فقر فرهنگي و جهالت بدترين فقرها است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار پنجشنبه شب در مراسم عزاداري هيات عاشورائيان كاشان كه در آستان مقدس امام زاده خواجه تاج الدين اين شهرستان برگزار شد، گفت: ايمان عامل سعادت انسان و بي ايماني عامل ذلت انسان است.
وي دين و ايمان را بالاترين سرمايه انسان دانست و با اشاره به اينكه هيچ سرمايه اي در جهان براي انسان با اهميت تر و مهمتر از سرمايه دين و ايمان نيست، افزود: در روايت مي فرمايد، بزرگترين مصيبت ها براي انسان مصيبت نداشتن دين است.
حجت الاسلام اسلامي تبار با اشاره به اينكه يكي از ويژگي هاي ايمان واقعي، ايماني است كه انسان به لوازم آن پايبند باشد، اظهار داشت: ايمان واقعي زماني موثر است و عامل سعادت انسان خواهد بود كه انسان به لوازم آن پايبند باشد و عدم پايبندي به لوازم ايمان مصيبت در دين است.
وي از پايبندي به لوازم ايمان واقعي را يكي از مؤلفه اي يك مومن واقعي دانست و عنوان كرد: يكي از اموري كه لازمه ايمان واقعي در اسلام به آن تأكيد شده است موضوع رعايت حقوق مردم است.
امام جمعه موقت كاشان ادامه داد: يكي از ويژگي هاي دين اسلام رعايت حقوق مردم و حق الناس است كه امروز عدم رعايت حقوق بشر از سوي مدعيان دروغين حقوق بشراست كه از آن به عنوان حربه اي براي سپر اعمال ضد حقوق بشري خود استفاده مي كنند.
وي افزود: اهل بيت (ع) به شدت به لوازم ايمان پايبند بودند و به آن عمل مي كردند و آنها خودشان را عبد خدا مي دانستند و در عرصه پايبندي به لوازم ايمان از جمله رعايت حقوق مردم از همه بيشتر عمل مي كردند.
حجت الاسلام اسلاممي تبار عدم رعايت حقوق بشر را حلقه مفقوده و چالش بزرگ جوامع بشري دانست و اظهار داشت: عدم رعايت حقوق بشر سبب ظلم و ستم و فحشا و جنايات زيادي درجهان شده است.
وي عدم رعايت حق الناس را نيز يكي از بزرگترين چالش هاي جامعه امروز دانست و عنوان كرد: جامعه توحيدي و جامعه امام حسيني بايد عطر و بوي امام حسين داشته باشد و عزاداري براي امام حسين(ع) بايد همراه با شور و شعور باشد.
امام جمعه موقت كاشان يادآور شد: عزاداري كه شور و شعور داشته باشد اما بصيرت نداشته باشد نيز پذيرفتني نيست، از اين رو عزاداري ها براي آموزش سبك زندگي امام حسين(ع) است كه با ورود به صحراي كربلا زمين كربلا را خريد تا محل ميدان مبارزه و دفن او غصبي نباشد.
حجت الاسلام اسلامي تبار در ادامه به دو نوع حق الناس مالي و حق الناس غير مالي اشاره كرد و غيبت و تهمت و افشاي اسرار مردم، ريختن آبروي مومن، توهين به ديگران و تمسخرو كنايه و انتخاب نام زشت براي ديگران را از جمله حق الناس غير مالي دانست و گفت: انسان گاهي بي اختيار و بدون اراده به حق الناس مالي از جمله ارث كه همه بايد رضايت داشته باشند مبتلا مي شود و رضايت وراث ديگر جلب نمي شود.
وي در ادامه انسان ولايتمدار را انسان غني دانست و با اشاره به اينكه انساني كه از سرمايه ولايت برخوردار است و آن را با هيچ ثروتي در دنيا عوض نمي كند انسان غني است، گفت: فقير واقعي فقير فرهنگي است و فقر فرهنگي و جهالت بدترين فقرها است.
امام جمعه موقت كاشان گفت: امروز شاهد نمونه هاي زيادي از بي فرهنگي در رفتار و گفتار و كردار مردم هستيم، به راحتي به يكديگر توهين مي كنند وبه يكديگر ناسزا مي گويند.
حجت الاسلام اسلامي تبار با اشاره به اينكه طلبكاري هاي روز قيامت با رد و بدل كردن حسنات خواهد بود افزود: فقير واقعي كسي كه با وجود اينكه همه واجبات و مستحبات دين را انجام داده باشد اما در كنار آن توهين و ناسزا گفته و حق الناس را رعايت نكرده و در قيامت براي هر يك از گناهان او ثوابي از او كسر مي شود تا جايي كه دست او از ثواب خالي مي شود و فقيرمي شود./1307/پ۲۰۳/ب۱