۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۴
کد خبر: ۵۹۳۶۱۱

توسعه و تجاری سازی فناوری مهمترین هدف پارک علم و فناوری

توسعه و تجاری سازی فناوری مهمترین هدف پارک علم و فناوری
نشست صمیمی شرکت های دانش بنیان استان قم با رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری رسا، شرکت های دانش بنیان استان قم در دیدار با رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، درخواست ها و مشکلات خود را مطرح کردند.

بنابراین گزارش، در این نشست که با حضور شرکت های دانش بنیان استان قم در سالن پارک علم و فناوری استان قم برگزار شد، رئیس پارک علم و فناوری استان قم با تاکید بر پیگیری مشکلات و درخواست های شرکت های فناور گفت: توسعه و تجاری‌سازی فناوری مهم‌ترین هدفی بوده که در پارک علم و فناوری دنبال می‌شود.

دکتر سید حسین اخوان علوی به مزایای استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که بیشتر شرکت های متقاضی دانش بنیان مطرح می کنند، در تعریف پیچیدگی فناوری است که در این زمینه برداشت های مختلفی می شود و خط مشی شاخصی وجود ندارد.

رئیس پارک علم و فناوری استان قم با تاکید براینکه باید فرایند دانش بنیان شدن گستره بیشتری پیدا کند گفت:  معمولا شرکت هایی که در حوزه های غیر از فنی و مهندسی فعالیت می کنند، دانش بنیان شدن آنها سخت و پیچیده می شود

وی افزود: تعیین نام "خلاق" برای شرکت‌هایی که در حوزه فناوری نرم فعالیت می‌کنند پارک‌های علم و فناوری را از اهداف ترسیم‌شده دور می‌کند، لازم است تا تدابیری اندیشیده شود تا شرکت‌های فعال در حوزه هنر، ادبیات و دیگر ساحت‌های علوم انسانی از مزایای شرکت‌های دانش‌بنیان محروم نباشند.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر سید محمد صاحبکار خراسانی، رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه باید با شرکت های دانش بنیان به صورت رو در رو ارتباط برقرار کرد گفت: آیین نامه حمایت از شرکت های دانش بنیان از زمان ایجاد خود در 5 سال گذشته همواره در حال تغییر و ارتقا بوده است.

وی با بیان اینکه بیش از 12 هزار شرکت متقاضی دانش بنیانی بوده اند گفت: از این تعداد تاکنون 3917 شرکت شرایط دانش بنیان شدن را پیدا کرده اند.

رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید براینکه باید برای تعاریف مرتبط با علم و فناوری تعابیر و تعاریف دقیق تعیین کرد گفت: از نظر ما شرکت هایی عنوان HI-TECH دارند که فعالیت و عملکردشان مبتنی بر تحقیق و توسعه باشد.

صاحبکار خراسانی با بیان اینکه ارزیابی شرکت ها برای دست یابی به مجوز دانش بنیان با گروه های تخصصی صورت می گیرد گفت: در فرایند داوری شرکت های متقاضی تنها شرکت هایی که بتوانند حداقل به سطح 3 دست پیدا کنند شانس دانش بنیان شدن دارند.

وی با اعلام اینکه در ارزیابی مجدد شرکت های دریافت کننده  گواهی دانش بنیان، بیش از 800 شرکت لغو مجوز شده اند گفت: تنها شرکت هایی می توانند دانش بنیان بشوند و یا دانش بنیان بمانند که استانداردهای لازم را کسب کرده و به روز شوند.

رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه به مزیت های استقرار در پارک های علم و فناوری اشاره کرد و گفت: شرکت هایی که در پارک مستقر باشند از لحاظ معافیت های مالیاتی، گمرکی و بیمه تامین اجتماعی از مزیت های بیشتر و متنوع تری برخوردارخواهند شد.

صاحبکار با اعلام این مطلب که تسهیلات خدمت مقدس سربازی مختص شرکت های دانش بنیان نیست گفت: این مزیت شامل اجرای پروژه های فناورانه به عنوان جایگزین خدمت و سربازی امریه در شرکت های دانش بنیان قابل انجام است.

شایان ذکر است در این نشست، تعدادی از شرکت های دانش بنیان استان و مستقر در پارک علم و فناوری استان قم، مسائل و موانع پیش رو در دریافت مجوز یا تمدید فعالیت دانش بنیان را مطرح کردند که دکتر سید محمد صاحبکار خراسانی، رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  ضمن پاسخگویی به سوالات، راهنمایی لازم برای پیگیری درخواست ها را دادند./829/د102/س

ارسال نظرات