تشکیل جامعه سادات فرصتی مناسب برای شناسایی شجره سادات است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در اولین همایش جامعه سادات استان با بیان اینکه اجتماع سادات در قالب یک تشکل فرهنگی اقدامی اخلاقی و تربیتی است اظهار داشت: جامعه سادات آذربایجان با هدف تمدن سازی اسلامی و با هدف تحقق منویات رهبری در موضوع سادات را دنبال میکند.
وی تشکیل جامعه سادات را فرصتی مناسب برای شناسایی شجره سادات عضو دانست و ادامه داد: سیادت بیشتر با نسل حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) پیوند خورده است و مشهورترین شاخههای سادات نسلشان به امامان شیعه میرسد از این رو قوام هویت اسلامی به رسول اکرم (ص) و انتساب به اهل بیت (ع) مقدمهای مناسب برای انتساب هویتی است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی تاکید کرد: اتحاد سادات و جریان سازی آنها در مناسبتهای ملی و مذهبی و تکریم شعائر اهل بیت توسط این تشکل کاری بسیار ارزشمند است که میتواند زمینه ساز همگرایی روز افزون باشد.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه سادات میتوانند نقش اساسی و محوری در جامعه اسلامی داشته باشند گفت: حضور و تبیین آموزههای دینی و سیره ائمه اطهار توسط علمای سادات در مناسبتهای مختلف در مساجد بخشی از نقش سادات در جامعه است.
وی راه اندازی مجمع سادات حرکتی شایسته و ستودنی دانست و از اداره کل ثبت احوال استان خواست برای تکمیل اعضای جامعه جامعه سادات آذربایجان با مسئولان این تشکل همکاری داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان همچنین با اشاره به مراسمهای عزاداریهای ماه محرم گفت: در برخی مساجد مشاهده میشود که از هیات های حسینی برای بزرگداشت مقام شهدای کربلا هزینه دریافت میشود اما این کار خلاف عرف و کارهای فرهنگی است و باید اداره کل اوقاف و امور خیریه در این زمینه اقدام لازم را داشته باشد.
وی با تاکید بر پرهیز از اختلاف افکنی ها در بین تشکلهای فعال در مساجد و هیات امنای این اماکن مقدس حضور هیات های عزاداری را در مساجد بلامانع دانست و گفت: جامعه سادات در برگزاری مراسمهای مذهبی در مساجد هم نقشی بدیل میتوانند داشته باشند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی هم در این همایش با بیان اینکه باید تلاش کنیم فرهنگ موقوفه خواری را به موقوفه داری تبدیل کنیم گفت: وقف تکریم انسانیت است و در این راستا باید فرهنگ وقف باید در استان احیا شود.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: احیای موقوفات میتواند در جهت گسترش علم و مراکز علمی، توسعه کتابخانهها، کمک به درمان بیماران، ارتقاء سطح معنویت و اخلاق در جامعه و همچنین تأمین رفاه و آسایش آحاد مردم نقشی مؤثر داشته باشد.
گفتنی است در پایان این مراسم از علمای سادات و مزدوجین سادات تجلیل شد./1350/د102/ب1