۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۰
کد خبر: ۵۹۵۶۱۲
آیت الله مهدوی:

کم صحبت کردن سبب حفظ سلامتی انسان می‌شود

کم صحبت کردن سبب حفظ سلامتی انسان می‌شود
استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: از عواملی که موجب صحت بدن می‌شود کم صحبت کردن است، چه بسا افرادی که گاهی تا چندین سال گرفتار یک سخن نامناسب خود می‌شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه سخنرانی شب گذشته که در منزل شخصی وی پیرامون بهداشت جسم برگزار شد، گفت: سفر در واقع ایجاد نوعی تنوع روحی است که برای سلامتی انسان بسیار مؤثر است و در درون شخص ایجاد شادابی و نشاط می‌کند.

وی در ابتدا افزود: در روایات ائمه معصومین (ع) توضیحات مختلفی پیرامون عوامل صحت بدن داده شده است که اکنون پزشکان نیز به آن توصیه می‌کنند.

آیت الله مهدوی خاطر نشان کرد: پیامبر (ص) فرمودند هر چیزی راه چاره‌ای دارد و از جمله راه چاره سلامتی بدن در دنیا این است که شخص باید چهار خصیصه را در خود ایجاد و رعایت کند، اولین ویژگی صحت بدن کم صحبت کردن است، چه بسا افراد پرحرفی که گاهی تا چندین سال گرفتار یک سخن نامناسب خود می‌شوند و از این جهت آسیب می‌بینند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: دومین مورد کم خوابیدن است، ولی باید به این مسأله توجه کرد که منظور پیامبر (ص) زیاده روی در این امر است و خواب باید در حد متعارف آن وجود داشته باشد و مراد کم خوابی همراه با فشار نیست.

امام جمعه موقت اصفهان گفت: پیاده روی کم در مسیر‌ها سومین عامل سلامت بدن گفته شده است البته این مورد مخصوص افرادی است که در طول روز پیاده روی بسیار زیادی انجام می‌دهند چرا که در زمان پیامبر (ص) نیز این گونه بوده است و گاهی افراد از شدت راه رفتن کمر درد و مشکل نخاعی پیدا می‌کردند وگرنه که در شرایط عادی پیاده روی به مدت دو ساعت در طول روز نیاز بدن است.

رییس بنیاد خیریه المهدی (عج) ابراز کرد: چهارمین عامل کم غذا خوردن است، اما این به معنی ضرر وارد کردن به بدن نیست بلکه شخص هر زمان که به غذا اشتها پیدا می‌کند باید در حد متعارف میل کند و هم چنین قبل از سیر شدن از غذا خوردن دست بکشد چرا که سیری شکم ضرر‌های متعددی به بدن انسان می‌زند و شخص در دراز مدت دچار بیماری و پیری زودرس خواهد شد.

استاد اخلاق حوزه علمیه خاطر نشان کرد: امام رضا (ع) نیز در روایتی پنج موردی که رعایت آن‌ها باعث صحت بدن می‌شود را بیان کردند و فرمودند زمانی که احساس گرسنگی کردی غذا بخور، روایات از طرفی بر منع پرخوری تأکید دارند و از طرفی هم از لزوم غذا خوردن به هنگام گرسنگی سخن می‌گویند چرا که نیاز بدن باید تأمین شود.

وی ابراز کرد: امام رضا (ع) در ادامه روایت می‌فرمایند هر زمانی که احساس تشنگی کردی آب بنوش در صورتی که امروزه پزشکان سخنی خلاف این می‌زنند و توصیه به خوردن هشت لیوان آب در طول روز می‌کنند که این توصیه اشتباه است، همان طور که آب زیاد برای درخت باعث آسیب به آن می‌شود برای بدن انسان نیز مضر است و خود انسان مقدار نیاز بدنش را بسته به شرایط متوجه می‌شود.

آیت الله مهدوی گفت: از اصول مهم بعدی در حفظ سلامت بدن خارج کردن ادرار به هنگام احساس نیاز است و پزشکان نیز بر این مسأله تأکید زیادی می‌کنند که نباید از قضای حاجت جلوگیری کرد چرا که ضرر‌های متعددی برای فرد ایجاد می‌کند، امام در مورد بعدی می‌فرمایند زمانی با همسرت همراهی داشته باش که در خودت احساس نیاز روحی بکنی.

وی ادامه داد: آخرین مورد مربوط به خوابیدن است، زمانی که متمایل به خواب و در حال چرت زدن هستی به خودت فشار نیاور و استراحت کن چرا که نخوابیدن و فشار آوردن زیاد به خود باعث پیری زودرس و کم شدن حافظه می‌شود.

رییس بنیاد خیریه المهدی (عج) در پایان ابراز کرد: بدن و معده انسان نیاز به استراحت دارد و روزه گرفتن این فرصت را برای حفظ سلامتی بدن فراهم می‌کند، پیامبر (ص) می‌فرمایند مسافرت کنید تا صحیح و سالم بمانید، سفر در واقع ایجاد نوعی تنوع روحی است که برای سلامتی انسان بسیار مؤثر است و در درون شخص ایجاد شادابی و نشاط می‌کند./۸۶۷/پ203/ب1
محمد قربانیان
ارسال نظرات