۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰
کد خبر: ۵۸۲۲۲۹
یادداشت؛

دولت و فرصت‌هایی که باید پاس بدارد

یکی از توصیه‌های مهم رهبر معظم انقلاب در جلسه سران قوا و شورای عالی هماهنگی اقتصادی، قدرشناسی از فرصت‌هایی است که متأثر از روند تحولات اخیر در اختیار مسؤولان قرار گرفته و به عنوان یکی از مصادیق آن یادآوری می‌شوند.
رهبر معظم انقلاب

به گزارش خبرگزاری رسا، یکی از توصیه‌های مهم رهبر معظم انقلاب در جلسه سران قوا و شورای عالی هماهنگی اقتصادی، قدرشناسی از فرصت‌هایی است که متأثر از روند تحولات اخیر در اختیار مسئولان قرار گرفته و به عنوان یکی از مصادیق آن یادآوری می‌شوند: شرایط کنونی کشور موجب شده است نخبگان و فعالان دلسوز، احساس مسئولیت مضاعف کنند و ظرفیت‌ها و داشته‌های علمی و تجربی خود را به مسئولان عرضه کنند، بنابراین قدر این فرصت را بدانید و از پیشنهاد‌های فعالان دانشگاهی و اقتصادی استفاده کامل کنید.

روند تحولات اخیر و تشدید جنگ همه‌جانبه دشمن اگر چه مشکلاتی را برای مردم و به‌ویژه اقشار محروم جامعه ایجاد کرده و روند رشد اقتصادی کشور را تحت‌الشعاع خود قرار داده است، اما متأثر از آن فرصت‌هایی برای کشور ایجاد شده است که شناخت و بهره‌گیری از آن می‌تواند ضمن گره‌گشایی از زندگی مردم و ناامید ساختن دشمنان از اثرگذاری تحریم‌ها، اقتدار ایران را افزایش و وحدت و انسجام ملی را نیز ارتقا دهد. بعضی از این فرصت‌ها در طول تاریخ انقلاب کم‌سابقه هستند. 

۱- در طول تاریخ انقلاب هیچ‌گاه ماهیت دشمنان و کینه‌ورزی آن‌ها علیه مردم ایران اینگونه آشکار و برای آحاد جامعه و به‌ویژه نسل جوان ملموس نبوده است. صراحت این دشمنی‌ها به‌گونه‌ای است که حتی طرفداران سنتی غرب و به‌ویژه امریکا را در زمره مخالفان و منتقدان این کشور قرار داده و بر خلاف سال‌های قبل و در آستانه مذاکرات هسته‌ای، تأکید بر مقاومت و ایستادگی جای توصیه به مذاکره و تفاهم را گرفته است. این واقعیت در عین حال حقانیت مسیر گذشته انقلاب را به ویژه برای نسل جدید کشور اثبات می‌کند. 

۲- استقلال و عزت ایران تا کنون هیچ‌گاه اینگونه متبلور نشده بود، به جز نسل اول انقلاب که توان مقایسه میان وابستگی و سلطه حاکم بر دوران رژیم گذشته را داشت، نسل‌های بعدی، چون از همان آغاز نظام جمهوری را مستقل دیده بودند، معنای وابستگی را نمی‌توانستند درک کنند، اما نوع عمل و مواضع رئیس‌جمهور امریکا با حکام وابسته خلیج‌فارس معنی سلطه و وابستگی را آشکار کرده است. 

در این زمینه، مروری بر سلطه امریکایی‌ها بر کشورمان در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب بیانگر این است که نحوه عمل رؤسای جمهور امریکا با رژیم پهلوی همانند ترامپ بود، منتها لحن آن‌ها متفاوت بود. در همان زمان رژیم ایران برای امریکایی‌ها گاوشیرده بود و ده‌ها میلیارد درآمد نفتی ایران به رغم فقر و فلاکت مفرط مردم ایران در آن زمان خرج خرید تسلیحات نظامی برای حفظ حمایت از منافع منطقه‌ای امریکا می‌شد و دولت ایران هیچ نقشی نداشت و کاملاً زیر سلطه امریکا بود. 

۳- همراهی مردم با نظام و دولت در شرایط تشدید جنگ همه‌جانبه دشمن به‌رغم تحمل چندبرابر شدن قیمت‌ها، یکی از مهم‌ترین فرصت‌های شرایط کنونی است، نباید فراموش کرد که آشوب‌های دی‌ماه زمانی آغاز شد که بودجه پیشنهادی دولت خبر از افزایش قیمت برخی از اقلام را می‌داد که بعضاً اقلام ضروری نبودند، اما وقتی راهبرد دشمن در ایجاد چالش و بحران درونی برای مردم روشن شد، از آن فاصله گرفتند و تلاش‌های بعدی امریکا، صهیونیست‌ها و سعودی‌ها برای تحریک مردم بی‌نتیجه بود. اعتقاد به تمامیت ارضی، دلبستگی به نظام اسلامی و... به رغم گسترده‌ترین جنگ رسانه‌ای و روانی دشمن بزرگ‌ترین سرمایه برای دولتمردان است تا با اتکا به آن و البته با تلاش و مجاهدت، در رفع مشکلات مردم بکوشند. 

۴- فرصت‌های منطقه‌ای و قدرت عمل دوستان انقلاب که اذعان دشمن در شکست‌ها را در پی داشته و دارد، به‌رغم جنگ رسانه‌ای دشمن، جایگاه ویژه‌ای به نظام اسلامی در میان مردم منطقه داده است. اعتراف ترامپ به شکست سیاست‌های منطقه‌ای امریکا طی ۳۰ سال گذشته به رغم هزاران میلیارد دلار هزینه، در عین توفیق جبهه مقاومت با کم‌ترین هزینه که تحولات سوریه، عراق، یمن و... مصداق آن است، نمایانگر قدرت و الهام‌بخشی گفتمان انقلاب اسلامی است. شناخت و بهره‌گیری درست از این مؤلفه می‌تواند نقشی کلیدی در روند تحولات منطقه داشته باشد. 

۵- در عرصه اقتصادی نیز، افزایش نرخ ارز بهترین فرصت برای رشد اقتصادی، افزایش تولید، کاهش واردات و افزایش صادرات است. این پدیده که در ماه‌های اخیر رشد صادرات را در پی داشته است، اگر با برنامه‌ریزی مناسب برای افزایش تولید و جلوگیری از افزایش قیمت اقلام مصرفی ضروری مردم همراه باشد، بهترین فرصت برای تحقق اقتصاد بدون نفت است و این در حالی است که به دلیل غفلت و بی‌تحرکی دولت، به دلیل تأثیر افزایش قیمت مواد اولیه کارخانجات بخش عمده‌ای از تولید کشور تحت تأثیر قرار گرفته است و روند نزولی دارد. 

در این زمینه اگرچه به گزاره‌های دیگری هم می‌توان اشاره کرد، اما به رغم تغییر لحن رئیس محترم دولت دوازدهم در نقد دشمنی‌های امریکا، دفاع از اقتدار دفاعی و منطقه‌ای، اما در عرصه عمل تحرک چندانی در مجموعه دولت در شناخت و بهره‌گیری از فرصت‌ها دیده نمی‌شود. مقام معظم رهبری در همین نشست با سران قوا و اعضای شورای هماهنگی اقتصادی با تأکید بر اینکه حل مشکلات جاری اقتصاد کشور و نیاز‌های عمومی مردم نیازمند کار جهادی و تلاش فوق‌العاده است، اعضای شورا را به اتخاذ تصمیم‌های قاطع و راهگشا در خصوص مسائل اصلی و چالش‌های مهم اقتصادی کشور توصیه مؤکد کرده و یادآور می‌شوند: هیچ بن‌بست و مشکل غیرقابل حلی در کشور وجود ندارد و ما به فضل الهی و با عزم و اراده مردم و مسئولان و با استفاده از ظرفیت بی‌بدیل جوانان توانمند ایران عزیز و با فعال کردن ظرفیت‌ها و منابع ممتاز کشور، یقیناً بر مشکلات درونی و بیرونی فائق خواهیم آمد. لازمه تحقق این امر را مقام معظم رهبری در اجتماع عظیم بسیجیان در روز ۱۲ مهرماه در چند شرط ترسیم کرده بودند. 

شرط اول: درک و احساس وجود و حضور دشمن. شرط دوم: اعتماد به نفس و عزم بر ایستادگی. شرط سوم: فهم درست از تهدید دشمن و شناخت صحنه نبرد. شرط چهارم: فهم صحیح واقعیت‌های ایران و جهان و گرفتار نشدن در تصویرسازی‌های غلط. شرط پنجم: شناخت واقعیت‌ها و توانمندی‌های درونی. شرط ششم: حفظ وحدت و انسجام داخلی./۹۶۹/۱۰۲

منبع: روزنامه جوان

ارسال نظرات