۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۸
کد خبر: ۵۷۷۵۱۲
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان:

دینداری تنها راه نجات انسان از سختی‌های زندگی است

استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه فرزندان باید از ۷ سالکی سبک زندگی را آموزش ببینند، گفت: دینداری تنها راه نجات انسان از سختی‌ها و دشواری‌های زندگی است.
حجت الاسلام پناهیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین پناهیان استاد حوزه علمیه، شب گذشته در دانشگاه امام صادق(ع) گفت: محرم ظرفیت انسان را برای کسب آگاهی بالا می‌برد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در ادامه با بیان اینکه عمل صالح ایمان انسان را افزایش می‌دهد، ابراز کرد: این اشتباه است که برخی تصور می‌کنند با محبت و آگاهی و فارغ از انجام عمل صالح می‌توانند ایمان خود را افزایش دهند زیرا عمل صالح است که محبت و ایمان انسان را افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه والدین باید فرزندان را با سبک زندگی آشنا کنند تا آمادگی پذیرش دین در وجود آنان ایجاد شود، گفت: دین عامل نجات انسان از سختی‌های زندگی است. آشنایی فرزندان با سبک زندگی سبب می‌شود آنان افرادی دینمدار تربیت شوند و تنها راه نجات را دین بدانند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان ادامه داد: کودکی که به سختی زندگی آشنا نیست نمی‌تواند تن به سختی دستورات الهی بدهد زیرا او فردی خیالباف و متوهم بزرگ شده است؛ بنابراین فرزندان باید برای مقابله و مواجهه با سختی‌ها و مشکلات تربیت شوند.

استاد حوزه علمیه با تاکید براینکه تربیت فرزندان باید از 7 سالگی آغاز شود، عنوان کرد: در این دوران والدین به دور از دلسوزی‌های بیجا باید سبک زندگی را به فرزندان آموزش دهند و خودشان نیز در مواجهه با سختی‌ها و تلخی‌ها رفتاری درست داشته باشند تا فرزندانشان دیندار تربیت شوند؛ بنابراین فرزندان باید بعد از ۷ سالگی ظرفیت دینداری و نحوه مواجهه با سختی‌ها را آموزش ببینند.

وی با بیان اینکه انسان باید در برابر سختی‌ها و دشواری‌های دنیا صبور و شکیبا باشد، گفت: با صبر و شکیبایی است که می‌توان به راحتی از کنار تلخی زندگی عبور کرد؛ بنابراین می‌توان گفت سبک زندگی بسیار موثرتر از آگاهی و ایمان است.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با اشاره به اینکه رفتار خوب در انسان آمادگی ایجاد می‌کند تا حقیقت دین را بفهمد، عنوان کرد: فرزند اگر با سبک زندگی آشنا شود نمی تواند بگوید من نماز نمی‌خوانم زیرا او می‌داند که زندگی دنیوی توام با رنج و سختی است و این دین است که می‌تواند این رنج و سختی را کاهش دهد.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه مومنان اهل انجام عمل صالح هستند، گفت: برای آنکه انسان اهل عمل شود این اشتباه است که فکر کند قبل از عمل صالح ابتدا باید مومن شود و یا آگاهی فراوان کسب کند.

وی ادامه داد: اشتباه دیگر آن است که به جای آن که ایمان را افزایش دهیم آگاهی را افزایش می‌دهیم در حالی که آگاهی باید به اندازه باشد امام علی(ع) فرمودند: درختی که در بیابان کمتر آب می‌خورد قدرتمند‌تر است؛ بنابراین همیشه زیادی آگاهی سودمند نیست.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اضافه کرد: اشتباه دیگر آن است که آگاهی را قبل از ظرفیت روحی کسب می‌کنیم در حالی که ظرفیت روحی با عمل کسب می‌شود.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه سبک زندگی در سایه ادب سبب می‌شود ظرفیت‌ها افزایش یابد، اظهار داشت: عزت تنها از آن خداوند است و تنها چیزی که به سوی خداوند می‌رود کلمات طیب است علامه طباطبایی کلمات طیب را ایمان، اندیشه و آگاهی خوب بیان می‌کنند که تنها با عمل صالح بسوی خداوند می‌روند؛ بنابراین ما باید ایمان را با عمل صالح افزایش دهیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: قیامت یوم الحسرت است و مهمترین سرمایه این عالم فرصتی است که نباید به راحتی از بین برود بنابراین همه انسان‌ها باید در این دنیا به داشته‌های خودشان دقت کنند تا در قیامت به از دست دادن آن داشته‌ها تاسف نخورند./813/پ202/ب1

ارسال نظرات