابرابری مناطق در جهت عدالت نیست بلکه در جهت عکس عدالت است.

وی با بیان اینکه تقریبا 62 درصد نقدینگی کشور در استان تهران است، اظهار داشت: این مسأله اصل 48 قانون اساسی که توجه به عدالت اجتماعی است را با چالش جدی مواجه می‌کند در اصل 48 بیان شده که هر منطقه‌ای باید به فراخور استعدادش رشد کند، تبعیض در کار نباشد و دولت باید سرمایه‌گذاری‌ها را به نحوی انجام دهد که هر منطقه متناسب با مزیت‌هایش رشد داشته باشد.

قوامی اضافه کرد: هر میزان کارها مبتنی بر علم و خرد انجام شود و ملاحظات اقتصادی اصل قرار گیرد طبیعتا به عدالت نزدیک‌تر می‌شویم، بی‌توجهی به بهره‌گیری از علم و تخصص در امور اقتصادی سبب بیکاری، فقر، فرصت‌های شغلی ناعادلانه و تولید ثروت ناعادلانه می‌شود، در نهایت بی‌عدالتی چالش‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در جامعه ایجاد می‌کند و هزینه‌های زیادی را به کشور تحمیل می‌کند./813/ت۳۰۲/ق

ارسال نظرات